Πολλές από τις δραστηριότητες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής φαίνονται σαν να έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την στάση μας ολοένα και χειρότερη.

Περνάμε πολλές ώρες σκυμμένοι μπροστά από την οθόνη, από το γραφείο ή το τιμόνι, συνήθεια που επιβαρύνει τους μυς του αυχένας και του πάνω μέρους της πλάτης ενώ ταυτόχρονα κάνει το θώρακα μας να συρρικνώνεται.

Καλύτερη στάση με αυτές τις ασκήσεις

Η θωρακική σας σπονδυλική στήλη – το τμήμα που εκτείνεται από το κάτω μέρος των πλευρών μέχρι ακριβώς κάτω από το λαιμό σας – καμπυλώνει φυσικά προς τα εμπρός και αυτή η καμπύλη μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε… “καμπούρα” όταν μένετε στην ίδια στάση για πολλές ώρες συνεχόμενα καθημερινά.

Μερικές εύκολες ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να “αντιστρέψετε” τις αρνητικές αυτές συνέπειες, περιλαμβάνουν:

1. Κύκλοι με τα χέρια σας και το foam roller

Αυτή είναι μια εξαιρετική άσκηση για το τέντωμα των σφιγμένων μυών του στήθους και την κινητοποίηση των δύσκαμπτων ώμων.

Ξαπλώστε στο foam roller, στηρίζοντας πάνω του την σπονδυλική σας στήλη. “Τραβήξτε” τον αφαλό σας προς την σπονδυλική σας στήλη και τεντώστε τα χέρια σας προς το ταβάνι.

Μαλακώστε τον θώρακα και τραβήξτε την ωμοπλάτη σας προς το foam roller vxρίς να τεντώνετε απότομα την περιοχή στα πλευρά σας.

Κάνοντας κύκλους, κατεβάστε τα χέρια σας ενώ είναι τεντωμένα προς τους γοφούς σας και πάλι προς τα πίσω μέχρι να δείχνουν προς το ταβάνι.

Επαναλάβετε τρεις έως πέντε φορές προς κάθε κατεύθυνση.

2. Baby cobra

Στόχος αυτής της άσκησης, είναι να ενδυναμώσετε το πάνω μέρος της πλάτης σας, δίνοντας στην θωρακική σπονδυλική σας στήλη την χαλάρωση που τόσο χρειάζεται.

Ξαπλώστε μπρούμυτα και απλώστε τα χέρια σας το ένα πάνω στο άλλο κάτω από το μέτωπό σας. Αφήστε το κεφάλι σας να ακουμπήσει στα χέρια σας και φανταστείτε ότι το πίσω μέρος του λαιμού σας μακραίνει.

Σηκώστε τα χέρια, το κεφάλι και το στήθος σας από το χαλάκι και κρατήστε για λίγο, τραβήξτε τους ώμους σας προς τα κάτω μακριά από τα αυτιά σας και, στη συνέχεια, χαμηλώστε την πλάτη σας στο χαλάκι.

Επαναλάβετε πέντε φορές.