Το ματ κραγιόν διαφέρει από τα υπόλοιπα, προσδίδοντας ένα elegant στοιχείο που διαχρονικά το κάνει να ξεχωρίζει. Ενώ τα περισσότερα περιέχουν έναν συνδυασμό ελαίων, κεριού και χρωστικών για ένα σατέν ή glossy φινίρισμα, αυτό έχει τους λιγότερους ενυδατικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να τονίζει κάθε ατέλεια των χειλιών, όπως λεπτές γραμμές, ξηρότητα, ξεφλούδισμα.

Ωστόσο τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για άψογη εφαρμογή περιλαμβάνουν:

  • Απολέπιση και ενυδάτωση στα χείλη:Μετά την απολέπιση με το scrub ή με μία μαλακή οδοντόβουρτσα, εφαρμόζουμε ένα lip balm, το οποίο θα τα θρέψει και θα τα κάνει βελούδινα απαλά, όση ώρα ασχολούμαστε με το υπόλοιπο μακιγιάζ.
  • Επιλέγουμε την σωστή απόχρωση που θα κολακεύει τα χείλη μας και θα τα αναδεικνύει: Για τον ψυχρό τόνο επιδερμίδας, το απαλό καφέ της μόκας και οι αποχρώσεις στο κόκκινο του ρουμπινιού ή του κρασιού είναι ιδανικές. Για τον ζεστό τόνο, ενδείκνυνται οι ροδακινί, οι χάλκινες, το θερμό κόκκινο και οι μπρονζέ αποχρώσεις.
  • Κάνουμε πρώτα το περίγραμμα: Αφαιρούμε την περιττή ποσότητα του lip balm και σχεδιάζουμε το περίγραμμα με ένα μολύβι.
  • Εφαρμόζουμε το κραγιόν μας:Απλώνουμε το κραγιόν μας, είτε κατευθείαν από το στικ είτε με πινελάκι, για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε μερικές έξτρα ιδέες για glam μακιγιάζ με ματ κραγιόν: