Ενα κορίτσι όμορφο, ευγενικό, δραστήριο, με ταλέντο και αφοπλιστικό χαμόγελο. Ηθοποιός, χορεύτρια απόφοιτος του θεάτρου Τέχνης. Και τι δεν κάνει. Η Μελίνα Κόντη έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών από τα πρώτα της κιόλας βήματα, και φυσικά και το δικό μας. Δεν σταματά ποτέ να εξελίσσει και να εξελίσσεται. Φωτογραφίζεται για το «Vita» και μας μιλάει για τη μεγάλη της αγάπη, τον χορό, την υποκριτική, τις πηγές ευεξίας της, για εκείνα που τη χαλαρώνουν και για όσα απολαμβάνει.

Μελίνα, θέλουμε να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Πες μας λίγα πράγματα για σένα…

«Πέρασα ανέμελα, ζεστά οικογενειακά παιδικά χρόνια με όλη μου την οικογένεια κοντά – εκτός από τους γονείς και τον αδερφό μου δηλαδή, έβλεπα πολύ συχνά γιαγιά, παππού και θείους. Μετά το νηπιαγωγείο πήγα σε ιδιωτικό σχολείο κι έτσι δεν άλλαξα ποτέ σχολείο, ήμουν στο ίδιο από την Α’ Δημοτικού μέχρι την Γ’ Λυκείου.

Μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πολύ τυχερή που φοίτησα σε ένα σχολείο όλα μου τα χρόνια.

Αμέσως μετά την οικογένειά μου είναι αυτό που θεωρώ ότι με διαμόρφωσε καθοριστικά στον άνθρωπο που έγινα. Είχα σπουδαίους δασκάλους και καθηγητές, και είχα τη δυνατότητα να μεγαλώσω στην ουσία με την ίδια παρέα. Από το γυμνάσιο και μετά, Δευτέρα με Σάββατο ήμουν στη σχολή χορού τα απογεύματα και ήξερα πια ότι ήθελα να ασχοληθώ με αυτό επαγγελματικά.

Οι γονείς μου ήταν πάντα πολύ υποστηρικτικοί σε όλες μου τις επιλογές, απλά τότε με προέτρεψαν να μπω και στο πανεπιστήμιο μια και ήμουν καλή μαθήτρια, και αυτό έκανα. Πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών που ήταν και η πρώτη μου επιλογή, και ξεκίνησα να εργάζομαι επαγγελματικά ως χορεύτρια.

Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο και είχα ήδη συμμετάσχει σε τέσσερις θεατρικές παραγωγές, σε τηλεοπτικά σόου, βιντεοκλίπ, συναυλίες, διαφημίσεις κ.ά. Οταν ένιωσα ότι ήθελα να ασχοληθώ σοβαρά με την υποκριτική, έδωσα εισαγωγικές και μπήκα στη Δραματική του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν».

Το μεγαλύτερο εφόδιο που σου χάρισαν οι σπουδές σου;

«Οι σπουδές μου στον χορό μού χάρισαν πειθαρχία και συνέπεια.

Οι σπουδές μου στο πανεπιστήμιο με έφεραν σε επαφή με πολλά ερεθίσματα και διεύρυναν τη γνώση και τη σκέψη μου και οι σπουδές μου στη Δραματική Σχολή με έμαθαν πραγματικά να ακούω και να αφουγκράζομαι τον κόσμο γύρω μου».

«Η γη της ελιάς» είναι μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία. Τι σημαίνει για σένα;

«“Η γη της ελιάς” για μένα θα είναι πάντα η “μεγάλη” μου αρχή.

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που αυτή ήταν η πρώτη μου δουλειά αφότου αποφοίτησα από τη σχολή, γιατί μου άρεσε πολύ ο ρόλος. Μου έδωσε τη δυνατότητα μέσα από τις απαιτήσεις του να συστηθώ στον κόσμο και με τις δύο επαγγελματικές μου ιδιότητες, της ηθοποιού και της χορεύτριας, κι αυτό το “πάντρεμα” για μένα ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να ζητήσω.

Είναι όντως μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία και είμαι ευγνώμων που είμαι κι εγώ μέρος της».

Πώς έγινε η επαφή για αυτή τη συνεργασία;

«Αρχικά η επαφή για αυτή τη συνεργασία έγινε εν αγνοία μου. Ο αγαπημένος μου φίλος, Κώστας Παυλόπουλος, ο οποίος τυγχάνει να είναι φίλος και με τον Αντρέα Γεωργίου, αποφάσισε να με προτείνει σε εκείνον χωρίς να μου το πει.

Με παίρνει λοιπόν τηλέφωνο και μου λέει: “Μίλησα στον Αντρέα για εσένα και θέλει να συνεργαστείτε, και μάλιστα άμεσα”.

Εγώ τότε ήμουν δύο εβδομάδες πριν τις διπλωματικές μου εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, ήμουν όλη μέρα στο θέατρο, αμέσως μετά θα ξεκινούσα το εργαστήριο του Θεόδωρου Τερζόπουλου που διαρκεί έναν μήνα και κάτι τέτοιο μου φαινόταν αδύνατο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Επομένως κατά κάποιον τρόπο την πρώτη φορά είπα όχι.

Ευτυχώς ο Αντρέας επέμεινε και την επόμενη εβδομάδα ήρθε σε επαφή ο ίδιος μαζί μου και μου έκανε την πρόταση για τον ρόλο της Ράινας τότε. Αφού σκέφτηκα όλες τις παραμέτρους, του απάντησα την επόμενη μέρα ότι με ενδιαφέρει και τότε μου έστειλε μια σκηνή.

Εγώ στον πανικό πριν τις εξετάσεις, γύρισα το δοκιμαστικό στα καμαρίνια του θεάτρου στη Φρυνίχου ανάμεσα στις γενικές πρόβες. Το είδε και κάπως έτσι πήρα τον ρόλο. Παρασκευή έδωσα εξετάσεις, Δευτέρα ξεκίνησα γυρίσματα».

Ποια είναι η πρωταρχική σου ανάγκη στις συνεργασίες σου;

«Ο επαγγελματισμός και η καλή διάθεση. Προσωπικά το να είμαι επαγγελματίας στη δουλειά μου ήταν από πάντα απόλυτη προτεραιότητα για εμένα.

Αισθάνομαι ότι μόνο έτσι δείχνω τον σεβασμό που αναλογεί πρώτα απ’ όλα στον εαυτό μου και σε αυτό που κάνω κι έπειτα στους ανθρώπους που με έχουν εμπιστευθεί και στους συναδέλφους μου.

Φυσικά ο επαγγελματισμός είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δουλειά, και το να λειτουργούν και οι άλλοι έτσι είναι πρωταρχική ανάγκη για μένα στις συνεργασίες μου.

Εκτός όμως από τον επαγγελματισμό, θεωρώ πως είναι αναγκαίο να υπάρχει και καλή διάθεση γενικά στη δουλειά αλλά και στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος προκύπτει. Κάνουμε μια πολύ απαιτητική δουλειά, με πολλές πιέσεις, και για μένα η καλή διάθεση είναι αυτή που φέρνει τη λύση σε κάθε πρόβλημα».

Την αναγνωρισιμότητα και την αποδοχή πώς τις βιώνεις;

«Με πολλή χαρά. Οι άνθρωποι που με αναγνωρίζουν και μου μιλούν δείχνουν αγάπη και θαυμασμό γι’ αυτό που κάνουμε και τους το ανταποδίδω πάντα με το χαμόγελο και την ευγνωμοσύνη μου».

Εκτός από ηθοποιός είσαι και χορεύτρια. Ο χορός για σένα είναι…

«Ο χορός είναι “η ζωή μου όλη”, έτσι έχω μάθει να υπάρχω. Μεγαλώνοντας ήταν ένα χόμπι που έγινε πάθος, το πάθος έγινε όνειρο που τελικά πραγματοποιήθηκε και ύστερα έγινε επάγγελμα. Μετά ήταν απλά η ζωή μου.

Δεν σταμάτησα ποτέ να αγαπώ αυτό που έκανα και η αλήθεια είναι ότι μου λείπει το να χορεύω κάθε μέρα. Ο χορός είναι η διέξοδός μου, η εκτόνωσή μου, οι αναμνήσεις μου, είναι και πάντα θα είναι η πρώτη μεγάλη μου αγάπη».

Ο χορός είναι αυτός που σε κρατάει σε φόρμα;

«Ναι, μέχρι τώρα ο χορός ήταν που με κρατούσε πάντα σε φόρμα. Τώρα τα γυρίσματα είναι πολύ απαιτητικά και η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνω να χορεύω όσο θα ήθελα. Ωστόσο είναι κάτι που κυνηγάω με κάθε ευκαιρία που εμφανίζεται στο πρόγραμμά μου».

Γυμνάζεσαι;

«Η γυμναστική ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου, δεν έχω σταματήσει ποτέ να γυμνάζομαι».

Η γυμναστική που σου αρέσει;

«Εκτός από χορό, που πολλές φορές κάνω για γυμναστική, μου αρέσει να κάνω yoga και pilates».

Διατροφή κάνεις;

«Δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη διατροφή αλλά προσπαθώ πάντα να κρατάω μια ισορροπία μέσα στη μέρα μου.

Πίνω κάθε πρωί φυσικό χυμό ή smoothie, τα σνακς μου είναι φρούτα και ξηροί καρποί, ένα από τα δύο βασικά μου γεύματα είναι πάντα σαλάτα, γιατί πραγματικά μού αρέσουν πολύ οι σαλάτες και μέσα στη βδομάδα προσπαθώ να διατηρώ ισορροπία σε κρέας, ψάρι και όσπρια.

Ωστόσο, αν κάτι μου κάνει όρεξη ή θέλω να φάω απ’ έξω, δεν το στερούμαι, απλά προσπαθώ να μην το παρακάνω, ή κι αν το παρακάνω να επανορθώσω μετά».

Είσαι συνεπής όσον αφορά την υγεία σου;

«Κατά βάση θα έλεγα πως είμαι αρκετά συνεπής. Προσέχω τη διατροφή μου, γυμνάζομαι, προσπαθώ πάντα να κοιμάμαι αρκετά, δεν κάνω καταχρήσεις, ενυδατώνω το δέρμα μου, βάζω αντηλιακό κάθε μέρα και βουρτσίζω τα δόντια μου πρωί-βράδυ.

Μου φάνηκε αστείο που τα είπα όλα αυτά μαζί αλλά αυτά είναι πράγματα που σκέφτηκα ότι κάνω για την υγεία μου».

Μια ωραία μέρα για σένα τι περιλαμβάνει;

«Πρωινό χωρίς άγχος, βόλτα με φίλους, ωραίες συζητήσεις, περίπατο στην Αθήνα και το βράδυ θέατρο».

Τον ελεύθερο χρόνο σου πού τον αφιερώνεις;

«Επειδή το πρόγραμμά μου είναι πολύ πιεσμένο, στον ελεύθερο χρόνο μου προσπαθώ να κάνω πράγματα για μένα και να αισθάνομαι δημιουργική. Συνήθως βλέπω τους φίλους και την οικογένειά μου ή διαβάζω».

Η ρουτίνα ομορφιάς που δεν παραλείπεις ποτέ;

«Δεν παραλείπω ποτέ τον καθαρισμό του προσώπου μου. Το πρωί πάντα πλένω το πρόσωπό μου με σαπούνι για το πρόσωπο, μία-δύο φορές τη βδομάδα κάνω απολέπιση, και μετά βάζω serum, ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών, και αντηλιακό. Μετά τη δουλειά αφαιρώ το μακιγιάζ και ακολουθώ την ίδια ρουτίνα βάζοντας κρέμα νυκτός, χωρίς το αντηλιακό βέβαια».

Ο,τι σου χαρίζει ευεξία…

«Ο χορός, ένα καλό βιβλίο, ένας περίπατος στο κέντρο της Αθήνας καθημερινή νωρίς το απόγευμα».

Τι σε χαλαρώνει έπειτα από μια κουραστική ή έντονη ημέρα;

«Ενα ζεστό μπάνιο και μετά μια καλή ταινία».

Απολαμβάνεις…

«Ενα ηλιοβασίλεμα στην Ακρόπολη, μια μπάλα παγωτό φιστίκι, να ακούω Madrugada και Placebo, να γελάω ασταμάτητα με τις φίλες μου, να διαβάζω Μπουκόβσκι».

Ανησυχείς για…

«Συνήθως ανησυχώ αν θα προλάβω να κάνω όλα τα πράγματα που έχω ή θα ήθελα να κάνω».

Κυνηγάς…

«Την εξέλιξη. Προσπαθώ πάντα να βρίσκομαι σε κίνηση, να μένω ενημερωμένη, να εξελίσσομαι στη δουλειά μου αλλά και ως άνθρωπος».

Περιπέτεια ή όλα υπό έλεγχο;

«Γενικά είμαι μάλλον όλα υπό έλεγχο αλλά προσπαθώ πολύ να το σπάω αυτό και να αναζητώ την περιπέτεια».

Τρία πράγματα που σε χαρακτηρίζουν;

«Οι φίλες μου είπαν: τελειομανής, οργανωτική και πάντα ευγενική».

Πώς ονειρεύεσαι την εξέλιξή σου;

«Ονειρεύομαι μια ζωή στο θέατρο και στον κινηματογράφο με πολλούς και τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους. Μακάρι να έχω την ευκαιρία να το κάνω αυτό πραγματικότητα».

Το Πάσχα πώς θα το περάσεις;

«Το κενό που θα έχουμε από τα γυρίσματα θα είναι σύντομο, οπότε σκοπεύω να ξεκουραστώ και να το περάσω οικογενειακά».

Φωτογραφίες Studio Vrettos
Επιμέλεια φωτογράφισης Αθηνά Αϊδίνη
Styling Κατερίνα Ανδρικοπούλου, Χριστίνα Πατέρα
Μαλλιά Ζωή Κουιμιτζή
Make up Γιάννα Καρκασίνα