Κάθε φθινόπωρο, μαζί με τα φύλλα πέφτουν και τα μαλλιά σου. Και καθώς οι τρίχες που μένουν στη βούρτσα μετά το χτένισμα (αλλά και στη μπανιέρα σου μετά το λούσιμο) αυξάνονται, είναι απολύτως λογικό να ανησυχείς για το αν και πότε θα γυρίσουν πίσω. Ψυχραιμία! Η εποχική τριχόπτωση είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο, που διαρκεί κατά μέσο όρο 4-6 εβδομάδες – και είναι απολύτως εφικτό να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά, με τη σωστή στρατηγική και τα κατάλληλα προϊόντα.

Πλούσια μαλλιά στο πιάτο

Ναι, ο αιώνιος κανόνας ισχύει και εδώ: όλα αρχίζουν από τη διατροφή σου. Βάλε στο μενού τα λιπαρά οξέα, όπως αυτά που κρύβονται στο αβοκάντο, τα αμύγδαλα και τον σολομό, αλλά και τον σίδηρο και τον ψευδάργυρο, που θα συναντήσεις στο κόκκινο κρέας, τις φακές, το σπανάκι, τα θαλασσινά και τα μανιτάρια.

Ψυχραιμία είπαμε!

Το φθινόπωρο συμβολίζει πάντα μια μετάβαση, και οι μεταβάσεις φέρνουν λίγο (ή αρκετό) επιπλέον άγχος. Όμως το στρες οδηγεί στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, περιορίζοντας έτσι και τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρονται στα μαλλιά σου. Δεν ξέρεις πώς να καταπολεμήσεις το άγχος και το στρες; Λίγη γυμναστική μπορεί να κάνει θαύματα.

Άσε κάτω το πιστολάκι

Μπορεί εσύ να κοντεύεις να ξεχάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές, όμως τα μαλλιά σου θυμούνται ακόμη πολύ καλά τον ήλιο και το αλάτι. Για να ανακάμψουν από την ταλαιπωρία, απόφυγε όσο μπορείς το styling – ιδανικά, ακόμη και το στέγνωμα με το πιστολάκι. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολα με ένα κομψό κούρεμα, το οποίο θα απαιτεί λιγότερη περιποίηση, θα κάνει τα μαλλιά σου να δείξουν αυτομάτως πιο υγιή και λαμπερά και θα περιορίσει σημαντικά τις σπασμένες τρίχες την ώρα του χτενίσματος.

Βρες τον σύμμαχό σου

Ένα εξειδικευμένο προϊόν είναι πάντα ο καλύτερος σύμμαχος στη μάχη κατά της εποχικής τριχόπτωσης. Τα πιο ορατά αποτελέσματα τα έχουμε διαπιστώσει με τον συνδυασμό Alphactif Lotion & Shampoo, που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και σε περιβάλλον κλινικών δοκιμών.

Τα δυο προϊόντα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης και περιέχουν ένα πλήθος από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που αναδομούν την τρίχα και ενδυναμώνουν τις ρίζες των μαλλιών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το οργανικό πυρίτιο, που βελτιώνει την μικροκυκλοφορία του αίματος στο δερματικό επιθήλιο, αποκαθιστά τον φυσιολογικό ρυθμό κυτταρικής ανανέωσης και ενισχύει τη βιοσύνθεση της κερατίνης και του κολλαγόνου στις ρίζες των μαλλιών, με αποτέλεσμα την αναδόμηση της τρίχας, η πυριδοξίνη (B6) που ενεργοποιεί τη βιοσύνθεση των απαραίτητων πρωτεϊνών ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει τη λιπαρότητα, και τα Α-Υδροξυοξέα και το Εκχύλισμα Γκρέιπφρουτ που καθαρίζουν απαλά τα μαλλιά και τονώνουν το τριχωτό της κεφαλής, αυξάνοντας την οξυγόνωση, βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία και ευνοώντας τη διείσδυση και την απορρόφηση των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών.

Στα τελευταία, συγκαταλέγονται και τα φυτικά αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που ενδυναμώνουν τη ρίζα, διεγείρουν την μικροκυκλοφορία και προστατεύουν το στέλεχος της τρίχας, τα λιποαμινοξέα που εξισορροπούν το διαταραγμένο pH, καθαρίζουν, ενυδατώνουν και ανανεώνουν το τριχωτό της κεφαλής, βελτιώνοντας τον όγκο και το κράτημα και το υαλουρονικό οξύ που περιποιείται το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ανάπτυξη και τον όγκο των μαλλιών χαρίζοντας απαλότητα και λάμψη.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις

Τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή στο διάστημα της εντατικής θεραπείας, άπλωσε καθημερινά την Alphactif Lotion σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά, εφαρμόζοντάς τη στις ρίζες με το ειδικό ρύγχος της συσκευασίας. Κάνε απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα, για τη βελτιστοποίηση της δράσης της, και είσαι έτοιμη! Η λοσιόν απορροφάται εύκολα, δεν λιπαίνει τα μαλλιά και δεν απαιτεί ξέβγαλμα. Μετά το τέλος της εντατικής θεραπείας, χρησιμοποίησέ τη τρεις φορές την εβδομάδα.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποίησέ το σε συνδυασμό με το σαμπουάν ενδυνάμωσης Alphactif Shampoo, που θα ενισχύσει τα αποτελέσματα της θεραπείας και θα συμβάλει στη διατήρησή τους. Η απαλή του σύνθεση το καθιστά ιδανικό για συχνή χρήση, ενώ τα λαμπερά και δυνατά μαλλιά, με όγκο και ζωντάνια που θα βλέπεις μετά το λούσιμο θα το μετατρέψουν στο αγαπημένο σου προϊόν.

Μάθε περισσότερα για τον συνδυασμό Alphactif Lotion & Shampoo.