Η καλή επιδερμίδα δεν είναι απλώς θέμα DNA.Οι καθημερινές συνήθειες, στην πραγματικότητα, έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη. Η ενυδάτωση του προσώπου είναι το Α και το Ω μίας υγιούς επιδερμίδας και εκεί κρύβεται το μυστικό για την – εκ των έσω – λάμψη της.

Αυτό άλλωστε είναι και το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς για κάθε επιδερμίδα, για κάθε ηλικία.

Η κρέμα προσώπου θα πρέπει να είναι το βασικό προϊόν στο νεσεσέρ αλλά και την καθημερινότητά σας.

Ανάλαφρη ή πλούσια, για λιπαρή, μικτή, ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, η ενυδατική κρέμα είναι η πιο ικανή όλων για να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί αφυδάτωση, ξηρότητα, σημάδια του στρες, αλλά και του χρόνου φυσικά.

Με το γήρας η επιδερμίδα σταδιακά χάνει την ελαστικότητά της. Οι ίνες κολλαγόνου στο δέρμα σκληραίνουν με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τη συνοχή και σφριγηλότητά του. Η ελλιπής ενυδάτωση ταλαιπωρεί το δέρμα, το κάνει λεπτό και ευάλωτο σε εξωτερικούς ρύπους, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η γήρανση και να εμφανίζονται ρυτίδες.

Καθώς λοιπόν οι ανάγκες της επιδερμίδας σας μεταβάλλονται με την ηλικία, το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και με τα προϊόντα σας.

Στα 20

Στην ηλικία των 20 συνήθως η επιδερμίδα είναι λιπαρή, είτε γιατί εμφανίζει σημάδια ακμής, είτε γιατί έχει την τάση να εμφανίζει γυαλάδες.

Στην πρώτη περίπτωση χρειάζεται μία σμηγματορυθμιστική κρέμα προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σημάδια της ακμής που ενδεχομένως να άφησε στο πέρασμά της.

Στα 30

Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες δίνουν μεγάλη σημασία στη φροντίδα της επιδερμίδας. Για να διατηρήσετε τη νεανικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας χρειάζεστε καλή και καθημερινή ενυδάτωση.

Η βαθιά ενυδάτωση θα μειώσει λεπτές γραμμές και οι antipollution και αντιοξειδωτικές δράσεις θα χαρίσουν λάμψη στην επιδερμίδα των 30 something. Για το σκοπό αυτό επιλέξετε κρέμες με αντιοξειδωτική δράση.

Στα 40

Ηδη οι πρώτες σημαντικές αλλαγές στο δέρμα είναι ορατές. Και αυτό οφείλεται κατά βάση στη μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων που έχει ως συνέπεια τη μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης, το οποία μεταφράζεται σε χαλάρωση και ρυτίδες.

Δεν είναι φυσικά απαραίτητο μια γυναίκα άνω των 40 να έχει οπωσδήποτε έντονες και βαθιές ρυτίδες ή ότι το δέρμα της θα χάσει τη σφριγηλότητα του από τη μία στιγμή στην άλλη. Αλλά η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου πλέον είναι απαραίτητη και ειδικά εάν παρέχει επιπλέον αντιρυτιδικούς και συσφιγκτικούς παράγοντες. Επίσης στα 40 παρατηρείται και μεγαλύτερη μείωση του υαλουρονικού οξέος και της παραγωγής σμήγματος, οπότε το δέρμα χρειάζεται πλούσιες ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο καθώς το δέρμα μας τις απορροφά πιο άμεσα και εύκολα.

Στην αγορά θα βρείτε μια ποικιλία σε ενυδατικές κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή συστατικά για την ανάπλαση του δέρματος όπως οι κρέμες προσώπου της Lancome που μειώνουν τα πρώτα σημάδια γήρανσης, ενώ ενισχύουν τις ίνες των κυττάρων, ώστε η επιδερμίδα να ξαναβρεί την πυκνότητα και τη ελαστικότητά της.

Στα 50

Σε αυτή την ηλικία οι ενυδατικές κρέμες προσώπου έχουν περισσότερα θρεπτικά από ενυδατικά συστατικά. Δηλαδή περισσότερα λιπαρά. Ίσως να νιώθετε και ότι η επιδερμίδα σας απορροφά σαν σφουγγάρι ακόμη και ελαιώδη προϊόντα.

Επιπλέον, η επιδερμίδα χάνει και το φυσικό της χρώμα οπότε η ανάγκη για λάμψη και ζωντάνια γίνεται πολύ σημαντική. Προτιμήστε κρέμες που περιέχουν και ορό επανόρθωσης και ενυδατική κρέμα εμπλουτισμένη με πολλά συστατικά. Οι κρέμες προσώπου της Estee Lauder που προστατεύουν το πρόσωπο  από τα σημάδια της γήρανσης

Στα 60+

Από τα 60 και μετέπειτα η επιδερμίδα γίνεται όλο και πιο ξηρή με αποτέλεσμα να αναζητά διαρκώς βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Στα 60 plus οι κρέμες για το πρόσωπο πρέπει να είναι πλούσιες, να θρέφουν και να προσφέρουν άνεση. Εάν η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου δεν μας αρκεί τότε πρέπει να ενισχύσουμε με serum θρέψης που θα μας κάνει να νιώσουμε πάλι απαλή την επιδερμίδα μας.