Οι καλύτερες συμβουλές σε 15′:

AΦΙΕΡΩΣΤΕ 3΄
Για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα στην ντουλάπα σας

Βάλτε σε ένα βαμβάκι αιθέρια έλαια που μυρίζουν όμορφα και ταυτόχρονα είναι και εντομοαπωθητικά, όπως tea-tree, δεντρολίβανο, κανέλα, θυμάρι, ευκάλυπτο, γαρίφαλο, και περάστε με το εμποτισμένο βαμβάκι τις ξύλινες κρεμάστρες σας. Αν είναι υφασμάτινες, ρίξτε απευθείας πάνω τους το αιθέριο έλαιο. Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα σας θα μυρίζουν όμορφα και δεν θα κινδυνεύουν και από τον σκόρο.

AΦΙΕΡΩΣΤΕ 4΄
Για να φροντίσετε τα φυτά σας μέσα στο σπίτι

Οταν σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες, αλλάζουν οι συνθήκες και για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Τις κρύες ημέρες, που οι χώροι θερμαίνονται περισσότερο, μειώνεται το ποσοστό της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού και υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης για τα φυτά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να τα ποτίζετε όποτε χρειάζεται, να καταβρέχετε τα φύλλα τους και να τοποθετείτε ένα σκεύος με νερό πάνω στα σώματα για να αυξάνεται η υγρασία στον χώρο. Αν τα φυτά είναι τοποθετημένα κοντά σε σώματα θέρμανσης, απομακρύνετέ τα ώστε να μην ταλαιπωρηθούν. Επίσης, απομακρύνετέ τα από σημεία όπου δημιουργούνται ψυχρά ρεύματα όταν ανοίγετε τα παράθυρα για να αερίσετε.

AΦΙΕΡΩΣΤΕ 2΄
Για να προστατέψετεν την επιδερμίδα σας από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσος καιρός χρειάζεται για να αποτυπωθούν τα συμπτώματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο δέρμα μας, οι ειδικοί τονίζουν ότι λειτουργεί συσσωρευτικά μαζί με την ηλιακή ακτινοβολία.

Οι τοξικές ουσίες που αιωρούνται στον αέρα και επικάθονται στο δέρμα απορρυθμίζουν τη λειτουργία του και μπλοκάρουν τους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι ξηρότητα λόγω της αφυδάτωσης του δέρματος, έντονες ευαισθησίες, κοκκινίλες, ακμή, πρόωρη γήρανση (ρυτίδες, μικρές γραμμές, χαλάρωση), διεσταλμένοι πόροι, τραχιά και ανομοιόμορφη υφή, αλλεργίες, αύξηση του σμήγματος, δυσχρωμίες κ.λπ.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζουμε κάθε βράδυ το δέρμα μας με ένα μαλακό γαλάκτωμα καθαρισμού και να φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε καλλυντικά προϊόντα με συστατικά που καταπολεμούν τη μόλυνση όπως βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ, βιταμίνη Β3 ή νιασιναμίδη, βιταμίνη Ε ή τοκοφερόλη, ρεσβερατρόλη, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

AΦΙΕΡΩΣΤΕ 6΄
Για να κάνετε «googling»

Οι διαδικτυακές αναζητήσεις εκτός από χρήσιμο εργαλείο στη δουλειά μας είναι και ένα είδος εγκεφαλικής άσκησης. Σύμφωνα με έρευνες, το συχνό «σερφάρισμα» μπορεί να αποτρέπει την ανάπτυξη άνοιας, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη λειτουργία περιοχών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη.