Ευκαιρία λίγο πριν μπει ο καινούριος χρόνος να αδειάσουμε και να κάνουμε ένα γερό ξεκαθάρισμα στο νεσεσέρ και το ντουλάπι με τα καλλυντικά μας. Ποια προϊόντα μακιγιάζ είναι must σύμφωνα με τις τάσεις του φετινού χειμώνα;

-Eyeliner σε μαύρη απόχρωση

Για να σχεδιάσουμε ένα εντυπωσιακό cat eye ή απλά για να τονίσουμε την πάνω γραμμή των βλεφαρίδων. Ή για να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό graphic look.

-Ένα ελαφρύ μέικ απ υβριδικού τύπου (ή μία ενυδατική με χρώμα ή αντηλιακό με χρώμα)

Για ένα φυσικό αποτέλεσμα, το ζητούμενο είναι η καθαρή, ομοιόμορφη επιδερμίδα που εκπέμπει φωτεινότητα. Οι παραπάνω συνθέσεις είναι σύμμαχός μας για να την αποκτήσουμε.

-Κρεμώδες ρουζ

Η συγκεκριμένη φόρμουλα απλώνεται εύκολα και χαρίζει χρώμα υγείας.

-Σκιές σε nude, ουδέτερους τόνους

Για το καθημερινό μακιγιάζ, είναι ό,τι πρέπει προκειμένου να τονίσουμε με φυσικό τρόπο το βλέμμα μας.

– Λιπ μπαλμ, λιπ γκλος και κραγιόν

Χαρίζουμε διακριτική έμφαση και λάμψη στα χείλη είτε με ένα λιπ γκλος είτε με ένα κραγιόν. Μετά την πρωϊνή φροντίδα του προσώπου, χρησιμοποιούμε ένα λιπ μπαλμ, το οποίο θα ενυδατώσει και θα κάνει απαλά τα χείλη μας. Στη συνέχεια, με τον δείκτη ή το μεσαίο δάχτυλό μας παίρνουμε ποσότητα κραγιόν και την απλώνουμε στα χείλη. Ετσι «χτίζουμε» σταδιακά το αποτέλεσμα στο βάθος και τον τόνο που θέλουμε.

-Highlighter

Ιδανικά επιλέγουμε ένα κρεμώδες highlighter για πιο εύκολη εφαρμογή. Αν δεν έχουμε highlighter μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία compact σύνθεση. Προσοχή όμως στις υπερβολές. Το τοποθετούμε μόνο στα ζυγωματικά και το κόκαλο της μύτης.

-Μάσκαρα

Το εργαλείο που κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα και ξεκούραστα και το βλέμμα σαγηνευτικό, δε θα μπορούσε να λείπει από το νεσεσέρ της χρονιάς.

-Μάσκαρα για φρύδια

Δίνει όγκο και πυκνότητα με πολύ απλές κινήσεις, ιδανική για τις αρχάριες ή για όσες δε θέλουν να αφιερώνουν πολλή ώρα για τον τονισμό των φρυδιών τους. Επιπλέον δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα απ’ ό,τι το μολύβι.

-Πινέλα για σκιές και ρουζ

Τα απαραίτητα εργαλεία για αψεγάδιαστη εφαρμογή και φυσικό αποτέλεσμα. Δεν ξεχνάμε όμως να τα καθαρίζουμε μία φορά την εβδομάδα, αν τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.