Το μυαλό σας λειτουργεί καλύτερα όταν επικεντρώνεται σε ένα πράγμα κάθε φορά. Και πιθανώς το έχετε παρατηρήσει αυτό στην καθημερινή σας ζωή. Όταν είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε ένα έργο και πραγματικά μπαίνετε σε ροή και ο χρόνος μοιάζει να κυλάει.

Αυτή την εποχή του χρόνου συχνά ανοίγουμε τα παράθυρα και οργανώνουμε το σπίτι. Ένα νέο ξεκίνημα μοιάζει ανάλαφρο και ελπιδοφόρο. Είναι επίσης η ιδανική στιγμή για να ξεκαθαρίσουμε το μυαλό μας.

Είτε πρόκειται για το σπίτι είτε για το μυαλό, δεν συνιστάται να επιχειρήσετε μια μαζική ανακαίνιση με τη μία – το να κάνετε ένα μικρό βήμα τη φορά είναι πολύ πιο αποτελεσματικό για τη βιωσιμότητα και τη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: Άνοια: Πώς το να μιλάτε δύο γλώσσες σας προστατεύει

Ακολουθούν 3 εύκολα βήματα για να ανανεώσετε τη ζωή σας σε διαχειρίσιμα, μικρά κομμάτια:

3 βήματα για να ξεκαθαρίσετε το μυαλό σας και να ενισχύσετε την παραγωγικότητα

Βήμα #1: Πάρτε ένα στυλό και ένα χαρτί – Ο εγκέφαλός μας μαθαίνει καλύτερα όταν γράφουμε τα πράγματα, old-school style, με στυλό και χαρτί.

Βήμα 2: Κάντε ένα brain dump – Γράψτε όλα όσα έχετε στο μυαλό σας. Τη λίστα με τις δουλειές που έχετε να κάνετε. Τις ανησυχίες που έχετε για την επερχόμενη παρουσίαση. Το πρόγραμμα ποδοσφαίρου του παιδιού σας. Οτιδήποτε είναι αυτό που ταλαιπωρεί το μυαλό σας και σας αποσπά την προσοχή. Γράψτε τα όλα.

Βήμα #3: Κρατήστε αυτό το μπλοκ δίπλα σας ενώ εργάζεστε. Κάθε φορά που αρχίζετε να αποσπάστε από άλλες ιδέες ή εργασίες, γράψτε τις.

Συχνά, το να γράψετε όλη αυτή τη νοητική ακαταστασία είναι αρκετό. Ο εγκέφαλός σας αναγνωρίζει ότι δεν είναι μια σκέψη που χρειάζεται συνέχεια. Απλά βγάζοντάς την από το μυαλό σας και γράφοντάς την στο χαρτί, ελευθερώνεται εγκεφαλικός χώρος.

Αλλά μόλις τελειώσετε με το τρέχον έργο σας, αν θέλετε, μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτή τη λίστα και να δείτε αν υπάρχει κάτι σε αυτήν που απαιτεί τη δική σας δράση. Όταν ο εγκέφαλός μας είναι απαλλαγμένος από την ακαταστασία, μας δίνει τον χώρο και την εστίαση που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας, χωρίς όλο το άγχος.

Ακολουθήστε το στο Google News