Από την καλύτερη διάθεση έως και το πιο δυνατό ανοσοποιητικό, τα οφέλη της γυμναστικής είναι γνωστά για την υγεία.

Ενώ τα γυμναστήρια και τα στούντιο γυμναστικής είναι εξαιρετικοί χώροι για να ιδρώσετε, υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε έξω από αυτούς για να πετύχετε τους ίδιους στόχους, να κάψετε θερμίδες, να τονώσετε την λειτουργία του μεταβολισμού, να μειώσετε τα επίπεδα λίπους στο σώμα και να «χτίσετε» μυς.

Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να κάψετε θερμίδες γίνονται έξω από το γυμναστήριο, μέσα από την άνεση του σπιτιού σας.

Γιατί δεν παραλείπουμε το cardio

Η λέξη «cardio» προέρχεται από την ελληνική λέξη «καρδιά», όνομα καθόλου τυχαίο, καθώς αναφερόμαστε στο στυλ προπόνησης που είναι γνωστό ότι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς σας, αυξάνοντας τους ρυθμούς ανά λεπτό.

Αλλά αν είστε αρχάριος στο cardio, μην ανησυχείτε, καθώς μπορείτε να ξεκινήσετε σταδιακά από ήπιες ή σύντομες προπονήσεις για να καταφέρετε να ενισχύσετε την εύρυθμη λειτουργία της.

Η αερόβια άσκηση είναι ένας σημαντικός σύμμαχός σας αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αερόβια άσκηση ονομάζεται κάθε άσκηση κατά τη οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, με συνέπεια τη γρηγορότερη καύση θερμίδων. H αερόβια άσκηση περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους παλμούς σας.

Η πιο πρακτική εκδοχή της περιλαμβάνει ασκήσεις όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την προπόνηση που θα βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί για να «ανεβάσετε» παλμούς και να κάψετε έως και 100 θερμίδες: