Παρά το γεγονός ότι είναι ένα διάσημο σούπερ μόντελ, τηλεοπτική προσωπικότητα, μητέρα και ιδρύτρια της δικής της εταιρείας, η Gigi Hadid μπορεί ακόμα να αισθάνεται κατώτερη σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους στον ίδιο επαγγελματικό χώρο.

Η ίδια παραδέχτηκε το γεγονός ότι μερικές φορές αμφισβητεί τις ικανότητές της στο χώρο της μόδας. «Έχω συνέχεια το σύνδρομο του απατεώνα», εξομολογήθηκε. 

Ενώ η Gigi, η οποία έχει μια κόρη την Khai, είχε πάντα την ιδέα να δημιουργήσει την εταιρεία της, δεν ήταν μέχρι που έμεινε έγκυος και αποφάσισε να το κάνει πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: Βοηθάνε οι αφέλειες στο στρες; Έτσι λέει η Emily Cooper

«Δεν μπορείς να είσαι μοντέλο για πάντα. Ήμουν δημιουργική και εκεί έβλεπα να πηγαίνει η ζωή μου», εξηγεί. Όμως η στροφή καριέρας από μοντέλο σε επιχειρηματία ήταν μια δύσκολη μετάβαση για την ίδια…

Τι είναι το σύνδρομο του απατεώνα

Το σύνδρομο του απατεώνα ονομάζεται επίσης φαινόμενο του απατεώνα ή σύνδρομο απάτης. Περιλαμβάνει συναισθήματα αυτοαμφισβήτησης και προσωπικής ανικανότητας που επιμένουν παρά την εκπαίδευση, την εμπειρία και τα επιτεύγματα ενός ατόμου.

Παρά τη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητά της, η Gigi, όπως πολλοί από εμάς, καταλήγει να αμφιβάλλει για τις δεξιότητές της. Οι ειδκοί τονίζουν ότι πολλοί άνθρωποι με σύνδρομο απατεώνα μεγάλωσαν σε οικογένειες που έδιναν έμφαση στην επιτυχία και τα επιτεύγματα.

Εάν οι γονείς ενός ατόμου πηγαίναν μπρος–πίσω μεταξύ του υπερβολικού επαίνου και της κριτικής, μπορεί να είναι πιο πιθανό να έχει το αίσθημα ότι είναι «απατεώνας» αργότερα στη ζωή του. Οι πιέσεις της κοινωνίας για επίτευξη μπορεί επίσης να συμβάλλουν.

Για να αντιμετωπίσει κανείς αυτά τα συναισθήματα, μπορεί να καταλήξει να εργάζεται σκληρότερα και να θέτει στον εαυτό του όλο και υψηλότερα πρότυπα. 

Έχει παρατηρηθεί ότι επηρεάζει και τα δύο φύλα και ότι εμφανίζεται σε άτομα με διαφορετικά επαγγέλματα. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το 70% των ανθρώπων θα βιώσουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο αυτού του φαινομένου Impostor Phenomenon στη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα για το τι είναι το σύνδρομο του απατεώνα, ποιους επηρεάζει περισσότερο και πώς αντιμετωπίζεται εδώ