Οι άνθρωποι είναι σχεδιασμένοι να ζουν περιτριγυρισμένοι από τη φύση. Αλλά πολλοί περνούν μέρες ή και μήνες χωρίς να απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα.

Αυτό επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία περισσότερο απ’ ό,τι συνειδητοποιούμε.

Ακόμη και όσοι ζουν σε μικροσκοπικά διαμερίσματα της πόλης μπορούν να έχουν πρόσβαση στα οφέλη της φύσης αξιοποιώντας τη δύναμη των φυτών.

Διαβάστε επίσης: Σπίτι: Πώς να φέρουμε τη θετική ενέργεια στο χώρο μας

Γνωστά εδώ και χιλιετίες, οι εκπληκτικές τους ιδιότητες έχουν αποδειχθεί από τη σύγχρονη επιστήμη.

Feng shui

Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική επιστήμη του Feng Shui – που κυριολεκτικά σημαίνει «άνεμος-νερό» – τα φυτά δημιουργούν αρμονία και ευεξία γύρω μας, αυξάνοντας τη δημιουργικότητά μας και την παραγωγή των λεγόμενων ορμονών ευτυχίας, όπως η σεροτονίνη ή η ωκυτοκίνη.

Ακολουθούν μερικά από αυτά που συνιστώνται:

Κάκτος, για την απορρόφηση των τοξικών ενεργειών.

Μπονσάι, για να βοηθήσει τους ασθενείς.

Πορτοκαλιές ή γκρέιπφρουτ, για να προσελκύσουν την ευημερία.

Πόθος, για να απωθούνται τα αρνητικά vibes. Συχνά τοποθετείται στην πιο σκοτεινή γωνιά του σπιτιού.

Μπαμπού, για να φέρει καλή τύχη και ειρήνη.

Παιώνια, για υγεία και τύχη στον έρωτα. Συχνά τοποθετείται στο σαλόνι, ώστε να διαχέουν την ενέργειά τους στο υπόλοιπο σπίτι.

Η επιστήμη λέει…

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα. Αλλά μια μελέτη που διεξήχθη από τη NASA τη δεκαετία του 1980 δείχνει την ικανότητα ορισμένων να καθαρίζουν τον αέρα απορροφώντας ουσίες επιβλαβείς για την υγεία που περιέχονται σε κοινά οικιακά αντικείμενα όπως η μπογιά.

Μέσα σε μόλις 24 ώρες μπορούν να εξαλείψουν έως και το 87% του τοξικού αέρα σε ένα δωμάτιο.

Οι φτέρες συνιστώνται για την καταπολέμηση της φορμαλδεΰδης, ενός ρύπου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών και βρίσκεται επίσης σε άλλα οικοδομικά υλικά όπως τα έπιπλα από μοριοσανίδες, τα βερνίκια και οι κόλλες.

Οι μαργαρίτες βοηθούν στην εξουδετέρωση του βενζολίου από τις ρητίνες, τα προϊόντα καθαρισμού αλλά και τον καπνό του τσιγάρου.

Η αζαλέα είναι πολύ αποτελεσματική κατά της αμμωνίας που βρίσκεται σε ορισμένα προϊόντα καθαρισμού, απορρυπαντικά και καλλυντικά.