Το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» παρουσιάζει

αποκλειστικά για τους αναγνώστες του:

Νταϊάνα. Η κληρονομιά μιας πριγκίπισσας.

Η ζωή και το έργο της Πριγκίπισσας του Λαού σε μια μοναδική έκδοση.

Τα νεανικά χρόνια, η γνωριμία και ο γάμος της με τον Κάρολο, η μεγάλη αγάπη για τους δύο γιους της, το ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό της έργο, το τραγικό τέλος και η σπουδαία κληρονομιά που άφησε πίσω της.

Η διαδρομή ενός κοριτσιού που εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη πριγκίπισσα που η ανθρωπιά της αναζωογόνησε τη βρετανική μοναρχία.

Το πρωί της 31ης Αυγούστου 1997, η είδηση του θανάτου της Νταϊάνα, της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, συγκλόνισε τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο θάνατός της πυροδότησε ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα θλίψης, σε παγκόσμια κλίμακα. Αποτίνοντάς της φόρο τιμής, ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ είπε: «Η Νταϊάνα ήταν ένας υπέροχος και ζεστός άνθρωπος… με ένα βλέμμα ή μια κίνησή της, που έλεγαν πολύ περισσότερα από τα λόγια, φανέρωνε σε όλους μας το βάθος της συμπόνιας και

της ανθρωπιάς της».

Το φετινό καλοκαίρι σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο της Νταϊάνα. Παρόλο που η ζωή της είχε πρόωρη, τραγική κατάληξη, η καλοσύνη και η κομψότητά της άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο, και η προσωπικότητά της εξακολουθεί να μας συναρπάζει ακόμη και σήμερα. Με αυτό το επετειακό αφιέρωμα, σας παίρνουμε μαζί μας σε ένα ταξίδι στο παρελθόν για να τιμήσουμε την καταπληκτική ζωή και το έργο της Πριγκίπισσας του Λαού: του κοριτσιού που εξελίχθηκε σε μοναδική πριγκίπισσα∙ της μητέρας που λάτρευε τα παιδιά της∙ της ανθρωπίστριας που αγωνίστηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αφήνοντας πίσω της, για όλους αυτούς τους λόγους, μια σπουδαία κληρονομιά.

Ακόμα

Παναγιώτης Κουστένης

Των Εκλογών τα Πάθη.

Το δεύτερο μέρος:

Από την ύστερη Μεταπολίτευση στην Κρίση.

Το βιβλίο του ακαδημαϊκού, ειδικού στην Εκλογική Κοινωνιολογία για την πλούσια και περιπετειώδη εκλογική διαδρομή της χώρας μας από το 1996 μέχρι σήμερα.

Η ιστορία των σύγχρονων ελληνικών εκλογών με αφετηρία εκείνες του 1996, φτάνοντας μέχρι τις τελευταίες του 2019. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο διακριτές περιόδους με σημείο τομής μεταξύ τους, τον διπλό «εκλογικό σεισμό» του 2012, ο οποίος οδήγησε σε μια σημαντική αναδιάταξη του ελληνικού κομματικού συστήματος.

Σκοπός της έκδοσης είναι όχι μόνο να αφηγηθεί και περιγράψει αναλυτικά, το πλαίσιο και το κύριο περιεχόμενο του αποτελέσματος των διαφόρων εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά σε ένα βαθμό και να καταδείξει τις όποιες συνέχειες και ασυνέχειες ανάμεσά τους.

Ο Παναγιώτης Κουστένης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών και του ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του ίδιου ιδρύματος. Το 2013 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, με θέμα «Ιστορία και Αριθμητική των Μεθόδων Αντιπροσώπευσης: Διερεύνηση του Ελληνικού Παραδείγματος». Αντικείμενο ήταν η μελέτη της ιστορικής εξέλιξης και η θεωρητική και εμπειρική ανάλυση των εκλογικών συστημάτων στην Ελλάδα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, με έμφαση στην περίοδο 1926-2012. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στον χώρο της Εκλογικής Κοινωνιολογίας και της Συγκριτικής Πολιτικής. Μέλος της επιστημονικής ομάδας για τη διενέργεια των Exit Polls για το Mega Channel από το 2007 έως το 2015. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2014-2018 δίδαξε στο ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία» του Παντείου Πανεπιστημίου τα μαθήματα «Ποσοτικές Μεθόδους στην Ανάλυση Εκλογικών Δεδομένων» και «Εκλογές και Κόμματα στη Σύγχρονη Ελλάδα, 1974-2015». Επίσης έχει διδάξει ως ΠΔ.407/80 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου («Πολιτικά Κόμματα και Δημοσκοπήσεις», 2019-2020) και ως μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο («Εισαγωγή στην Πολιτική Επιστήμη», 2021-2022). Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες. Παράλληλα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως στατιστικός αναλυτής και ερευνητής.

Mαζί

VITA

Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου μοιράζεται μαζί μας τις δικές της προσωπικές ιστορίες.

Detox πλάνο

Αδυνατίζουμε με ασφάλεια

Κυτταρίτιδα

Τι την απομακρύνει

Ιωση, αλλεργία ή κορωνοϊός;

Τι από όλα είναι τελικά;

Επίσης

Η Μαθητική Εφημερίδα της Κέρκυρας

Και

ΒHMAgazino

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Νταϊάνα»: €1,25 & «Των εκλογών τα πάθη»: €1,00 )
Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: