Ασθμα, ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, έκζεμα… Η αλλεργία εκφράζεται με πολλούς τρόπους και αντίστοιχα τα αίτιά της μπορεί να είναι πολλά και διάφορα αλλεργιογόνα. Συχνά μάλιστα κρύβονται και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Επειδή δεν μπορούμε πάντα να τα γνωρίζουμε ή να τα αναγνωρίζουμε, σκόπιμο είναι να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε ώστε να καταφέρουμε να ζούμε σε ένα όσο το δυνατόν πιο υποαλλεργικό σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Υγεία: Γιατί το καθάρισμα του σπιτιού δεν θα βοηθήσει

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε.

* Μελετάτε τις ετικέτες και προτιμάτε υποαλλεργικά προϊόντα και όχι μόνο αυτά που δεν περιέχουν τις συγκεκριμένες ουσίες που σας ενοχλούν.

* Κρατάτε μακριά τη μούχλα. Η λύση είναι ο πολύ καλός αερισμός, ιδιαίτερα στους χώρους όπου υπάρχει υγρασία (μπάνιο, κουζίνα κ.λπ.). Αν δεν υπάρχει παράθυρο, χρειάζεται να τοποθετήσετε ένα σύστημα εξαερισμού και να το λειτουργείτε όσο πιο συχνά μπορείτε.

* Μη χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες απορρυπαντικών είτε για το πλύσιμο των ρούχων ή των πιάτων είτε για τον καθαρισμό του σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση, να ξεπλένετε πολύ καλά τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιήσατε.

* Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε αρώματα και αρωματικά εσωτερικού χώρου.

* Μη χρησιμοποιείτε σπρέι, όπως αυτά για τους λεκέδες ή για το καθάρισμα του φούρνου.