Ο Chris Pratt γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1979, στη Μινεσότα, από μία οικογένεια χωρίς ιδιαίτερη οικονομική άνεση.

Πριν απογειωθεί η καριέρα του

Εργαζόταν ως stripper, ένα διάστημα ήταν άστεγος και ζούσε σε ένα mini-van.

Τα blockbusters που έχει συμμετάσχει

«Zero Dark Thirty», «Jurassic World», «Guardians of the Galaxy», «Avengers», «Τhor: Love & Thunder», «The Tomorrow War» είναι μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του που έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία στο box office.

Διαβάστε επίσης: Πρωινό: Τι επιλέγουν γνωστές celebrities του Hollywood;

Γεγονός που τον ανάγει σε έναν από τους πιο γνωστούς σταρ του Χόλιγουντ των τελευταίων χρόνων, και όπως έχει δηλώσει «δεν χρειάζεται να περνάω από οντισιόν για να εξασφαλίζω ρόλους».

Ενας από τους αγαπημένους του ηθοποιούς

«Λατρεύω το “Truman Capote”. Είμαι μεγάλος φαν του Philip Seymour Hoffman (σ.σ.: ο πρωταγωνιστής της ταινίας που έφυγε άδοξα από τη ζωή το 2014), είναι μέσα στο top 5 των αγαπημένων μου ηθοποιών».

Τι λένε για εκείνον οι συνεργάτες του

«Δεν υπάρχει κανείς σαν τον Chris» έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης των ταινιών «Guardians Of The Galaxy», James Gunn. «Είναι αστείος, εκπέμπει μία ευαισθησία αλλά ταυτόχρονα είναι και αρρενωπός. Πρόκειται για μια μοναδική, χαρισματική προσωπικότητα».

Κατά καιρούς τον έχουν υποστηρίξει έπειτα από επιθέσεις που έχει δεχθεί στα social media διάσημοι συνάδελφοί του, όπως ο Mark Raffalo, o Robert Downey Jr και η Zoe Saldana.

Οι πολιτικές πεποιθήσεις του

Αν και αποτελεί συγγενή εξ αγχιστείας μιας βαθιά πολιτικής οικογένειας (είναι γαμπρός του Arnold Schwarzenegger, που διετέλεσε κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και της Maria Shriver, απογόνου της οικογένειας των Kennedies), είναι ιδιαίτερα φειδωλός όσον αφορά τις δηλώσεις του.

«Δεν με αντιπροσωπεύει καμία πλευρά. Υπάρχει ένα κοινό έδαφος (σ.σ.: ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς), αλλά δυστυχώς εστιάζουν στις διαφορές τους».

Στην προσωπική του ζωή

Ηταν παντρεμένος για 9 χρόνια με την επίσης πολύ γνωστή ηθοποιό Anna Faris, με την οποία έχουν ένα παιδί. Τον Ιανουάριο του 2019 ανακοίνωσε τους αρραβώνες του με την Katherine Schwarzenegger στο Instagram, και παντρεύτηκαν την ίδια χρονιά. Μαζί της απέκτησε άλλα δύο παιδιά.