Το γνωρίζατε πως πλέον είναι και επίσημο; Η Δευτέρα ανακηρύχθηκε ως η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας όπως ανακοίνωσε η επιτροπή του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records).

Είναι αλήθεια πως το τέλος της χαλάρωσης από το Σαββατοκύριακο και η επιστροφή στην εργασία για τον περισσότερο κόσμο, δεν είναι ότι πιο ευχάριστο. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να μετριάσουμε τα «Monday blues» και να αντιμετωπίσουμε τη Δευτέρα ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάει καλά η εβδομάδα;

5 τρόποι για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα

Διαβάστε επίσης: «Blue Monday»: Είναι πράγματι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου;

#1 Το πρωινό της Δευτέρας

Διώξτε κάθε αρνητικό συναίσθημα για το ξημέρωμα της Δευτέρας υιοθετώντας μια υγιεινή πρωινή ρουτίνα με ένα ισορροπημένο πρωινό.

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η επιλογή υγιεινών τροφών και ροφημάτων για το πρωινό μας όπως το πλιγούρι βρώμης, οι μπανάνες, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, τα αυγά, το πράσινο τσάι, μας κάνει να νιώθουμε πιο φρέσκοι και πιο ενεργητικοί.

#2 Προετοιμάστε το έδαφος από το βράδυ της Παρασκευής

Προσπαθήστε να καθιερώσετε μια συνήθεια για την Παρασκευή που θα κάνει τη Δευτέρα σας πιο ευχάριστη. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να καθαρίσετε το γραφείο σας ώστε να είναι καθαρό και έτοιμο από Δευτέρα.

#3 Τι κι αν είναι Δευτέρα; «Στολιστείτε»

Κι όταν λέμε στολιστείτε, δεν εννοούμε να φορέσετε τα γιορτινά σας… Εννοούμε να φορέσετε τα αγαπημένα σας ρούχα, εκείνα που σας κάνουν να νιώθετε άνετα, όμορφα και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Καλό θα ήταν να επιλέξετε έντονα χρώματα, άνετα υφάσματα, αγαπημένα σας prints  ή και μάρκες.

#4 Πάρτε μια δόση φυσικού φωτός

Ένας εύκολος τρόπος για να ανατρέψετε την υποτονική σας διάθεση τη Δευτέρα είναι να αναζητήσετε μια δόση ηλιακού φωτός. Ανοίξτε τα παράθυρα το πρωί, απολαύστε το πρωινό σας και αν προλαβαίνετε, περπατήστε. Το φως θα σας «ξυπνήσει» όπως μια κούπα καφές και θα σας αναπτερώσει ψυχικά.

#5 Μια πράξη καλοσύνης (ιδανικά όχι μόνο τη Δευτέρα)!

Ξεκινήστε την πρώτη μέρα της εβδομάδας κάνοντας μια πράξη καλοσύνης είτε για έναν συνάδελφο, είτε για το γείτονά σας, είτε για έναν άγνωστο. Θα γεμίσετε θετικά συναισθήματα και θα είστε πια κατάλληλα προετοιμασμένοι για μια πιο παραγωγική εβδομάδα.