Τα κύπελλα περιόδου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.
Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα τους και τα επιλέγουν όλο και περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι, πιθανώς, το θετικό αποτύπωμα που αφήνουν στο περιβάλλον. Επιλέγοντας το κύπελλο περιόδου AllMatters δεν επιβαρύνετε τον πλανήτη με απόβλητα, αφού ακόμα και το κουτί του είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμο χαρτόνι χωρίς πλαστικό. Παράλληλα δεν σπαταλάτε και τα χρήματά σας, αφού το υλικό του κυπέλλου AllMatters έχει δοκιμαστεί για να διαρκεί έως και 10 χρόνια. Με ένα κύπελλο περιόδου εξοικονομείτε περίπου 200 ευρώ ή 528 ταμπόν ή σερβιέτες κάθε δύο χρόνια. Κι εάν παρατηρήσετε ότι το κυπελλάκι σας αποχρωματίζεται ή λεκιάζει μετά από λίγο καιρό, μην ανησυχήσετε, μιας και είναι απολύτως φυσιολογικό.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του, είναι ότι μπορείτε να το φοράτε έως και 12 ώρες. Ένα προϊόν περιόδου μίας χρήσης μπορεί να χωρέσει 10-15ml αίματος, ενώ ανάλογα με το μέγεθος του κυπέλλου σας, από 25 έως 30 ml.

Στο επίκεντρο η Κολπική Υγεία

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η κολπική υγεία. Οποιαδήποτε μικρή διαταραχή στο σώμα, όπως το άγχος, η διατροφή ή η φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία. Οι σερβιέτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και μπορεί να αυξήσει τις λοιμώξεις, την δυσφορία και τον ερεθισμό. Και τα ταμπόν μπορούν να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία του pH απορροφώντας όλα τα υγρά του σώματός σας. Το κύπελλο περιόδου AllMatters δεν απορροφά τίποτα, αντίθετα συλλέγει. Έτσι δεν υπάρχει ξηρότητα, δυσφορία αλλά και άσχημες οσμές που δημιουργούνται όταν το αίμα εκτίθεται στον αέρα.
Το μοναδικό του μειονέκτημα;
Ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιήσατε για πρώτη φορά ένα ταμπόν, παρόλο που νομίζατε ότι θα ήταν εύκολο, στην πραγματικότητα ήτανε λίγο πιο δύσκολο. Το ίδιο συμβαίνει και με το κύπελλο. Χρειάζονται μερικές φορές για να το συνηθίσετε. Αλλά μόλις το συνηθίσετε, θα μπορείτε να αδειάζετε και να επανατοποθετείτε το κυπελλάκι σας χωρίς πρόβλημα.