Τη συγκεκριμένη τεχνική την προσέξαμε για πρώτη φορά από τη διάσημη γαλλίδα μακιγιέζ και influencer Violette, μέσω των you tube tutorials της. Πράγματι, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, χωρίς πολλή ποσότητα μέικ απ. Μιλάμε για το foundation mapping. Δηλαδή τον τρόπο εφαρμογής του μέικ απ σε συγκεκριμένα σημεία και όχι σε όλο το πρόσωπο, που παραπέμπει σε μια εξελιγμένη εκδοχή του no make up make up και κάνει την όψη μας να δείχνει φυσικά λαμπερή και υγιής.

Τα πλεονεκτήματα του foundation mapping

-Xαρίζει ομοιόμορφη και φυσικά λαμπερή όψη

– Εξοικονομεί περισσότερο προϊόν

-Μας γλιτώνει χρόνο, αφού η διαδικασία της εφαρμογής της βάσης διαρκεί ελάχιστα λεπτά.

Βασική προϋπόθεση: Το κατάλληλο foundation

Επιλέγουμε το κατάλληλο προϊόν τόσο στον τόνο, όσο και την απόχρωση που αντιστοιχεί στο φυσικό μας. Ωστόσο για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα, αποφεύγουμε τα μέικ απ που χαρίζουν ματ όψη και προτιμάμε εκείνα που έχουν μέτρια ή ελαφριά κάλυψη, και παράλληλα χαρίζουν λαμπερό φινίρισμα.

Βήμα #1

Αφού έχουμε καθαρίσει και ενυδατώσει την επιδερμίδα μας, απλώνουμε ένα primer ενυδάτωσης και λάμψης ή ένα που χαρίζει εφέ blur ώστε να «λειάνει» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα, τότε προτιμάμε ένα primer, το οποίο απορροφά το πλεονάζον σμήγμα και διατηρεί σταθερό το αποτέλεσμα.

Βήμα #2

Καλύπτουμε τυχόν ατέλειες, όπως μαύρους κύκλους ή σπυράκια με ένα κονσίλερ στον ίδιο ακριβώς τόνο με την επιδερμίδα μας.

Βήμα #3

Εφαρμόζουμε το μέικ απ. Βάζουμε ελάχιστη ποσότητα και ξεκινάμε από την περιοχή γύρω από τη μύτη, εκεί που παρουσιάζονται κοκκινίλες. Κάνουμε πολύ καλό blending, προκειμένου η σύνθεσή μας να γίνει «ένα» με την επιδερμίδα μας και να μην έχουμε χρωματικές διαφορές. Η βάση μας είναι έτοιμη. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μακιγιάζ μας.

Πού δεν απλώνουμε το μέικ απ

Στο μέτωπο, τα ζυγωματικά και στις περιοχές του προσώπου που αντανακλούν το φως. Εκεί για να τονίσουμε ακόμα περισσότερο τη λάμψη μας τοποθετούμε ένα highlighter σε υγρή μορφή.