Η ομορφιά της δεν περνάει απαρατήρητη. Η πρωταγωνίστρια του «Maestro» μπήκε φέτος στις ζωές μας με φόρα μέσα από την πετυχημένη σειρά του MEGA και έκλεψε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Αγαπάει με πάθος τη δουλειά της, την απολαμβάνει και αυτό φαίνεται. Η Κλέλια είναι ένα χαρισματικό, προσγειωμένο κορίτσι που δεν θαμπώνεται από τα φώτα της δημοσιότητας. Μεγαλωμένη με πολλή αγάπη, μας μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τη σύντομη αλλά δυνατή διαδρομή της μέχρι την… επιτυχία του «Maestro», τη συνεργασία της με τον Χριστόφορο Πασπακαλιάτη και για όλα εκείνα που την αναζωογονούν. Στη συνέντευξή της στο «Vita» είναι χείμαρρος. Θέλει να τα σαρώσει όλα και θα τα καταφέρει!

Πού μεγάλωσες;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα 18 μου και μετά έφυγα. Οι γονείς μου και τα δύο αδέρφια μου ζουν στη Θεσσαλονίκη. Εχω μια αδερφούλα που είναι πιο μεγάλη από μένα και έχει δύο παιδάκια, και έχω και έναν αδερφό πολύ μικρότερο, είναι 13 ετών».

Χαρούμενα παιδικά χρόνια;

«Εζησα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και έχω υπέροχες σχολικές αναμνήσεις. Είχα πολύ ωραία παρέα. Με τις φίλες μου είμαστε ακόμα μια γροθιά και κάθε χρόνο ανταμώνουμε και πηγαίνουμε σε ένα διαφορετικό μέρος όλες μαζί.

Είναι ο πυρήνας μου, είμαστε μαζί από παιδάκια. Ζούμε πια σε διαφορετικά μέρη στην Ευρώπη, άλλη για σπουδές, άλλη για μεταπτυχιακά, άλλη για δουλειά. Αλλά βάζουμε στόχο και συναντιόμαστε το καλοκαίρι. Οι φίλες μου είναι η οικογένειά μου».

Η διαδρομή σου μέχρι το «Maestro» στο MEGA;

«Οταν τελείωσα το σχολείο πήγα στο Παρίσι γιατί δούλευα ως μοντέλο εκεί. Λίγο αργότερα ακολούθησε η Κύπρος, όπου και έμεινα 3 χρόνια για τις ανάγκες σειράς, ωστόσο πηγαινοερχόμουν στην Αθήνα γιατί έκανα και σεμινάρια στο “Θέατρο των αλλαγών” και στο θέατρο “Επί Κολωνώ”, τα οποία κράτησαν 2 χρόνια.

Μόλις τελείωσε η σειρά έδωσα εξετάσεις και μπήκα στο Ωδείο Αθηνών, όπου εκεί πέρασα ένα στάδιο… ιδρυματοποίησης γιατί ήμουν σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο στη δραματική σχολή, είναι άλλωστε πολύ αυστηρή σχολή. Το πρόγραμμα εκεί ήταν πολύ απαιτητικό και πιεσμένο και έτσι σταμάτησα να δουλεύω, δεν είχα προσωπική ζωή, άφησα τα πάντα και αφοσιώθηκα σε αυτό. Και μετά μόλις τελείωσα τη σχολή ξεκίνησα τα γυρίσματα για το “Maestro” του MEGA».

Το «Maestro» είναι η στιγμή σου;

«Νομίζω είναι η αρχή της στιγμής. Είναι μια πολύ δυνατή αρχή για μένα και όλος αυτός ο κόπος και η εκπαίδευση στην οποία έχω επενδύσει ήρθε τώρα η στιγμή να τα εξαργυρώσω».

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Προέκυψε ως εξής: Επειδή εγώ στη δραματική σχολή ήμουν πολύ αφοσιωμένη στα μαθήματα, οι δάσκαλοί μου με εκτιμούσαν πολύ και ως εκ τούτου με πρότειναν στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ο οποίος έψαχνε και έβλεπε παιδιά από το Ωδείο Αθηνών.

Οι δάσκαλοί μου λοιπόν, του είπαν για μένα και μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο και από την άλλη άκρη της γραμμής άκουσα: “Γεια σου, είμαι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, θέλεις να πιούμε έναν καφέ;”. Και βέβαια τον ήπιαμε τον καφέ και μιλήσαμε για το έργο και την ηρωίδα που έπαιζε πιάνο.

Μου έδωσε να διαβάσω ένα επεισόδιο. Και εγώ άρχισα να μαθαίνω πιάνο χωρίς να έχω κλείσει τον ρόλο. Ετσι όταν με φώναξαν για οντισιόν, είχα μελετήσει, είχα φτιάξει μια εικόνα στο μυαλό μου, είχα σημειώσεις, ήμουν πολύ έτοιμη και πήρα τον ρόλο».

Η συνεργασία σου με τον Χριστόφορο στη συνέχεια;

«Ο Χριστόφορος είναι ένας άνθρωπος που ηγείται μιας ομάδας που έχει φτιάξει με πολύ μεράκι. Εχει πάθος με τη δουλειά του. Είναι πραγματικά ένας κι ένας. Εγώ τον θαυμάζω πολύ. Κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, είναι καταπληκτικός συνεργάτης. Και όλοι έχουν να το λένε.

Κάνει εντύπωση η επιτάχυνση που έχει και το πόσο εύστροφος είναι. Και ταυτόχρονα ακούει τις ανάγκες μας, είναι δίπλα μας και μας φροντίζει. Λαμβάνει υπόψη του τη γνώμη μας, δοκιμάζει. Είναι επαγγελματίας, έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του, αλλά είναι ανοιχτός και στο να ακούσει.

Οπότε αυτό είναι πολύ δημιουργικό και για μας. Είναι ευλογία να δουλεύεις μαζί του. Είναι ωραία όλη η διαδικασία. Kαι η αλήθεια είναι ότι με όλα τα παιδιά που δουλεύουν μπροστά και πίσω από τις κάμερες κάνουμε παρέα. Και τώρα που δεν έχουμε γυρίσματα βρισκόμαστε και μιλάμε κάθε μέρα».

Τι σε ενώνει με την Κλέλια, την ηρωίδα που υποδύεσαι;

«Αυτό που με συνδέει με την Κλέλια, πέρα από το όνομα, είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει στόχους, έχει πυγμή, έχει δύναμη, έχει φόρα σαν άνθρωπος, είναι χείμαρρος και θέλει να τα σαρώσει όλα.

Αυτό που θέλει, θα το καταφέρει. Ετσι είμαι κι εγώ, βάζω έναν στόχο στο μυαλό μου και δεν υπάρχει περίπτωση να μη γυρίσω τη γη ανάποδα για να τον καταφέρω. Είναι επίσης ένας πολύ φωτεινός χαρακτήρας και έχει πάθος για τη ζωή, ενέργεια και φως, είναι δίκαιη και πολύ καλό παιδί».

Το ταλέντο θεωρείς στη ζωή συμμαχεί με την τύχη;

«Δεν ξέρω αν πιστεύω ακριβώς στο ταλέντο. Πιστεύω όμως στη δουλειά, πιστεύω στις ικανότητες, στις δεξιότητες που έχει κάποιος. Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να γεννήθηκε με ωραία φωνή, με ένα ταλέντο δηλαδή, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί το ταλέντο από μόνο του να σε πάει μπροστά. Και σε ό,τι αφορά την τύχη θεωρώ ότι παίζει σπουδαίο ρόλο το να είσαι τυχερός στη ζωή, αλλά για να έρθει η επιτυχία χρειάζεται και η κατάλληλη προετοιμασία».

Σε συναντάμε και στο Θέατρο Τέχνης. Τι κάνεις στο «Μοτέλ»;

«Στο “Mοτέλ” υποδύομαι την Αννα. Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο που πραγματικά τον έχω ερωτευθεί. Η Αννα είναι ένα κορίτσι με έναν χαρακτήρα πολυδιάστατο. Και επειδή το έργο αυτό παίζεται για πρώτη φορά, τον ρόλο δεν τον έχει παίξει κανείς άλλος, τον έχω πλάσει εξαρχής μόνη μου με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, τον σκηνοθέτη και την ομάδα. Θέλω να πω δηλαδή ότι δεν υπάρχει κάτι προηγούμενο να μιμηθώ.

Είναι ένα δραματικό σύγχρονο έργο που γοητεύει, αλλά θα σε φέρει και σε αμηχανία. Ο κόσμος πραγματικά συγκινείται βγαίνοντας από αυτή την παράσταση. Γιατί είναι μια παράσταση με πολύ συναίσθημα και εστιασμένη στο τώρα. Μιλάμε για ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί σαν κοινωνία σήμερα, αλλά δεν θα πούμε τίποτα άλλο γιατί είναι αποκάλυψη για το τέλος».

Αναμένουμε να σε δούμε και στον κινηματογράφο…

«Ναι, στη νέα ταινία μεγάλου μήκους του Στέργιου Πάσχου».

Ελεύθερο χρόνο έχεις;

«Δεν έχω ελεύθερο χρόνο και αυτό είναι κάτι που με απασχολεί, αλλά μου αρέσει κιόλας».

Θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφος, μόντελινγκ; Τι σε κερδίζει;

«Με κερδίζει βασικά η ομάδα. Το να είμαι σε μια δουλειά με καλούς συνεργάτες. Και φυσικά η υποκριτική τέχνη, γιατί το μόντελινγκ είναι κάτι που δεν με απασχολεί πια, δεν ασχολούμαι με αυτό».

Το ατού σου στην επαγγελματική σου πορεία;

«Νομίζω ότι είμαι αρκετά διαθέσιμη στο να με πλάσεις όπως θέλεις και δίνομαι πολύ όταν πιστεύω σε κάτι, αφοσιώνομαι, δεν έχω δηλαδή στεγανά, ούτε κάνω τσιγκουνιές. Δίνομαι ολοκληρωτικά».

Δώρο η ομορφιά, Κλέλια;

«Είναι ένα δώρο το οποίο πρέπει να ξέρεις πώς να το ανοίξεις».

Σου αρέσουν οι αλλαγές στην εμφάνιση;

«Μου αρέσουν οι αλλαγές, κάνω αλλαγές και γιατί βαριέμαι εύκολα, αλλά και γιατί θέλω συνέχεια να αλλάζω την εικόνα μου για να μπορώ να μετατοπίζομαι, γιατί η εικόνα έχει μια αφήγηση από μόνη της και όταν αλλάζει, αλλάζει και η ιστορία. Και θέλω να αφηγούμαι διαφορετικές ιστορίες και για τον κόσμο αλλά και για μένα. Και εγώ η ίδια αλλάζω μέσα από την εικόνα μου».

Περιπέτεια ή όλα σε πρόγραμμα;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι πάρα πολύ του προγράμματος λόγω καθημερινότητας και συνθηκών. Εχω στρατιωτικό πρόγραμμα και πολύ συγκεκριμένο. Η περιπέτεια θέλω να έρχεται από την προσωπική μου ζωή, να προκύπτει από το συναίσθημά μου. Να ζω δηλαδή το συναίσθημά μου με μια περιπέτεια».

Road trip ή ταξίδι στα σίγουρα;

«Φέτος που έκανα road trip και πήγα στους Βάσκους, ήταν καταπληκτική εμπειρία. Μετά από αυτό το road trip που έκανα, νομίζω ότι είμαι παιδί του road trip τελικά».

Παξοί;

«Προορισμός όνειρο. Ηταν ευλογία να δουλεύεις σε αυτό το νησί».

Τρέλες;

«Φουλ»

Αν ο έρωτας ήταν μάθημα θα ήταν…

«Ο έρωτας δεν μπορεί να είναι μάθημα, γιατί ο έρωτας είναι άναρχος».

Τι σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο;

«Με χαρακτηρίζει η συνέπειά μου. Μου αρέσει η πειθαρχία. Είμαι άνθρωπος της τάξης, της καθαριότητα, της περιποίησης».

Ποιο χαρακτηριστικό σου αποδοκιμάζεις;

«Το να διαχειρίζομαι τις αλλαγές στο πρόγραμμά μου. Το πώς αντιμετωπίζω το απρόοπτο, είναι κάτι που το δουλεύω με τον εαυτό μου αρκετά. Το απρόοπτο μπορεί να με αποσυντονίσει».

Το δώρο που κάνεις στον εαυτό σου ποιο είναι;

«Η ψυχοθεραπεία, την οποία κάνω τα τελευταία 7 χρόνια και τη θεωρώ πολύ σημαντική. Επίσης άλλο ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου είναι ότι συνεχώς εκπαιδεύομαι. Κάνω δηλαδή μαθήματα ακόμα, παρά το ότι έχω τελειώσει. Η ψυχοθεραπεία λοιπόν και η εκπαίδευση είναι νομίζω τα εργαλεία που με εξελίσσουν».

Οι ένοχες απολαύσεις σου;

«Το φαγητό. Είμαι πολύ λιχούδα».

Η beauty ρουτίνα σου;

«Το καθημερινό μπάνιο, οι κρέμες και το χτένισμα. Μου αρέσει πολύ να χτενίζομαι. Είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν ξυπνήσω. Φροντίζω αρκετά τα μαλλιά μου».

Το fitness πρόγραμμά σου;

«Εχω ξεκινήσει κολύμπι και είναι κάτι που με έχει συνεπάρει. Είναι σαν να βρίσκομαι στο φυσικό μου περιβάλλον, νιώθω σαν μικρό παιδί. Νιώθω χαρά. Μου αρέσει να ξεκινάω την ημέρα μου έτσι. Και μου δίνει ευεξία».

Τι άλλο σου δίνει ευεξία

«Η γυμναστική, εγκεφαλική και ψυχική. Μου αρέσει το διάβασμα, με ηρεμεί πάρα πολύ να ξέρω ότι στο κομοδίνο μου υπάρχει ένα βιβλίο που θα διαβάσω. Το να κάθομαι στον καναπέ μου και να κοιτάζω το ταβάνι επίσης με χαλαρώνει και με αναζωογονεί, η σιωπή είναι κάτι που με φέρνει σε μια ωραία γείωση. Και οι δουλειές του σπιτιού μού αρέσουν και με γεμίζουν ευεξία. Το σπίτι το φροντίζω μόνη μου. Είναι κάτι που με ευχαριστεί».

Φωτογραφίες: Studio Vrettos
Styling: Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Make up by: Κερασία Κούη