Ενώ πρέπει να καταναλώνουμε 25 έως 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, σύσταση που βασίζεται στη συνολική κατανάλωση θερμίδων μας, στην πραγματικότητα φαίνεται ότι ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 10 έως 15 γραμμάρια την ημέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, γεγονός που δεν ωφελεί ιδιαίτερα το έντερο.

Κι ενώ έχουμε συνηθίσει πλέον να παρακολουθούμε τα επίπεδα της πρωτεΐνης που καταναλώνουμε καθημερινά, οι φυτικές ίνες αποτελούν ένα ακόμα κορυφαίο μακροθρεπτικό συστατικό που θα πρέπει πιθανότατα να αυξήσετε.

Διαβάστε επίσης: Φυτικές ίνες & έντερο: Θεραπεύουν ή εντείνουν την δυσκοιλιότητα;

Αυτό διότι, οι φυτικές ίνες μπορούν να έχουν ευεργετική επίδραση στην λειτουργία και την συνολική υγεία του εντέρου, στην πέψη, στη δύναμη των οστών, στο βάρος, μειώνοντας τον κίνδυνο για πολλές χρόνιες ασθένειες, συμβάλλοντας ακόμη και στη μακροζωία μας.

Μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψή σας καθημερινά επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Φρούτο «φουλ» στις φυτικές ίνες για το έντερο

Μία από τις πιο ισχυρές πηγές φυτικών ινών είναι στην πραγματικότητα ένα νόστιμο και εξαιρετικά ευέλικτο φρούτο, το οποίο συνιστάται και για την υγεία του εντέρου, σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο, δρ Γουίλ Μπουλσιεγουικ.

Το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου σας είναι τα βατόμουρα.

«Εκτός από νόστιμα, έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει περίπου 7 γραμμάρια φυτικών ινών ενώ είναι πλούσιο και σε πολλά θρεπτικά συστατικά, που είναι ωφέλιμα για την υγεία» αναφέρει ο ίδιος.

«Είναι γεμάτα με βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, όπως πολυφαινόλες» συμπληρώνει.

Μάλιστα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντάξετε τα βατόμουρα στην διατροφή σας καθημερινά. Μπορείτε να δοκιμάσετε μία φρυγανισμένη φέτα τοστ με βατόμουρα, να τα προσθέσετε στο smoothie σας ή και στην σαλάτα σας.

Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε τα κατεψυγμένα μούρα σε μπολάκια με βρώμη, παγωμένο γιαούρτι και μερικά κομμάτια φρούτων.