Εκτάκτως το Σάββατο με ΤΟ ΒΗΜΑ: Eξαντλήθηκε και επανακυκλοφορεί το μεγάλο, συλλεκτικό ημερολόγιο τοίχου για το 2023 με την υπογραφή του θρυλικού κομίστα Αρκά.

Μια αστεία αφήγηση σε 12 ημερολογιακά επεισόδια.

Ο απίθανος Θανασάκης και η «Θίθυ» μας μεταφέρουν με χιούμορ στην αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Ο Αρκάς σας εύχεται

Ευτυχιθμένο το 2023!

Eνα μεγάλο, συλλεκτικό ημερολόγιο τοίχου με τις περιπέτειες του απολαυστικού Θανασάκη!

Οι σπαρταριστοί διάλογοι με τη μαμά του και τους φίλους του, αλλά και ο μεγάλος του έρωτας για τη Σίσσυ!

Αυθεντικό χιούμορ και απολαυστικές ατάκες από τον φοβερό πιτσιρικά με τη θεληματική φράντζα.

Αφεθείτε στην παιδική αθωότητα, που τόσο έχουμε ανάγκη!

Είναι ο πονοκέφαλος της μαμάς του, ο τρόμος του περιπτερά της γειτονιάς και η αδυναμία της γιαγιάς του και των ελλήνων αναγνωστών.

Τι κι αν ο Θανασάκης δεν μπορεί να πει το σίγμα, είναι ακαταμάχητος. Οι δικές του αδυναμίες είναι η σήμα κατατεθέν φράντζα του που τη φροντίζει με επιμέλεια κάθε πρωί, οι τηγανητές πατάτες, μα πάνω απ’ όλα η αινιγματική «Θίθυ». Θα παραμείνει και εφέτος ανύποπτη για τον κρυφό έρωτα που βασανίζει τον μικρό συμμαθητή της;

Οι αναγνώστες θα παρακολουθήσουν, σε αυτή τη νέα προσφορά του «Βήματος», τον Θανασάκη, μήνα-μήνα, ημερολογιακά, όλο το 2023 σε απίθανα επεισόδια της καθημερινότητας καθώς μαζί με τον Χάρη και τον Σπύρο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με δασκάλους και γονείς, να αποκρυπτογραφήσουν τα κορίτσια και να μάθουν τι επιτέλους είναι το σεξ.

Συγκινητικός αλλά και μπλαζέ, ο Θανασάκης του κορυφαίου έλληνα κομίστα είναι η επιστροφή στην εποχή της χαμένης αθωότητας που όλοι λαχταρούμε, η χιουμοριστική επιστροφή σε έναν κόσμο όπου όλα είναι καινούργια, ακατανόητα, άφθαρτα και συναρπαστικά.

Μαζί,

«100 Χρόνια ΤΟ ΒΗΜΑ»

Μια ιστορία με μέλλον.

Μία συλλεκτική, επετειακή έκδοση.

Κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, του πνεύματος, της κοινωνίας και της οικονομίας γράφουν για τις εξελίξεις και τις προκλήσεις του μέλλοντος στην Ελλάδα.

Γράφουν: Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Τασούλας, Ιερώνυμος, Αναστάσιος, Κώστας Σημίτης, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Στουρνάρας, προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, πρέσβεις, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες της διανόησης.

Ακόμη

Κλασικό Ροκ για πάντα

Ο μύθος των θρύλων της ροκ,

ζωντανεύει μέσα από τις πιο διάσημες συνεντεύξεις τους!

Queen, The Rolling Stones, Pink Floyd, Aerosmith, Black Sabbath, AC/DC, Jimmy Page.

H διαδρομή των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων σε μια συλλεκτική έκδοση.

Ο όρος «κλασικό» σε όλες τις εκφάνσεις της τέχνης αλλά και του ντιζάιν, της μόδας ή της αρχιτεκτονικής, σημαίνει πάντα αυτό που έχει νικήσει την μάχη με τον χρόνο, έχει ξεφύγει από μόδες και τάσεις, έχει αποδείξει την διαχρονική του αξία και την ικανότητα του να μην μπορεί η σκόνη του χρόνου να το σκεπάσει.

Το «κλασικό ροκ» δεν είναι απλώς ένας ήχος

Είναι ένα σημείο αναφοράς. Είναι αυτό που έβαλε τις βάσεις για όσα ακολούθησαν, όχι μόνο για τους παραδοσιακούς ροκ ήχους με την ηλεκτρική κιθάρα σαν βάση αλλά και για άλλα μουσικά είδη και ιδιώματα που μπορεί να βασίστηκαν στους ηλεκτρονικούς ήχους ή στην ακουστική κιθάρα, στους ήχους του κόσμου ή στην τζαζ αλλά για να δημιουργηθούν και να εξελιχθούν κοίταξαν προς τα πίσω και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συναντήθηκαν με τον ήχο ή το attitude του κλασικού ροκ.

Το punk, το post-punk, το fusion, το heavy metal, ο  συνδυασμός ήχων ροκ με την reggae ή το afrobeat, η electronica, οι folk μπαλάντες, το αφρικάνικο desert rock, βρήκαν στο κλασικό ροκ ένα μουσικό σύμπαν που εξερεύνησαν ή απλώς άκουσαν, ανακάλυψαν έναν θησαυρό από τον οποίο «δανείστηκαν» ένα κομμάτι ή απλώς επηρεάστηκαν.

Ακόμη και όσοι το αμφισβήτησαν και δεν ήταν και λίγοι, προσπάθησαν να το κάνουν αφού το γνώρισαν, το άκουσαν και τους επηρέασε, γιατί για να αμφισβητήσεις κάτι, πρέπει να το γνωρίζεις.

Υπό αυτή την έννοια, το κλασικό ροκ θα είναι πάντα το άγιο δισκοπότηρο της ποπ κουλτούρας που κάθε γενιά το ξανα-ανακαλύπτει με τον δικό της τρόπο, είναι ο ναός που όλοι θα πάνε κάποια στιγμή να προσκυνήσουν, ακόμη κι αν δεν πιστεύουν κι αυτό γιατί ο μύθος των Pink Floyd και των Led Zeppelin, των Doors και των Rolling Stones, των Black Sabbath και των AC/DC αλλά και πολλών ακόμη θρυλικών συγκροτημάτων που θα βρείτε σε αυτή την έκδοση, είναι διαχρονικός.

Επίσης

BBC HISTORY MAGAZINE

Η βασιλεία τρόμου του Τουταγχαμών. Η βάναυση πραγματικότητα της ζωής στη χρυσή εποχή της Αιγύπτου

Το 2022 με τη ματιά των ιστορικών

Η άνοδος του Μουσολίνι στην εξουσία

Τι μας λένε τα κοσμήματα έξι βασιλισσών;

Η ζωή της Μαρίας Αντουανέτας μέσα από τα γράμματά της

Η μεγάλη Αμερικάνικη στροφή 180 μοιρών

1660: Το έτος που άλλαξε τα πάντα

Η πυρηνική δεκαετία του ‘80

Η δημιουργία μίας στρατιωτικής μεγαλοφυίας

Ο επαναστάτης ανηψιός του Αλφρέδου τoυ Μέγα

Και

ΒHMAgazino.

Και στην απλή έκδοση των €2.