Τι είναι το hair toner; Tι είναι το microshading; Πώς να ισιώνω τα μαλλιά μου χωρίς να τα καταστρέψω; Σε αυτές και σε άλλες πολύ συχνές απορίες ομορφιάς, σύμφωνα με το Google, παραθέτουμε τις απαντήσεις.

#Τι είναι το hair toner

Από τις πιο συχνές ερωτήσεις στην Ευρώπη και η Νο1 στη Μ. Βρετανία. Το hair toner είναι ένα επαγγελματικό προϊόν μαλλιών που εφαρμόζεται αποκλειστικά σε βαμμένα ή με ντεκαπάζ μαλλιά για να διορθώνει και να τονίζει το χρώμα τους. Συνήθως χρησιμοποιείται για να απομακρύνει τις κιτρινίλες από τα ξανθά. Ωστόσο, είναι εξίσου χρήσιμο για τις καστανές και τις κοκκινομάλλες που θέλουν να «κατεβάσουν» ή να «ανεβάσουν» τους χάλκινους τόνους, και να ζωηρέψουν το χρώμα τους, ανάλογα με τα γούστα τους.

Το μεγάλο ατού του hair toner είναι ότι δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα στον καθένα ανάλογα με τη φυσική βάση της τρίχας αλλά και της βαφής. Η συχνότητα εφαρμογής του εξαρτάται αντίστοιχα από τη συχνότητα λουσίματος. Συνήθως το αποτέλεσμά του διαρκεί γύρω στις 3-4 εβδομάδες. Περιττό να αναφέρουμε ότι η  πλειονότητα των διασημοτήτων, όπως η Poppy Delevingne, κάνει hair toner μετά το βάψιμο των μαλλιών τους.

#Tι είναι το microshading

Πάνω που καταλάβαμε τι είναι το microblading, ήρθε το microshading για να μας μπερδέψει, και κυρίως τις Ισπανίδες, τις Κύπριες και τις Ελβετές, αφού είναι η Νο1 ερώτηση στις αντίστοιχες χώρες τους. Microshading είναι η νέα τεχνική σκίασης των φρυδιών που διορθώνει το σχήμα και την πύκνωσή τους. Είναι πιο ανώδυνη σε σχέση με το τατουάζ και το microblading, και μάλιστα ενδείκνυται για σας που έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Η διαδικασία γίνεται εφαρμόζοντας μικροσκοπικές γραμμές και κουκκίδες χρώματος, αντί για λεπτές γραμμές, όπως στο microblading, και διαρκεί 2-3 ώρες. Το αποτέλεσμα μοιάζει με εκείνο που έχουμε όταν «γεμίζουμε» τα φρύδια μας με σκιά.

# Πώς να ισιώνω τα μαλλιά μου

Αφού λάνσαρε η Κιμ Καρντάσιαν και άλλες celebrities το glass hair trend, δηλαδή τα σούπερ sleek μαλλιά που είναι ίσια και λαμπερά σαν γυαλί, είναι φυσικό να αναρωτιόμαστε πώς θα το αποκτήσουμε κι εμείς οι κοινές θνητές και κυρίως οι Πορτογαλέζες, αφού αυτή είναι Νο1 ερώτηση στη χώρα τους. Να μία εκδοχή ισιώματος:

  1. Μετά το λούσιμο, σκουπίζουμε πολύ καλά τα μαλλιά
  2. Απλώνουμε ένα προϊόν κατά της θερμότητας
  3. Στεγνώνουμε τις ρίζες με το πιστολάκι και μια χτένα
  4. Αφού τα μαλλιά μας είναι σχεδόν στεγνά, τα χτενίζουμε και τα χωρίζουμε σε τούφες
  5. Καθώς χτενίζουμε την κάθε τούφα χωριστά, περνάμε και το σίδερο ισιώματος
  6. Για το φινίρισμα, εφαρμόζουμε ένα σέρουμ λάμψης που θα σφραγίσει τα λέπια της τρίχας και θα αποτρέψει το φριζάρισμα

* Πριν από το εργαλείο θέρμανσης βεβαιωνόμαστε ότι τα μαλλιά είναι κατά 90% στεγνά. Διαφορετικά το νερό σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα «ψήσει» την τρίχα και θα την αφυδατώσει.

* Προσέχουμε να ρυθμίσουμε την κατάλληλη για την αντοχή της τρίχας μας θερμοκρασία.

Δείτε εδώ και άλλες συχνές απορίες ομορφιάς.