Κάθε χρόνο, τις ημέρες των γιορτών κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, βρίσκουμε τα σημεία που θέλουμε να βελτιώσουμε στην καθημερινότητά μας και θέτουμε νέους στόχους για το έτος που έρχεται, γνωστοί και ως New Year’s Resolutions. Η πιο ενεργή προσέγγιση για την υγεία και την ευεξία μας αποτελεί ένα από τα πιο επαναλαμβανόμενα θέματα κάθε χρόνο ενώ τα βελτιωμένα οικονομικά και η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη ακολουθούν στην λίστα.

Πώς θα πετύχουμε τα φετινά New Year’s Resolutions

Ακόμα και αν έχουμε τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να έχετε διαπιστώσει στο παρελθόν ότι μόλις περάσουν οι πρώτες μέρες της νέας χρονιάς, η υλοποίηση των στόχων γίνεται πραγματικά δύσκολη.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Psychology, μόνο το 46% των ανθρώπων που έθεσαν νέους στόχους, καταφέραν να τους πετύχουν.

Την φετινή χρονιά όμως, μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και να πετύχουμε κάθε στόχο. Εκτός από δουλειά και καλή διάθεση, θα χρειαστείτε ένα πρακτικό πλάνο οργάνωσης για να ξεκινήσετε:

Βρείτε τι θέλετε να αλλάξετε

Η αλλαγή των συνηθειών που έχετε μέχρι τώρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, επομένως προτού ξεκινήσετε με τους στόχους της νέας χρονιάς, είναι σημαντικό να κάνετε ένα βήμα πίσω και να προετοιμαστείτε για αυτήν την επικείμενη αλλαγή.

Για αυτό αναλογιστείτε, αφού κάνετε τον προσωπικό σας απολογισμό, σε ποιους τομείς της ζωής σας θέλετε να εστιάσετε, τι ακριβώς θέλετε να αλλάξετε και τι θέλετε να διατηρήσετε. Φυσικά, μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για την πρόοδο που έχει κάνει, καθώς αυτά τα θετικά συναισθήματα είναι κινητήριος δύναμη για την νέα χρονιά.

Καθώς αρχίζετε να σκέφτεστε τις αλλαγές που θέλετε να εφαρμόσετε, φροντίστε να παραμείνετε θετικοί, να μην κάνετε μεγάλες ή απότομες αλλαγές, να βασίζεστε σε μικρότερες και να είναι σταδιακές.

Βάλτε στόχους που σας δίνουν κίνητρο

Καθώς σκέφτεστε τους στόχους σας, είναι σημαντικό να είστε σίγουροι ότι δεν επηρεάζεστε από εξωτερικούς παράγοντες (γονείς, σύντροφοι) και ότι πράγματι οι στόχοι σας ταιριάζουν στις επιθυμίες και τις ανάγκες σας.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο στόχος που θέσατε είναι σημαντικός για εσάς και μόνο για εσάς και ότι υπάρχει αξία ή όφελος για εσάς από την επίτευξή του. Αυτά τα δύο πράγματα είναι που θα δώσουν τον λόγο και την προθυμία για δράση.

Όχι μόνο θα πρέπει να ευθυγραμμιστείτε με τις πιο προσωπικές σας επιθυμίες, αλλά θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι αποφάσεις ευθυγραμμίζονται με τις κορυφαίες προτεραιότητές σας.

Γίνετε και συγκεκριμένοι

Οι στόχοι σας, εκτός από ρεαλιστικοί θα πρέπει να είναι και συγκεκριμένοι, ώστε να μπορείτε να τους «σπάσετε» σε μικρότερα κομμάτια. Διατυπώστε τον στόχο σας όσο το δυνατόν πιο καθαρά και αναλυτικά. Ορίστε τα βήματά σας και οργανώστε κατάλληλα τον χρόνο σας για να «χωρέσετε» τις απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμά σας.

Επιλέξτε έναν στόχο μέσα στη σφαίρα των δυνατοτήτων σας αλλά ταυτόχρονα προσπαθήστε να είναι κάτι που θα σας προκαλέσει να εξελιχθείτε για να πετύχετε κάτι καλύτερο. Μπορεί για παράδειγμα να θέλετε να είστε πιο δραστήριοι και να κάνετε περισσότερο γυμναστική.

Αντί να προσπαθήσετε να κάνετε επτά προπονήσεις την εβδομάδα, στοχεύστε σε κάτι πιο ρεαλιστικό όπως οι τέσσερις. Έτσι θα αυξήσετε την φυσική σας δραστηριότητα και θα πετύχετε τον στόχο σας.

Ξεκινήστε από την ευεξία σας

Για να υλοποιήσετε κάθε σας στόχο – νέο και παλιό – χρειάζεστε υψηλά επίπεδα ενέργειας και συγκέντρωσης, που θα σας βοηθήσουν να φέρετε εις πέρας κάθε νέα πρόκληση.

Διατηρήστε την ευεξία και τον οργανισμό σας σε καλή κατάσταση, λαμβάνοντας καθημερινά τις βιταμίνες σας, που θωρακίζουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού ενάντια στο στρες της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων.

Εξίσου σημαντική είναι και η ψυχική ανθεκτικότητα και ηρεμία που μπορείτε να αποκτήσετε με τα βιβλία αυτοβελτίωσης, που σας ωθούν, σας παρακινούν και σας εμπνέουν να κάνετε περισσότερα με καλύτερο τρόπο.

Διευρύνουν την κοσμοθεωρία σας και σας δίνουν κίνητρα να προσπαθήσετε να εξελιχθείτε και να πετύχετε ακόμα και τα αδύνατα.

Σύμμαχός σας σε αυτήν την προσπάθεια έχετε και το SHOPFLIX.GR, αφού μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε, σε συμφέρουσες τιμές, στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε προϊόντα, όπως βιταμίνες, βιβλία αυτοβελτίωσης, είδη γυμναστικής όπως διάδρομοι, βαράκια και αλτήρες, τα οποία θα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας, όπου και αν βρίσκεστε στην χώρα.

Θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση, χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία της πλατφόρμας SHOPFLIX ME TH MIA.

Tώρα, οι αγορές σας γίνονται πιο εύκολες από ποτέ, αφού με το SHOPFLIX.GR μπορείτε να αποκτήσετε ό,τι θέλετε (όσο και αν κοστίζει) με έως 60 άτοκες δόσεις.