Τόσο τα activity trackers όσο και τα smartwatches μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε συνδεδεμένοι, να παρακολουθείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες αλλά και την πρόοδό σας προς τους fitness στόχους σας. Επειδή όμως, οι δύο τύποι συσκευών διαφέρουν, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες λειτουργίες σας ταιριάζουν περισσότερο.

Activity tracker VS smartwatch με μια ματιά

Γενικά, το activity tracker εστιάζει περισσότερο στην παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής δραστηριότητας, παρά στις έξυπνες ειδοποιήσεις όπως τα εισερχόμενα μηνύματα, οι κλήσεις ή τα email, καθώς οι μικρότερες οθόνες τους δεν ευνοούν τόσο την ανάγνωση και την απάντηση σε μηνύματα όσο οι μεγαλύτερες οθόνες στα ρολόγια.

Τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια απευθύνονται σε άτομα που θέλουν που θέλουν κυρίως ένα ελκυστικό ρολόι με καλά έξυπνα χαρακτηριστικά και μια σειρά από χαρακτηριστικά φυσικής κατάστασης, τείνουν όμως να είναι αρκετά ακριβά. Και πολλά από αυτά έχουν μικρή διάρκεια μπαταρίας, επομένως θα χρειάζεται να τα φορτίζετε τακτικά, ακόμη και καθημερινά.

Γιατί χρειάζεστε το activity tracker

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την αγορά ενός activity tracker. Από το activity tracker xiaomi mi band 6 ή band 7 έως της garmin ή της amazfit, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μοντέλα στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR για να βρείτε το καλύτερο, σε συμφέρουσα τιμή ενώ θα το παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας.

Κι αν χρειάζεστε έξτρα αξεσουάρ, όπως λουράκι προστασίας ή φορτιστή, μπορείτε να τα παραλάβετε όλα σε μία παράδοση,  χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ.

1. Παρακολουθείτε εύκολα την φυσική σας δραστηριότητα

Το πρώτο πλεονέκτημα ενός activity tracker είναι ότι σας βοηθά να παρακολουθείτε εύκολα τις προπονήσεις και γενικότερα τις φυσικές σας δραστηριότητες. Είναι εξοπλισμένο με μια ποικιλία αισθητήρων που μετρούν συγκεκριμένες δραστηριότητες χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι.

Για παράδειγμα, ένα επιταχυνσιόμετρο τριών αξόνων είναι ένας κοινός αισθητήρας παρακολούθησης φυσικής κατάστασης που παρακολουθεί τις κινήσεις προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Μετρά επίσης την αλλαγή της ταχύτητας και τη βαρύτητα και καθορίζει τον προσανατολισμό του σώματός σας.

Άλλοι κοινοί αισθητήρες περιλαμβάνουν τη θερμοκρασία, το υψόμετρο και τους οπτικούς αισθητήρες. Μαζί, παρακολουθούν κάθε κίνηση του σώματος και σας βοηθούν να παρακολουθείτε τα καθημερινά σας βήματα, τον ύπνο, τη θερμοκρασία του σώματος, τον καρδιακό ρυθμό και πολλά άλλα.

2. Άμεση πρόσβαση στην fitness πρόοδό σας

Αν προσπαθείτε να επιτύχετε τους στόχους σας για καλύτερη φυσική κατάσταση και δεν μπορείτε να βρείτε τρόπο να μετρήσετε την πρόοδό σας, ένα activity tracker είναι ό,τι χρειάζεστε.

Τα περισσότερα μπορούν να συγχρονιστούν με το κινητό σας, μέσω εφαρμογών, για να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και να προσδιορίζετε πόσο αποτελεσματικές είναι οι προπονήσεις σας.

Θέλετε να κάψετε θερμίδες, να «χτίσετε» αντοχή ή να γίνεται πιο δυνατοί; Όποιος και αν είναι ο στόχος σας, το activity tracker είναι ο καλύτερός σύμμαχος, καθώς σας παρακινεί να φτάνετε κάθε μέρα και πιο κοντά στην επίτευξή του, μέσω των αναφορών προόδου.

3. Η υγεία σας στο… χέρι σας

Απλά φορώντας το activity tracker, έχετε πρόσβαση σε διαφορετικά δεδομένα υγείας, όπως οι ώρες που κοιμηθήκατε, οι καρδιακοί σας παλμοί ή πόσο νερό ήπιατε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνηθίσετε να το φοράτε και να μην το ξεχνάτε.

Είναι αθόρυβο, έξυπνο, εύκολο στην χρήση και το κυριότερο; Κάνει όλη την δουλειά για εσάς, συλλέγοντας δεδομένα και πληροφορίες για να αυξήσετε τα επίπεδα ευεξίας και να θωρακίσετε την υγεία σας.

Για να σας βοηθήσουμε, βρήκαμε τρία κορυφαία activity trackers που δεν θα σας απογοητεύσουν.

Activity Tracker Xiaomi Mi Smart Band 6 

Το Mi Smart Band 6 διαθέτει κλασικό σχήμα με καινοτόμο μεγάλη οθόνη και στρογγυλεμένες άκρες για να είναι άνετο στην χρήση και στιλάτο στην εμφάνιση. Με 30 fitness modes, απολαμβάνετε την γυμναστική σας δίχως εμπόδια ενώ ενσωματώνει και οξύμετρο για την ιδιαίτερα σημαντική παρακολούθηση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, αναλύοντας την αναπνοή σας ακόμα και όταν κοιμάστε.

Η μπαταρία του διαρκεί έως 14 ημέρες σε κανονική λειτουργία και έως 19 ημέρες σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας ενώ προσφέρει και δυνατότητα παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού, ύπνου αλλά και εμμηνορροϊκού κύκλου και ωορρηξίας για τις γυναίκες.

Αγοράστε το εδώ

Activity Tracker Garmin Vivosmart 5

Με το Vivosmart 5 παίρνετε το έλεγχο της υγείας σας στα χέρια σας. Εύχρηστο, άνετο στην εφαρμογή και εξοπλισμένο με έξυπνες λειτουργίες για να καταγράφετε τις ημερήσιες δραστηριότητες, τα στάδια ύπνου, τους παλμούς σας αλλά και τα επίπεδα στρες.

Διαθέτει ενσωματωμένες αθλητικές εφαρμογές που περιλαμβάνουν προφίλ για περπάτημα, τρέξιμο, γιόγκα, αερόβιο και πολλά άλλα. Με αυτονομία μπαταρίας έως 7 μέρες, το vivosmart 5 θα ανταποκριθεί με άνεση στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας.

Αγοράστε το εδώ

Activity Tracker Amazfit Band 5

Το Amazfit Band 5 διαθέτει αισθητήρες που καταγράφουν τα βήματά σας, τον ύπνο σας, τους καρδιακούς παλμούς, την πίεση αίματος ενώ παρακολουθούν και το οξυγόνο σας. Διαθέτει Bluetooth και είναι συμβατό με λογισμικό Android και iOS.

Παραμείνετε συνδεδεμένοι κάθε στιγμή, λαμβάνοντας ειδοποιήσεις μηνυμάτων και κλήσεων ενώ σας ενημερώνει και για ασκήσεις αναπνοής, που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το άγχος. Περιλαμβάνει 11 διαφορετικά προφίλ άσκησης όπως κολύμπι σε πισίνα, ποδήλατο, κωπηλατική και είναι αδιάβροχο μέχρι  5 ΑΤΜ.

Αγοράστε το εδώ