Εδώ και σχεδόν 40 χρόνια μάς συντροφεύει από τη στιγμή που ξυπνάμε, φέρνοντας στο ποτήρι μας πλούσια γεύση και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ο λόγος – φυσικά – για την Amita, που έχει μετατρέψει το όνομά της σε συνώνυμο της λέξης «χυμός», έχοντας κατακτήσει επάξια μόνιμη θέση στο τραπέζι μας από την πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική αγορά το 1983.

Έκτοτε, αποτελεί έναν από τους σταθερότερους συμμάχους στην προσπάθειά μας να εντάξουμε περισσότερους χυμούς φρούτων στην καθημερινή μας διατροφή, με την ευκολία που απαιτούν οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής μας.

Φρούτα να τα πιεις στο ποτήρι

Η διαρκής παρουσία των προϊόντων της Amita στο ψυγείο μας δεν ήρθε τυχαία. Ο πρώτος συσκευασμένος χυμός στην Ελλάδα άνοιξε μια νέα εποχή, επιτρέποντάς μας να απολαμβάνουμε τη γεύση και τα οφέλη των φρούτων με μια κίνηση και δίνοντας ακόμη και στους πλέον πολυάσχολους την ευκαιρία να αυξήσουν την πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων στην καθημερινή τους διατροφή.

Στην εποχή του healthy living και των υπερωριών, τα χαρακτηριστικά αυτά γίνονται ακόμη πιο πολύτιμα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι στους 100% φυσικούς χυμούς μπορούμε να βρούμε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά των φρούτων, ενώ τα συντηρητικά και η πρόσθετη ζάχαρη απουσιάζουν πλήρως.

Και ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί όλοι να αγαπάμε την ιδέα της υγιεινής διατροφής, δεν τρέφουμε, όμως, απαραίτητα τα ίδια συναισθήματα και για τα φρούτα. Πέρα από τους απαιτητικούς ουρανίσκους των παιδιών, οι γευστικοί κάλυκες αρκετών ενηλίκων επίσης αντιπαθούν την υφή τους – ή τις διακυμάνσεις της γεύσης τους ανάλογα με το βαθμό της ωρίμανσής τους.

Ειδικά στην περίπτωση που προτιμάμε τους ανάμεικτους χυμούς, εκτός από τις ιδιαίτερες λαχταριστές γεύσεις τους, απολαμβάνουμε και μεγαλύτερη ποικιλία θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη C που ειδικά τον χειμώνα που τη χρειαζόμαστε όσο ποτέ για την άμυνα του οργανισμού μας.

Από το χωράφι με αγάπη

Προφανώς, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα παραπάνω οφέλη, έχει τεράστια σημασία να γνωρίζουμε ότι οι χυμοί που φτάνουν στο ποτήρι μας είναι πράγματι φυσικοί – αλλά και μερικά ακόμη στοιχεία για την ταυτότητά τους. Στην περίπτωση των προϊόντων της Amita, είμαστε σε θέση να ξέρουμε όχι απλώς ότι παράγονται από προσεκτικά επιλεγμένα φρούτα, αλλά και την καταγωγή των φρούτων αυτών.

Μέσα από την «Φυσικά Μοναδική» καμπάνια της Amita, γνωρίζουμε δυο από τους Έλληνες παραγωγούς και βλέπουμε την αγάπη τους για τη φύση.

Η κ. Ανδριάνα Μάμαλη από την Πετριά Σκύδρας του νομού Πέλλας περιγράφει τη ζωή και την εργασία στη φύση ως «κοπιαστική, αλλά και πολύ όμορφη». Έχοντας μάθει πως στη ζωή «ό,τι δίνεις σου έρχεται πίσω», δίνει τα πάντα για την παραγωγή των πιο ζουμερών βερίκοκων (,«το φρούτο πρέπει να το ακούς, να είναι το μεράκι σου», λέει χαρακτηριστικά) και ομολογεί ότι συγκινείται όταν σκέφτεται ότι οι χυμοί των φρούτων από το χωράφι της φτάνουν σε τόσες χιλιάδες σπίτια σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Παύλος Αδαμίδης, μοιάζει να συμμερίζεται απόλυτα τα λεγόμενά της. Και για εκείνον, η καλλιέργεια των φρούτων απαιτεί διαρκή φροντίδα και προσοχή, όμως, όπως τονίζει το τελικό αποτέλεσμα – μια γουλιά από τους χυμούς της Amita – τον αποζημιώνει, αφού μπορεί και νιώθει τη σιγουριά ότι η σκληρή δουλειά του φέρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=t1udDtwpuic

Φυσικά καινοτόμα

Αφού συλλεχθούν από παραγωγούς όπως η κα Ανδριάνα και ο κ. Παύλος, τα φρούτα ταξιδεύουν προς το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Amita στο Σχηματάρι – το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής χυμών στην Ελλάδα, με ένα πλήθος γραμμών παραγωγής, αλλά και δεκαετίες γνώσης και εμπειρίας στην παραγωγή των χυμών.

Εκεί, τα φρούτα καθαρίζονται και γίνεται η διαλογή τους, ώστε μόνο οι καρποί που πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας να περάσουν στο επόμενο στάδιο, του ξεφλουδίσματος και της χυμοποίησης. Ακολουθούν οι διαδικασίες της παστερίωσης και επεξεργασίας υπό ασηπτικές συνθήκες, αλλά και μια σειρά από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας που διασφαλίζουν ότι το τελικό προϊόν που θα φτάσει στα ράφια των σουπερμάρκετ και από εκεί στο τραπέζι μας θα είναι ποιοτικά άριστο και 100% ασφαλές.

Η εμπιστοσύνη που μας εμπνέει το όνομα «Amita» εξάλλου, συγκαταλέγεται στους κυριότερους λόγους που συνεχίζουμε να επιλέγουμε τους χυμούς της για το πρωινό μας, αλλά και για το πρωινό και τα σνακ των παιδιών μας.

Σε συσκευασία-δώρο

Άλλος ένας λόγος που μπορούμε να είμαστε πάντα απολύτως σίγουροι για την ασφάλεια, την ποιότητα και τη γεύση των χυμών Amita, είναι φυσικά η ασηπτική και ερμητικά κλειστή συσκευασία Tetra Pak, που επιτρέπει και τη συντήρησή τους εκτός ψυγείου μέχρι το άνοιγμα. Εξασφαλίζοντας τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες αποθήκευσης των χυμών, διατηρεί στο ακέραιο τις βιταμίνες και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά τους.

Μέσα από το μεράκι των παραγωγών, την καινοτομία και τους προηγμένους ελέγχους των ειδικών και την ασφαλή αποθήκευσή τους, οι χυμοί και τα φρουτοποτά της Amita καταφέρνουν να μεταφέρουν στο ποτήρι μας τα οφέλη των φρούτων, αλλά και όλη τη γεύση και την ποικιλία που αναζητάμε στην καθημερινότητά μας. Και κάπως έτσι, το healthy living γίνεται εύκολη υπόθεση.

Δείτε περισσότερα εδώ.