ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Mια σπουδαία συλλογή με τα πιο διάσημα “Παραμύθια του Αντερσεν”.

Οι πιο όμορφες ιστορίες του θρυλικού Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, που γοητεύουν και συγκινούν μέχρι και σήμερα μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.

Ο πιο γνωστός παραμυθάς των Χριστουγέννων, ο δάσκαλος του έντεχνου παραμυθιού που τον λάτρεψαν τα παιδιά σε όλον τον κόσμο.

«Το ασχημόπαππο», «Η βασίλισσα του χιονιού», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Το μολυβένιο στρατιωτάκι», «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» και τα πιο συναρπαστικά, κλασικά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους.

Διαχρονικά παραμύθια που μεγάλωσαν και εξακολουθούν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές.

Οι κυριότεροι ήρωες των παραμυθιών του Αντερσεν είναι φτωχοί και αδικημένοι άνθρωποι, που όμως έχουν ασυνήθιστα ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο, μεγαλοψυχία. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από δράση, χιούμορ και λεπτή σάτιρα. Η δημιουργία του Αντερσεν αποτελεί την κορυφή στις ρεαλιστικές τάσεις της φιλολογίας του 19ου αιώνα. Διηγήματα, δράματα, αλλά προπάντων παραμύθια, όλα του τα έργα διαπνέονται από γλυκιά μελαγχολία, συγκίνηση και ειλικρίνεια.

Μαζί

Μια ιστορική έκδοση:

«Σμύρνη: Μια ιστορία που δεν γράφτηκε»

Ενα ιστορικό μυθιστόρημα, που ξεδιπλώνει το διπλωματικό και κοινωνικό παρασκήνιο της εποχής, από τον φιλόλογο Σπύρο Γόγολο.

Ενας νεαρός άνδρας βρίσκει την πραγματική του ταυτότητα, σε μία πόλη που χάνει τη δική της.
Σε μία πόλη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ο οφθαλμός της Ασίας στην Ευρώπη…
Σε μία πόλη, στην οποία το διηπειρωτικό εμπόριο έδινε ευκαιρίες σε όλους και πρόσφερε απλόχερα τον πλούτο…
Σε μία πόλη, η οποία μοιραία μετατράπηκε σε απαραίτητο εξάρτημα των πολιτικών πειραματισμών…
Σε μία πόλη, η οποία πέρασε απότομα από τον κοσμοπολιτισμό στον εθνικισμό και έζησε την απόλυτη καταστροφή…
Σε μία πόλη, η οποία ακόμη και σήμερα δεν έχει συμφιλιωθεί με το παρελθόν της «επειδή κάηκε και έφυγαν…»

Το πλούσιο παρασκήνιο

Ο βρετανός διπλωματικός υπάλληλος Φίλιπ Πάρκερ, ζώντας στη λεβαντίνικη Σμύρνη μέχρι την καταστροφή της και αλληλογραφώντας τόσο με τους δύο επιστήθιους φίλους του, τον Αλέξη Καρέλη, εξ απορρήτων του Ελευθέριου Βενιζέλου και τον Σελίμ Μπέη, δεξί χέρι του Μουσταφά Κεμάλ, όσο και με τον διπλωμάτη πατέρα του στο Foreign Office, μας αποκαλύπτει ένα πλούσιο παρασκήνιο, που ξεκινά το 1912 στο Λονδίνο και εν συνεχεία διαδραματίζεται στο Παρίσι, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και την Aγκυρα. Eνα παρασκήνιο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ηγέτες που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα, διπλωμάτες, μυστικές υπηρεσίες, πόρνες και ερωμένες αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Ενα παρασκήνιο, το οποίο αποκαλύπτεται παράλληλα με την καθημερινή ζωή αλλά και με τις μοναδικές ανθρώπινες ιστορίες της μικρασιατικής πρωτεύουσας, που τόσο λάτρευε τη ζωή. Ενα παρασκήνιο, το οποίο ξαφνικά ανέτρεψε βίαια τα πάντα και οδήγησε στην απώλεια της πιο κοσμοπολίτικης πόλης της Ανατολικής Μεσογείου, τον Σεπτέμβριο του 1922.

Aκόμη

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο

*Tα γιορτινά looks της νέας εποχής.

*Kοσμήματα που εκτοξεύουν το στυλ.

*Δώρα για όσες τα έχουν όλα.

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑNTEΡΣΕΝ»: €1,00 και «ΣΜΥΡΝΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΡΑΦΤΗΚE»: €1,25  )