Μήπως δεν είστε σίγουρες για το ποια ρύθμιση θερμοκρασίας είναι η σωστή στην πρέσα ισιώματος; Δεν είστε οι μόνες. Διαβάστε παρακάτω πώς θα ανακαλύψετε τη σωστή για τα δικά σας μαλλιά ώστε να αποκτήσετε πραγματικά το καλύτερο και πιο ασφαλές αποτέλεσμα για την υγεία της τρίχας, με όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές.

Bonus: Μερικές επιπλέον συμβουλές για το πώς να αποκτήσετε μεταξένια λεία μαλλιά σαν να έχουμε βγει μόλις από το κομμωτήριο.

Ίσια μαλλιά

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία εάν τα μαλλιά σας είναι ήδη ίσια. Η πρέσα χρησιμεύει απλώς για να εξομαλύνει τυχόν φριζάρισμα. Το εύρος των βαθμών κυμαίνεται μεταξύ 120οC – 190οC, ανάλογα με το πάχος της τρίχας. (Η χαμηλότερη θερμοκρασία ισχύει για την πιο λεπτή και η υψηλότερη για την πιο χοντρή.)

Προσοχή: Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν τελείως, ιδανικά στον αέρα ή στη μεσαία σκάλα του σεσουάρ, πριν την πρέσα. Για να φαίνονται πιο «πλούσια», ψεκάστε τις ρίζες με ένα ελαφρύ σπρέι όγκου.

Κυματιστά / σπαστά μαλλιά

Επιλέξτε θερμοκρασίες μεταξύ 150οC και 195οC, πάλι αντίστοιχα με το πάχος της τρίχας. Αν έχετε λεπτή, επιλέξτε ένα ελαφρύ θερμοπροστατευτικό προϊόν σε σπρέι, ενώ αν έχετε πιο χοντρή, το αντίστοιχο σε γαλάκτωμα. Εφαρμόστε το πριν από το στέγνωμα, σε νωπά μαλλιά.

Σγουρά μαλλιά

Τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα όσον αφορά την εύρεση της σωστής θερμοκρασίας. Αν ζεστάνετε πολύ το εργαλείο μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στην τρίχα. Αντίθετα, αν το ρυθμίσετε στη χαμηλή σκάλα, μπορεί να μην έχετε το μεταξένιο, λείο αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Η κατάλληλη θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 160οC και 210οC. Για να την καθορίσετε, λάβετε υπόψη την υφή, την πυκνότητα/πάχος και την κατάσταση των μαλλιών.

Η προεργασία

Αρχικά ψεκάστε τα νωπά μαλλιά με ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι. Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα μαλακτικό leave-in σε μορφή κρέμας. Επειτα, στεγνώστε με το πιστολάκι και μία χτένα προκειμένου να ισιώσουν ελαφρώς. Με αυτόν τον τρόπο θα χρειαστούν λιγότερα περάσματα με την πρέσα προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας.

Πολύ σγουρά μαλλιά (αφρικάνικο σγουρό)

Όπως είναι αναμενόμενο, χρειάζεται υψηλότερη θερμοκρασία προκειμένου να ισιώσουν σωστά. Το εύρος κυμαίνεται μεταξύ 190°C και 230°C. Όχι παραπάνω, ειδικά αν έχετε πιο λεπτή τρίχα που έχει υποστεί χημική επεξεργασία. Ωστόσο ανεξάρτητα από την ανθεκτικότητά τους, καλό είναι να μην τα ισιώνετε συνέχεια, καθώς με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να επιφέρει σοβαρή φθορά.

Η προεργασία

Χρησιμοποιήστε τα ίδια προϊόντα και την ίδια διαδικασία με την παραπάνω κατηγορία. Για το στέγνωμα με το πιστολάκι, προτιμήστε μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα με φυσική τρίχα ώστε να ισιώσουν καλύτερα.

Αφού ανακαλύψατε τη σωστή θερμοκρασία, δείτε εδώ βήμα-βήμα τη διαδικασία για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.