Παρόλο που δεν μπορείτε ακριβώς να λύσετε όλα σας τα προβλήματα ή να πατήσετε το κουμπί επανεκκίνησης σε μια «κακή» μέρα, υπάρχουν κάποια μικρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διακόψετε και να αναδρομολογήσετε τον φαύλο κύκλο.

Στην πραγματικότητα, το κλειδί είναι να βάλουμε τον εαυτό μας σε μια καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα τις ατυχίες που συσσωρεύονται.

Διαβάστε επίσης: Eξάντληση: Πώς θα την προλάβετε;

Δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις για να ανεβάσετε τη διάθεσή σας σήμερα και να προετοιμαστείτε για μια καλύτερη μέρα αύριο.

Αν μπορείτε να αφιερώσετε πολύ χρόνο σε αυτό και να βγείτε για πεζοπορία ή πικνίκ, τέλεια. Αλλά αν έχετε μια ταραχώδη μέρα στο γραφείο, ακόμη και μια σύντομη έκρηξη χρόνου έξω θα ανεβάσει τη διάθεσή σας. Δοκιμάστε να κάνετε μια 10λεπτη βόλτα γύρω από το τετράγωνο – θα σας βοηθήσει πραγματικά.

Βγείτε έξω

Όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε στο να βγείτε έξω τόσο καλύτερα. Αλλά αν έχετε μια ταραχώδη μέρα στο γραφείο, ακόμη και μια σύντομη έκρηξη χρόνου έξω θα ανεβάσει τη διάθεσή σας.

Επικοινωνείστε με οικογένεια και φίλους

Η συζήτηση με τους αγαπημένους σας μπορεί να σας βοηθήσει να βγείτε από ένα μικρό τέλμα. Μην ξεχνάτε να έρχεστε σε επαφή με τους φίλους σας κάθε τόσο. Προγραμματίστε μια συνάντηση με κάποιον που ζει κοντά σας.

Εξασκηθείτε στη βαθιά αναπνοή

Εάν αισθάνεστε ότι είστε καταβεβλημένοι ή απλά θέλετε να επαναφέρετε τον εαυτό σας στη μέση μιας πολυάσχολης ημέρας, δοκιμάστε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής. Αυτή η πρακτική μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να αλλάξετε τη νοοτροπία σας.

Κάντε κάτι χαλαρωτικό

Η περιποίηση του εαυτού σας με κάτι όπως ένα μασάζ ή χτένισμα είναι μια πολύ καλή θεραπεία για την κακή διάθεση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κάτι όπως να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να κάνετε ένα παζλ.

Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε σπα

Ανάψτε τα αγαπημένα σας κεριά και βάλτε μια χαλαρωτική λίστα αναπαραγωγής. Μην ξεχάσετε να σβήσετε τα φώτα, να πάρετε το Bluetooth ηχείο σας και μερικά σνακ.

Πιείτε αρκετό νερό

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά μερικές φορές, όταν το μυαλό μας είναι αλλού, ξεχνάμε τα βασικά, τα οποία είναι το κλειδί για να λειτουργούμε καλά ψυχικά και σωματικά. Πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό και δείτε πώς θα νιώσετε καλύτερα σχεδόν αμέσως.