ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

παρουσιάζει αποκλειστικά για τους αναγνώστες του:

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΩΜΙΚΟΙ

Με την υπογραφή του Μάκη Δελαπόρτα.

Αυτή την εβδομάδα:

ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ.

Οσα δεν γνωρίζατε για το φαινόμενο της μεγάλης κωμικού σε μια πολυτελή έκδοση με ανέκδοτες φωτογραφίες από το προσωπικό της αρχείο και άγνωστες ιστορίες από την καριέρα της!

Ξεκίνησε την καριέρα της σαν τραγουδίστρια, και όλοι την αποκαλούσαν «Βασίλισσα της Τζαζ». Εντελώς τυχαία κάποια χρόνια μετά, θα την ανακαλύψει ο κινηματογράφος και θα καθιερωθεί στο πλατύ κοινό, ως η «Βασίλισσα της κωμωδίας».

Αν έχεις την τόλμη να τσαλακώνεις την εικόνα σου, να αυτοσαρκάζεσαι χωρίς φραγμούς, να προκαλείς τον θαυμασμό με την υποκριτική σου, να βωμολοχείς χωρίς να σοκάρεις, να τραγουδάς και να ευφραίνεις τις ψυχές των ανθρώπων και να αποθεώνεσαι σε κάθε σου εμφάνιση, τότε μπορείς να λέγεσαι Ρένα Βλαχοπούλου!

Ναι. Η Ρένα Βλαχοπούλου υπήρξε μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη, που άφησε ανεξίτηλα το αποτύπωμά της στο θεατρικό σανίδι και στο κινηματογραφικό πανί για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Φαινόμενο σαρωτικής ενέργειας, ακαταμάχητου μπρίο, χάρης, φινέτσας, ομορφιάς, μεγάλης υποκριτικής γκάμας και έμφυτου ταμπεραμέντου. Φαινόμενο, διότι η φύση τής τα έδωσε όλα σπάταλα. Κι εκείνη όλα της τα προσόντα τα αξιοποίησε σωστά, τα εξέλιξε, τα απογείωσε.

Από πολλούς χαρακτηρίστηκε «ο θηλυκός Τσάρλι Τσάπλιν της Ελλάδος», και όχι άδικα, αφού η τόσο ξεχωριστή προσωπικότητά της σφράγισε μοναδικά όλους τους ρόλους που ενσάρκωσε σε σκηνή και σε οθόνη.

Πότε γεροντοκόρη «Κόμισσα», πότε τρελή «Σαραντάρα», πότε σπιρτόζα «Παριζιάνα» και πότε παθιασμένη «Χαρτοπαίχτρα», ήταν πάντα κουρδισμένη και λαμπερά χρωματισμένη, πατώντας στη δική της πολύπτυχη αυτοσχεδιαστική δεξιοτεχνία, κάτι που τη χαρακτήρισε μοναδικά και την έχρισε ιδανική πρωταγωνίστρια των ταινιών της χρυσής περιόδου του μουσικού θεάτρου και του εμπορικού κινηματογράφου.

Τώρα, πόσο εύκολο ήταν για μένα να βιογραφήσω αυτή την ξεχωριστή γυναίκα, την οποία είχα την τύχη να ζήσω από κοντά θεωρώντας την άνθρωπο της καρδιάς μου; Ομολογώ πως δεν ήταν καθόλου. Γιατί εκεί παρεμβάλλονται οι βιωματικές εμπειρίες καθώς και οι συναισθηματικές φορτίσεις, που είναι έντονες. Oμως, οι δικές της αφηγηματικές εξιστορήσεις με βοήθησαν καθοριστικά. Απίστευτα παραστατική, ολοζώντανα περιγραφική με τον δικό της αμίμητο και γλαφυρό τρόπο και τη δική της αυτοσαρκαστική διάθεση, με βοήθησε ώστε να καταφέρω και να μεταφέρω στο χαρτί τη Ρένα έτσι όπως την έζησα εγώ, αλλά και όπως τη γνώρισε το πανελλήνιο. Γιατί δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές στον τρόπο που φερόταν, που κινούνταν και που εκφραζόταν. Γι’ αυτό και κέρδισε τις καρδιές των απλών ανθρώπων, που την αποκαλούσαν μόνο με το μικρό της όνομα. Η Ρένα έγινε μέλος της οικογένειας του Eλληνα. Καθημερινή, προσιτή, ανθρώπινη, κέρδισε το εκατό τοις εκατό της προτίμησης του κοινού, κάτι που πολύ σπάνια και δύσκολα συμβαίνει σε καλλιτέχνη. Κι όσο κι αν η ίδια πίστευε πως μόνο το έργο των ζωγράφων αξιοποιείται μετά θάνατον, εντούτοις οι στατιστικές και οι ακροαματικότητες απέδειξαν πως περιπτώσεις σαν τη δική της κέρδισαν επάξια την αθανασία. Βίβα Ρένα!

Mάκης Δελαπόρτας

Aκόμη

Anti-stress

Ζωγραφική για παιδιά και ενηλίκους

Χρωματίστε εντυπωσιακά σχέδια,

περάστε ατελείωτες ώρες ψυχικής ηρεμίας και ψυχαγωγίας, καταπολεμήστε το στρες και κρατήστε το μυαλό σας σε εγρήγορση!

Φαντασία – Δημιουργικότητα – Αυτοσυγκέντρωση – Θετική σκέψη!

Πάρτε μολύβια και μπογιές, μαρκαδόρους και χρωματιστά στιλό, ό,τι προτιμάτε! Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε σελίδες για να ζωγραφίσετε και να διώξετε το στρες και άλλες με παιχνίδια που ασκούν και ακονίζουν το μυαλό. Μπορείτε απλώς να χρωματίσετε όπως σας αρέσει τα σχέδια που δίνονται χωρίς συγκεκριμένες οδηγίες ή να ενώσετε τελείες και αριθμούς για να αποκαλύψετε ένα κρυμμένο σχέδιο ή να ψάξετε πώς να βγείτε από έναν λαβύρινθο κ.λπ.

Μη χάνετε χρόνο. Απολαύστε κι εσείς τη δημιουργική απασχόληση που κέρδισε παγκοσμίως εκατομμύρια φανατικούς ενηλίκους θαυμαστές.

Μαζί

VITA

Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας

Μελίνα Κόντη

Η ηθοποιός από τη «Γη της Ελιάς» αποκαλύπτεται!

Spring Season

Τα μυστικά του ανοιξιάτικου wellness

Νηστεία

Το πλάνο για να μην σας λείψει τίποτα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΠΑΙΔΙ»

Ο,τι το φροντίζει!

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ»: €1,70 & «ANTI-stress»: €0,55 )