«Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας». Ίσως πρόκειται και για την φράση που έχουμε ακούσει περισσότερο στην ζωή μας κι όχι αδίκως, αφού αυτό το γεύμα μας δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη μέρα μας δυναμικά με σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Μπορεί επίσης να μας χαρίσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε την υπόλοιπη μέρα μας και να ολοκληρώσουμε τις εργασίες που έχουμε μπροστά μας.

Ενώ τα συστατικά που κάνουν ένα πρωινό, ισορροπημένο, θρεπτικό και υγιεινό μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τις ατομικές διατροφικές ανάγκες, υπάρχουν ορισμένοι celebrities που δίνουν μεγάλη σημασία στο πρωινό τους, παρακινώντας μας να κάνουμε ακριβώς το ίδιο.

Τι περιλαμβάνει ένα καλό πρωινό;

Αν και οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές και καθένας έχει τις δικές του διατροφικές προτιμήσεις, υπάρχουν μερικές θεμελιώδεις αλήθειες που καθορίζουν ένα ποιοτικό, υγιεινό πρωινό.

Η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης, ο περιορισμός της κατανάλωσης πρόσθετης ζάχαρης και η ενσωμάτωση δημητριακών ολικής αλέσεως και λαχανικών για πρόσθετες φυτικές ίνες είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τρώτε ένα ολοκληρωμένο, υψηλής ποιότητας πρωινό.

Το ισορροπημένο πρωινό της Oprah με… ψωμί

Όταν μιλάμε για επιτυχημένους ανθρώπους, η Oprah έρχεται ψηλά στην λίστα. Έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία και υποψηφιότητες στη καριέρα της ως παρουσιάστρια talk show και τηλεοπτική προσωπικότητα, με αναγνώριση από τα Όσκαρ, τα Emmy, τα Primetime Emmy, τις Χρυσές Σφαίρες και τα βραβεία People’s Choice.

Η ίδια έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο πρωινό που «τροφοδοτεί» τις επιτυχίες της. «Είμαι παθιασμένη με το πρωινό, ειδικά όταν περιλαμβάνει passion fruit» είχε αναφέρει. «Και βατόμουρα. Και σμέουρα, φράουλες, λίγη μπανάνα κομμένη σε φέτες και ίσως ένα ή δύο κλωναράκια φρέσκια μέντα.

Και μην ξεχνάτε το ψωμί, ξέρετε ότι το αγαπώ. Για το πρωινό μου, επιλέγω πολύσπορο».

Η Tyra Banks βρίσκει τρόπους να τρώει αρκετή πρωτεΐνη

Ως ένα από τα πιο διάσημα supermodels της δεκαετίας του 1990, η Tyra Banks ήταν η πρώτη που εμφανίστηκε στα εξώφυλλα του Sports Illustrated, του GQ και του καταλόγου της Victoria’s Secret. Από εκεί η καριέρα της την οδήγησε στο πασίγνωστο show μοντέλων ενώ έχει διδάξει και φοιτητές MBA ως προσκεκλημένη λέκτορας το 2020 στο Πανεπιστήμιο του Στάμφορντ.

Όπως έχει δηλώσει η ίδια στο παρελθόν «ξεκινάω την ημέρα μου με ελληνικό γιαούρτι με με γκρανόλα, λουκάνικο κοτόπουλου και καφέ».

Η Reese Witherspoon προτιμά τα smoothie

Η Reese Witherspoon έχει διανύσει πολύ δρόμο από την εποχή της ως «Elle Woods» στο «Legally Blonde». Τώρα, με ένα βραβείο Emmy Primetime, ένα Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες περνά το χρόνο της δουλεύοντας ως παραγωγός, ηθοποιός και λάτρης των βιβλίων.

Με ένα αδιαμφισβήτητα «γεμάτο» πρόγραμμα, η Reese Witherspoon επιλέγει για το πρωινό το δικό της πράσινο smoothie.


«Αυτό είναι το smoothie που πίνω κάθε μέρα, και έχω πιθανώς για οκτώ χρόνια…εννιά χρόνια; Δεν ξέρω καν», είχε αναφέρει σε ανάρτησή σας στο Instagram ενώ την βλέπουμε να στέκεται μπροστά από ένα πάγκο γεμάτο με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ποικιλία φρούτων και βούτυρο αμυγδάλου.

Η συνταγή της περιλαμβάνει μαρούλι, σέλινο, σπανάκι, αχλάδι, μήλο, μπανάνα, λεμόνι, νερό καρύδας και προαιρετικά βούτυρο αμυγδάλου, σκόνη πρωτεΐνης και σπόρους λιναριού.