Τα αβοκάντο είναι ένα ισχυρό, θρεπτικό κα υγιεινό superfood με πολλά οφέλη για την υγεία. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να υποστηρίξει την καρδιαγγειακή υγεία, να συμβάλει στην υγιή απώλεια βάρους και διαχείριση βάρους, να συμβάλλει στην καλύτερη όραση και στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας της διατροφής.

Πολλά από αυτά τα θαυματουργά οφέλη οφείλονται στα θρεπτικά του συστατικά, όπως οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη Β6, το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Εκτός από τα θρεπτικά του προνόμια, είναι επίσης ένα φρούτο που ταιριάζει με πολλές και διαφορετικές γεύσεις ενώ μπορείτε να το μαγειρέψετε και με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να το απολαύσετε ως ντιπ, να το προσθέσετε σε smoothie ή να το συμπεριλάβετε σε διάφορα πιάτα διαφορετικού στυλ.

Διαβάστε επίσης: Αβοκάντο: Πρωτότυποι τρόποι να το εντάξουμε στη διατροφή μας

Ωστόσο, αυτό το αγαπημένο φρούτο έχει ένα ελάττωμα: Μερικές φορές τείνει να χαλάει πολύ νωρίς, πριν προλάβετε να το καταναλώσετε ενώ όταν το αγοράσατε δεν ήταν καν ώριμο.

Πώς θα επιλέξετε το σωστό αβοκάντο

Όταν ψάχνετε για ένα ώριμο αβοκάντο, πιέστε απαλά τα φρούτα χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας και όχι τα δάχτυλά σας.

Αν είναι ώριμο και έτοιμο για κατανάλωση, θα είναι σφιχτό αλλά μπορείτε να το πιέσετε ελαφρώς. Ένα άλλο κόλπο που πιθανότατα έχετε ακούσει πριν είναι να ελέγχετε κάτω από το στέλεχος, τον μικρό καφέ βολβό στο επάνω μέρος.

Αν έχει έντονο πράσινο χρώμα, το αβοκάντο είναι έτοιμο για κατανάλωση. Αλλά αν φαίνεται ένα καφέ χρώμα, μπορεί να είναι υπερώριμο.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πότε σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε το αβοκάντο σας την ίδια μέρα που ψωνίζετε, τότε θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω για να βρείτε ένα που έχει ήδη ωριμάσει.

Πώς δεν θα χαλάει γρήγορα

Αν χρειάζεται να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, τυλίξτε κάθε αβοκάντο ξεχωριστά σε πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε το στο ψυγείο. Ιδανικά, κάντε το πριν να ωριμάσει το αβοκάντο.

Επιπλέον, μπορείτε να διατηρήσετε τα αβοκάντο σας στην κατάψυξη. Αυτή είναι μια πολύ καλή συμβουλή εάν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε σε smoothies ή ντιπ, επειδή η κατάψυξη τους μπορεί να δώσει μια μοναδική κρεμώδη υφή όταν αναμειγνύονται.

Αν είναι ώριμο και δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, ξεφλουδίστε το και πολτοποιήστε το και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή λάιμ ανά αβοκάντο. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το με πλαστικό.

Αφήστε το στην κατάψυξη και βγάλτε το όταν θα θέλετε να το χρησιμποιήσετε.