Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι για τους οποίους βλέπουμε κάθε πρωϊ την όψη μας στον καθρέφτη κουρασμένη, γκρίζα και θαμπή. Η μη ισορροπημένη διατροφή, η σωματική εξάντληση, ο ελλιπής ύπνος ή καθαρισμός, η ρύπανση κ.ά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν λύσεις και προτάσεις για να καταπολεμήσουμε αυτά τα συμπτώματα. Για παράδειγμα, ο καθημερινός σχολαστικός καθαρισμός και η απολέπιση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων είναι must στη ρουτίνα της περιποίησής μας. Κάτι που ενδεχομένως ήδη γνωρίζουμε. Ωστόσο, υπάρχει ένας συνδυασμός από δυο καλλυντικά τα οποία αν εφαρμόζουμε κάθε πρωϊ θα διαπιστώσουμε γρήγορα μεγάλη βελτίωση.

#Η βιταμίνη C

Ενας αντιοξειδωτικός ορός με καθαρή βιταμίνη C σε υψηλή συγκέντρωση (10-15%) είναι απαραίτητη προσθήκη στην πρωϊνή ρουτίνα μας. Διορθώνει και προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες, τη θαμπάδα, αλλά και τα σημάδια γήρανσης, αποκαλύπτοντας μια ορατά πιο φωτεινή και πιο σφριγηλή επιδερμίδα. Παράλληλα κάνει λεία την υφή της ενώ μειώνει την όψη των λεπτών γραμμών. Αποτελεί ένα βασικό καλλυντικό, ιδίως αν ζούμε σε ένα αστικό περιβάλλον και περνάμε πολλές ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή ή μία ηλεκτρονική συσκευή που εκπέμπει blue light.

Τι κάνουμε

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου απλώνουμε ομοιόμορφα το προϊόν στο πρόσωπο και τον λαιμό επιμένοντας σε σημεία με πιο πολλές γραμμές έκφρασης και ρυτίδες. Περιμένουμε να απορροφηθεί (μετά τον καθαρισμό η επιδερμίδα ρουφάει σαν σφουγγάρι τη σύνθεση) και προχωράμε στην ενυδατική μας. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή νιώθουμε το δέρμα μας αναζωογονημένο, φρέσκο, γεμάτο ευεξία.

Εναλλακτικά

Αντί για ορό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμπούλες λάμψης με καθαρή βιταμίνη C.

#Αντηλιακό ευρείας προστασίας με <SPF30

Η βιταμίνη C σε συνδυασμό με το αντηλιακό είναι ένας από τους καλύτερους αντιγηραντικούς συνδυασμούς. Η προστασία μας από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου γίνεται ακόμα πιο ενισχυμένη ενώ αντιμετωπίζεται στον μέγιστο βαθμό η φωτογήρανση που ευθύνεται για τη θαμπή και γκρίζα όψη. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το αντηλιακό είναι το κυριότερο «όπλο» της κοσμετολογίας που προλαμβάνει τη φωτογήρανση, τις κηλίδες, την αφυδάτωση, τη χαλάρωση και τις ρυτίδες. Αρα η εφαρμογή του δεν πρέπει να αποτελεί μία καλοκαιρινή διαδικασία, αλλά μία καθημερινή συνήθεια όλο τον χρόνο.

Τι κάνουμε

Μετά την ενυδατική μας, απλώνουμε το αντηλιακό σε πρόσωπο και λαιμό. Εχουμε υπόψη μας ότι η σύνθεση χρειάζεται 15′ – 20′ για να ενεργοποιηθεί πριν βγούμε στον ήλιο.