Επειδή μας αρέσουν τα στατιστικά στοιχεία και οι έρευνες, συχνά σημειώνουμε τις beauty ερωτήσεις που έχουν αναζητήθηκαν περισσότερο στην πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης, στο Google. Σας τις παρουσιάζουμε και φυσικά παραθέτουμε τις απαντήσεις τους.

Ποιο είναι το κατάλληλο σημείο του δέρματος για να δοκιμάσουμε ένα νέο μέικ απ;

α. Ο καρπός.

β. Η γραμμή του πηγουνιού.

γ. Το μέτωπο.

δ. Το πάνω μέρος του χεριού.

Σωστή απάντηση: β.

Για να βρούμε την απόχρωση του foundation που ταιριάζει καλύτερα στον τόνο του δέρματος, οι περισσότεροι ειδικοί στο μακιγιάζ προτείνουν να το δοκιμάσουμε κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού, όπου η επιδερμίδα είναι πιο ομοιόμορφη. Εάν η απόχρωση του μέικ απ διακρίνεται ελάχιστα ή καθόλου, τότε αυτό είναι το κατάλληλο χρώμα για εμάς.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα πινέλα του μακιγιάζ;

α. Μία φορά την εβδομάδα.

β. Μία φορά τη μέρα.

γ. Μετά την κάθε χρήση.

δ. Δεν είναι απαραίτητο να τα πλένουμε.

Σωστή απάντηση: α.

Για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και το αποτέλεσμα του μακιγιάζ σωστό, πρέπει να απαλλάσσουμε τα πινέλα μας από τα βακτήρια. Για να αποφεύγουμε τη συσσώρευσή τους, καλό είναι να τα πλένουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι ή καθαριστικό πινέλου μακιγιάζ.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να απαλλαγούμε από την ψαλίδα;

α. Εφαρμόζουμε στις άκρες των μαλλιών μας άφθονη ποσότητα σέρουμ.

β. Επενδύουμε σε μία ακριβή, εξειδικευμένη μάσκα μαλλιών.

γ. Μετά το σαμπουάν χρησιμοποιούμε κοντίσιονερ για ταλαιπωρημένα μαλλιά.

δ. Κόβουμε τις άκρες.

Σωστή απάντηση: δ.

Δυστυχώς, είναι αδύνατο να επουλωθεί το σπάσιμο της τρίχας. Ο μόνος πραγματικός τρόπος για να απαλλαγούμε από τις διχοτομημένες άκρες είναι να τις κόψουμε. Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε την περαιτέρω εξέλιξή της. Ωστόσο, και οι υπόλοιπες απαντήσεις είναι σημαντικές κινήσεις για να προλαμβάνουμε την εμφάνιση της ψαλίδας.

Μπορούμε να παραλείπουμε την ενυδατική αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα;

α. Φυσικά, η λιπαρή επιδερμίδα δε χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση.

β. Όχι, η ενυδατική είναι απαραίτητη, ακόμα και για τη λιπαρή επιδερμίδα.

γ. Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση μόνο πριν από το μακιγιάζ.

δ. Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση μόνο το βράδυ, πριν κοιμηθούμε.

Σωστή απάντηση: β.

Άλλη μία ερώτηση «παγίδα», στην οποία αρκετοί απαντούν λανθασμένα. Μετά τον καθαρισμό, πρέπει να ενυδατώνουμε το δέρμα μας, έστω και αν είναι λιπαρό. Η παράλειψη αυτού του βήματος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής σμήγματος και γυαλάδων. Ωστόσο για τον τύπο μας αναζητάμε ελαφριές, μη  φαγεσωρογόνες φόρμουλες που είναι oil-free.

Πώς καλύπτουμε τους μαύρους κύκλους;

α. Απλώνουμε μέικ απ σε όλη την περιοχή.

β. Εφαρμόζουμε μία setting powder.

γ. Τους καμουφλάρουμε με ένα κονσίλερ σε κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα.

δ. Φοράμε γυαλιά ηλίου.

Σωστή απάντηση: γ.

Τεχνικά μιλώντας… και με μία δόση χιούμορ, τα γυαλιά ηλίου κρύβουν τους κύκλους κάτω από τα μάτια και τις ατέλειες. Όμως δεν είναι ιδιαίτερα βολικά το βράδυ ή όταν βρισκόμαστε σε εσωτερικό χώρο. Γι’ αυτό ένας κορέκτορας είναι η ιδανική λύση. Για τους  κύκλους με βαθύ μπλε ή μοβ απόχρωση, χρησιμοποιούμε ένα κονσίλερ σε κίτρινη απόχρωση. Το πορτοκαλί ή το ροδακινί είναι πιο αποτελεσματικά για την εξάλειψη των κύκλων κάτω από τα μάτια που έχουν καφετί απόχρωση.