Είναι ένα από τα πιο βασικά προϊόντα του μακιγιάζ και δε λείπει σχεδόν από κανένα γυναικείο νεσεσέρ. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικά είδη που το καθένα επιτελεί και έναν διαφορετικό ρόλο. Ο λόγος φυσικά για την πούδρα. Τη συναντάμε σε δυο υφές: τη στέρεα μορφή ή αλλιώς compact powder και τη σκόνη ή αλλιώς loose powder. Με χρώμα ή διάφανη. Επιπλέον ανάλογα με τον ρόλο που εξυπηρετεί ονομάζεται Setting Powder ή Finishing Powder.

*Η compact εκδοχή της είναι πιο πρακτική από τη σκόνη γιατί μπορούμε να την έχουμε μαζί μας στην τσάντα μας, ώστε να την ανανεώνουμε όποτε χρειάζεται.

* H loose μορφή και μάλιστα η ιριδίζουσα χρησιμεύει και ως highlighter στα στρατηγικά σημεία του προσώπου, αλλά και σε λαιμό, ντεκολτέ και ώμους.

Setting Powder

Εφαρμόζεται μετά το κονσίλερ και το μέικ απ και χαρίζει σταθεροποίηση και ματ αποτέλεσμα. Εφαρμόζεται τοπικά στη ζώνη Τ του προσώπου (μέτωπο-μύτη-πιγούνι), όπου δηλαδή παρατηρείται περισσότερη λιπαρότητα.

To do: Με ένα σφουγγαράκι τοποθετούμε την πούδρα ταμποναριστά στα σημεία με υπερβολικές γυαλάδες.

Not to do: Δεν την απλώνουμε σε περιοχές που παρουσιάζουν ξηρότητα, αφυδάτωση ή ρυτίδες γιατί θα τις κάνει να φαίνονται ακόμα πιο έντονες.

Finishing Powder

Εφαρμόζεται ως το τελευταίο βήμα σε ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά τη setting powder. Ο ρόλος της είναι το φινίρισμα. Δηλαδή να προσφέρει ένα φρέσκο, φυσικό αποτέλεσμα, μειώνοντας την εμφάνιση των πόρων και χαρίζοντας φωτεινότητα. Συνήθως είναι διάφανη ή λευκή και σε μορφή σκόνης.

Το do: Tην απλώνουμε με ένα μεγάλο πινέλο σε πρόσωπο και λαιμό.

Not to do: Δε χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα. Ένα πέρασμα από κάθε σημείο αρκεί, αφού προηγουμένως τινάξουμε καλά το πινέλο.

Μπρόνζερ

Εφαρμόζεται και χωρίς μακιγιάζ για να χαρίσει ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα. Μπορεί να έχει και δείκτη SPF που προστατεύει από τον ήλιο.

Αντηλιακή πούδρα με χρώμα

Περιέχει χρωστικές, μεταλλικά στοιχεία και φίλτρα που προστατεύουν από τον ήλιο. Ταυτόχρονα προσφέρει αποτελεσματική κάλυψη.