Μόλις βάψαμε τα μαλλιά μας είτε στο σπίτι είτε στο κομμωτήριο και το αποτέλεσμα είναι τέλειο, αυτό ακριβώς που επιθυμούσαμε. Υπάρχει όμως τρόπος να διατηρήσουμε έτσι όμορφο και «ζωντανό»το χρώμα των μαλλιών μας, για μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον 4 εβδομάδων; Υπάρχει, απαντούν οι ειδικοί. Αρκεί να αποφύγουμε μερικές συνήθειες και λάθη, που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, τα οποία χωρίς να το καταλαβαίνουμε θαμπώνουν γρήγορα τη βαφή και  ξεθωριάζουν το χρώμα της.

– Η υψηλή θερμοκρασία του νερού

Εκτός του ότι αφυδατώνει το τριχωτό, «ανοίγει» τα λέπια της τρίχας, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι χρωστικές ουσίες της βαφής. Προτιμάμε το χλιαρό νερό, και αντί να σκουπίζουμε τρίβοντας τα μαλλιά μας, τα ταμπονάρουμε με μια πετσέτα.

– Τα άλατα και το στοιχείο του χαλκού

Οι παραπάνω παράγοντες απογυμνώνουν την τρίχα από τα φυσικά της έλαια και αλλοιώνουν τον φλοιό της. Γι’ αυτό, αν μένουμε σε περιοχές όπου το νερό της βρύσης είναι «σκληρό» ή περιέχει πολύ χλώριο, καλό είναι να τοποθετούμε ένα φίλτρο στη βρύση.

Ο ήλιος

Η οξείδωση εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας επηρεάζει τόσο το χρώμα όσο και την τρίχα. Γι’ αυτό τους εφαρμόζουμε μία ειδική αντηλιακή σύνθεση που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.

Το θερμό styling

Οσο κι αν μας είναι απαραίτητα, προσπαθούμε να τα περιορίσουμε, τουλάχιστον για την πρώτη βδομάδα μετά τη βαφή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν κάναμε ντεκαπάζ. Η τρίχα είναι πολύ εύθραυστη και σπάει εύκολα αν δεν την προστατεύσουμε. Αν δεν είναι δυνατόν να τα περιορίσουμε, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του στη μικρότερη σκάλα.

Must: Τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα.

Το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

Οι δραστικοί καθαριστικοί παράγοντες που έχει, απομακρύνουν σε βάθος τους ρύπους, τη σκόνη και το σμήγμα. Μαζί τους όμως παρασύρονται και οι χρωστικές της βαφής.

Glossy Hair: «Ξαναζωντανεύουμε» τα μαλλιά μας

Δείτε εδώ τις μεθόδους που θα τονώσουν το χρώμα τους και θα τα κάνουν εκτυφλωτικά λαμπερά μέσα σε λίγη ώρα.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κα. Αθηνά Τζάνετ Κορώση hair stylist και colour expert.