Ε: Είναι φυσιολογικό να χάνουμε πολλές τρίχες κατά τη διάρκεια του λουσίματος;

Α: Απολύτως. Οι γυναίκες χάνουν συνήθως 40 με 100 τρίχες τη μέρα. Σε περιπτώσεις που η τριχόπτωση είναι πιο έντονη, χρειάζεται η βοήθεια κάποιου ενδοκρινολόγου, διότι μπορεί να είναι σημάδι κάποιας ορμονικής διαταραχής.

Ε: Σε τι διαφέρει το eau de toilette από το άρωμα;

Α: Η ουσιαστική διαφορά τους έγκειται στη συγκέντρωση αρωματικών ελαίων στο σύνολο της βάσης τους που συνήθως είναι η αλκοόλη. Τα αρώματα που αναγράφουν στη συσκευασία τους τη λέξη parfum έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια και διαρκούν περισσότερη ώρα. Αρα δε χρειάζεται να βάλετε πάνω από 2-3 σταγόνες. Δεύτερα στη σειρά είναι τα eau de parfum και μετά τα eau de toilette, που μυρίζουν λιγότερο έντονα. Γι’ αυτό και τα parfums είναι τα πιο ακριβά.

Ε: Είναι αλήθεια ότι μετά από ένα διάστημα, το δέρμα συνηθίζει τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ; 

Α: Όχι, απλά οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν σύμφωνα με την εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα, τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται πιο λιπαρή, λόγω της ζέστης. Αντίθετα,  τον χειμώνα αφυδατώνεται πιο εύκολα, εξαιτίας του κρύου και του ξηρού αέρα από τα κλιματιστικά. Άρα καλό είναι να προσαρμόζετε τα καλλυντικά σας λαμβάνοντας υπόψιν σας τις καιρικές συνθήκες.

Ε: Μπορώ να μειώσω το μέγεθος των πόρων της επιδερμίδας μου;

Α: Στην πραγματικότητα όχι. Μπορείτε ωστόσο να τους κάνετε λιγότερο ορατούς με τη βοήθεια των σωστών καλλυντικών και προϊόντων μακιγιάζ. Αποφύγετε τις πλούσιες ενυδατικές συνθέσεις και προτιμήστε primers που τους καλύπτουν καθώς και μέικ απ και πούδρες για λείο, ματ αποτέλεσμα.

Ε: Το ειδικό ψαλιδάκι που χαρίζει καμπύλη στις βλεφαρίδες τις καταστρέφει;

Α: Εξαρτάται από τη χρήση του. Καλό είναι να το χρησιμοποιείτε πριν βάλετε μάσκαρα. Διαφορετικά ενδέχεται να τις τραυματίσετε.

Ε: Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιώ την ίδια μάρκα σαμπουάν και κοντίσιονερ;

Α: Όχι φυσικά. Μπορείτε να κάνετε το δικό σας συνδυασμό, προσαρμοσμένο στις εξειδικευμένες  ανάγκες των μαλλιών σας. Π.χ. αν έχετε λιπαρές ρίζες και σπαστά, φριζαρισμένα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν κατά της λιπαρότητας και ένα κοντίσιονερ κατά του φριζαρίσματος. Ή ένα κοντίσιονερ για ξηρά και ταλαιπωρημένα.