Ακόμα κι αν ονειρεύεστε τις όμορφες στιγμές που θα μπορούσατε να μοιραστείτε με το νέο σας σύντροφο, μπορεί απλά να βιάζεστε να ξεκινήσετε κάτι καινούριο και να μην είστε ακόμη έτοιμοι να εμπλακείτε συναισθηματικά.

Πώς θα το καταλάβετε;

Διαβάστε επίσης: Έρωτας στο γραφείο: Υπάρχει τρόπος να το διαχειριστείτε σωστά;

Μικρά σημάδια που μαρτυρούν πως καλύτερα να μείνετε (προς το παρόν) μόνοι

 

Σκέφτεστε ακόμα τον- την πρώην

Αν σκέφτεστε ακόμα έντονα την πρώην σχέση σας, αυτό σημαίνει προφανώς πως δεν την έχετε ξεπεράσει. Το αποτέλεσμα; Όσα ραντεβού κι αν βγείτε, θα συγκρίνετε τα νέα φλερτ με τον- την πρώην σας και η όλη διαδικασία μάλλον θα σας κάνει να εγκλωβιστείτε ακόμα περισσότερο.

Δεν είστε ο εαυτός σας

Αν έχετε ήδη αποπειραθεί να βγείτε κάποια ραντεβού και δε νιώθετε ο εαυτός σας, ίσως γενικά αυτή τη περίοδο να μην αισθάνεστε στα καλύτερά σας και επομένως, ποιος ο λόγος να το προσπαθείτε τόσο;

Είναι πολύ σημαντικό κατ’ αρχάς να ισορροπήσουμε μέσα μας και εν συνεχεία είναι βέβαιο πως θα επιτύχουμε πιο ουσιαστικές σχέσεις και με τους γύρω μας, συμπεριλαμβανομένου και του νέου συντρόφου.

Βαριέστε να βγείτε ραντεβού

Αφού έτσι νιώθετε, έτσι θα είναι. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πιέζεστε. Το «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» δεν είναι ό,τι καλύτερο όσον αφορά τα ραντεβού. Αν πραγματικά το θέλατε, θα είχατε διαφορετική διάθεση. Μην την εκβιάζετε και μην ανησυχείτε. Φροντίστε τον εαυτό σας σωματικά και ψυχικά και θα σας έρθει την κατάλληλη στιγμή.

Τους κοιτάτε όλους με… μισό μάτι

Και δεν εμπιστεύεστε (σχεδόν) κανέναν- καμιά… Εάν έχετε θέματα εμπιστοσύνης, καλώς ή κακώς, δεν είστε ακόμα έτοιμοι για μια καινούρια σχέση.

Ίσως, η εμπιστοσύνη που είχατε δείξει στο παρελθόν να έχει κλονιστεί. Ίσως πάλι απλώς να περνάτε μια περίεργη φάση. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι επιβλαβές να είστε μονίμως καχύποπτοι ή να καταλήξετε στο να ελέγχετε υπερβολικά την όποια νέα σχέση (η οποία by the way, δεν θα μακροημερεύσει υπό αυτές τος συνθήκες).

Δεν ξέρετε τι θα πει να είσαι «single»

Μην πιάνεστε από… κλαρί σε κλαρί αν θέλετε πραγματικά να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και να δημιουργήσετε μια ουσιαστική σχέση με την προοπτική να κρατήσει στο χρόνο. Δεν είναι κακό να μένουμε και μόνοι. Αντιθέτως. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα βρούμε καλύτερα με εμάς και να συνειδητοποιήσουμε πράγματα που θα μας πάνε μόνο μπροστά…