Τεράστια επιτυχία και μεγάλη αναγνώριση για το Maestro, την εκπληκτική σειρά του Mega. Η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έρχεται πλέον και στην παγκόσμια πλατφόρμα Netflix και ανοίγει τα φτερά του εκτός συνόρων.

Η δημοφιλής πλατφόρμα πήρε τα παγκόσμια δικαιώματα κι επομένως θα μπορεί να κάνει σπουδαία διεθνή καριέρα. Η δραματική σειρά σε σενάριο, σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον Παπακαλιάτη, θα έρθει στα μέλη του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο στις 19 Δεκεμβρίου 2022 και θα κάνει πρεμιέρα σε κοινό σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά στις αρχές του 2023.

Όπως δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Κρατάω το “Maestro” πολύ κοντά στην καρδιά μου και νιώθω βαθιά τιμή και χαρά που αυτή η ιστορία θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω του Netflix. Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι».

Οι συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Πρωτότυπη μουσική: Kostas Christides
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions
Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA 2022-2023

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης

Maestro: Η πλοκή

O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Οι χαρακτήρες

Ορέστης (Χριστόφορος Παπακαλιάτης): Ο Ορέστης είναι μουσικός που δεν έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα μέσα από την τέχνη του. Δέχεται την πρόσκληση να διοργανώσει το φεστιβάλ μουσικής στο μικρό νησί του Ιονίου και μετακομίζει εκεί αμέσως μετά την εποχή του lockdown, σαν ανάγκη φυγής από τη ζωή του στην Αθήνα. Στόχος του είναι να φέρει στο νησί πάλι τη μουσική και, μέσα από αυτή, να κάνει τη ζωή του αλλά και τις ζωές των κατοίκων λίγο καλύτερες. Άλλωστε η μουσική για τον Ορέστη είναι η απάντηση σε κάθε του αδιέξοδο. Στους Παξούς θα γνωρίσει όλες τις ομορφιές και τους ανθρώπους ενός μαγικού τόπου, οι οποίοι όμως κρύβουν αρκετά σκοτεινά μυστικά. Εκείνος προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις και να μην εμπλακεί συναισθηματικά με τους κατοίκους του νησιού, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Η γνωριμία του με την Κλέλια θα τον φοβίσει, θα προσπαθήσει να μείνει μακριά της, θα παλέψει και θα αντισταθεί σε αυτό που θα νιώσει για εκείνη. Γιατί η διαφορά ηλικίας είναι μια δύσκολη πραγματικότητα την οποία ο Ορέστης γνωρίζει. Η μουσική τους φέρνει κοντά, όμως η πραγματικότητα τους χωρίζει.

Κλέλια (Κλέλια Ανδριολάτου): Η Κλέλια είναι 19 ετών και ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις στο Ωδείο. Έχει μεγαλώσει στους Παξούς και το πάθος της για το πιάνο και τη μουσική είναι το μόνο πράγμα που της δίνει δύναμη για να προχωράει. Είναι αρκετά διαφορετική από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της, μιας και δεν θέλει να χάσει τον ρομαντισμό της. Είναι όμορφη, δυνατή, έξυπνη και αποφασισμένη να τα καταφέρει στη ζωή της. Η γνωριμία της με τον Ορέστη θα της ξυπνήσει τον πρώτο αληθινό έρωτα και τη θέληση να τον διεκδικήσει.

Αντώνης (Ορέστης Χαλκιάς): Είναι ο μικρότερος αδελφός της Κλέλιας. Έχει χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ταλέντο στο τραγούδι, καταπληκτική φωνή και όρεξη για ζωή. Ο Αντώνης, όπως και η αδελφή του, διαφέρουν από τους συνομήλικούς τους. Βρίσκεται σε κόντρα με τους γονείς του και έχει συνειδητοποιήσει πως όλοι γύρω του υποκρίνονται. Γι’ αυτόν το φεστιβάλ και η άφιξη του Ορέστη είναι μια διαφυγή από τα προβλήματά του.

Σοφία (Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου): Η μητέρα της Κλέλιας και του Αντώνη. Είναι γλυκιά, ευγενής, καλλιεργημένη και φιλόξενη. Κατά βάθος όμως είναι εγκλωβισμένη σε μια συνθήκη από την οποία δεν ξέρει πώς να ξεφύγει. Καλύπτει τον Φάνη από ανάγκη. Μεταξύ τους υπάρχει μια άτυπη συμφωνία. Προσπαθεί να είναι καλή μάνα, χωρίς να τα καταφέρνει πάντα. Για την οικογένειά της έχει θυσιάσει έναν μεγάλο έρωτα, που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει.

Φάνης (Φάνης Μουρατίδης): Σύζυγος της Σοφίας και πατέρας της Κλέλιας και του Αντώνη. Είναι υποψήφιος δήμαρχος και όλοι στο νησί τον εκτιμούν. Φροντίζει για το καλό του τόπου του και είναι αυτός που έφερε τον Ορέστη στο νησί. Είναι συμπαθής, καλοσυνάτος, πετυχημένος, έξυπνος και επικοινωνιακός. Όμως όλα αυτά είναι για το «φαίνεσθαι». Ο Φάνης κρύβει μυστικά που κανείς δεν γνωρίζει, πλην της Σοφίας, με την οποία διατηρούν έναν τυπικό, πλέον, γάμο. Έχει αδυναμία στην κόρη του και μεγάλη κόντρα με τον γιο του.

Χάρις (Χάρις Αλεξίου): Η μητέρα της Σοφίας. Είναι η ήρεμη δύναμη του σπιτιού και αυτή που γνωρίζει τα πάντα για όλη την οικογένεια. Είναι ελεύθερο πνεύμα, έχει χιούμορ και είναι ετοιμόλογη. Κοντράρεται με την κόρη της, Σοφία, και έχει αδυναμία στα εγγόνια της. Η Χάρις είχε ταλέντο στο τραγούδι, αλλά δεν κατάφερε να τραγουδήσει ποτέ. Έμεινε στο νησί αφήνοντας πίσω τα όνειρά της και θέλει η Κλέλια να μην κάνει το ίδιο λάθος. Το φεστιβάλ και ο Ορέστης την επηρεάζουν ανοίγοντάς της μία νέα πόρτα.

Χαράλαμπος (Γιάννης Τσορτέκης): Σύζυγος της Μαρίας και πατέρας του Σπύρου. Είναι απαίδευτος και πολύ σκληρός. Όταν πίνει γίνεται βίαιος και κακοποιητικός με τη γυναίκα του και τον γιο του. Ο Χαράλαμπος είναι το είδος ανθρώπου που μπορεί να φτάσει στα άκρα καθώς πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος επιβολής είναι η βία. Δεν του αρέσει η μουσική και δεν θέλει ο γιος του και η γυναίκα του να έχουν καμία σχέση με το φεστιβάλ και τον Ορέστη.

Μαρία (Μαρία Καβογιάννη): Διατηρεί ταβέρνα στο νησί και είναι αγαπητή σε όλους. Είναι πάντα γλυκιά, καλοσυνάτη, με χιούμορ και όρεξη για ζωή. Παράλληλα όμως, είναι μία γυναίκα που φοβάται να πει στην κοινωνία πόσο υποφέρει, καθώς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό άνδρα της. Η άφιξη του Ορέστη και η ανάμιξή της στο φεστιβάλ θα της δώσει δύναμη και μια άλλη οπτική στα πράγματα. Θέλει να φτιάξει τη ζωή της και πάνω απ’ όλα θέλει ο γιος της, ο Σπύρος, να είναι ευτυχισμένος. Ξέρει όμως πως, παραμένοντας με τον Χαράλαμπο, αυτό είναι ανέφικτο.

Σπύρος (Γιώργος Μπένος): Είναι ο γιος της Μαρίας και του Χαράλαμπου. Είναι καταπιεσμένος και εγκλωβισμένος στο μοντέλο του «σκληρού» νεαρού άντρα στη μικρή κοινωνία του νησιού. Θέλει να σπουδάσει, αλλά δεν τολμά να το πει στον πατέρα του, με τον οποίο έχει πολύ κακή σχέση. Αντίθετα, έχει αδυναμία στη μητέρα του για την οποία θα έκανε τα πάντα προκειμένου να την προστατεύσει, ιδιαίτερα από τους συνεχείς καυγάδες με τον πατέρα του.

Μιχάλης (Αντίνοος Αλμπάνης): Ο γιατρός του νησιού. Ο Μιχάλης ήρθε για το αγροτικό του, αλλά έμεινε. Είναι ήσυχος, αποστασιοποιημένος, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τα πάντα για όλους. Ο λόγος που δεν έφυγε ποτέ από το νησί ήταν ο έρωτας του για τη Σοφία. Η σχέση τους όμως τελείωσε άδοξα, λόγω του γάμου της, και τώρα πια προσπαθούν να είναι μόνο φίλοι.

Θάνος (Δημήτρης Κίτσος): Είναι φοιτητής Ιατρικής. Φαινομενικά είναι ένα καλό παιδί και ο Φάνης τον θεωρεί ιδανικό σύντροφο για την κόρη του. Είναι ερωτευμένος με την Κλέλια, ωστόσο αγνοεί πως δεν είναι κι εκείνη αντίστοιχα.