Ψάχνετε για κάτι εφικτό, προσιτό, φυσικό και αποτελεσματικό που θα κάνει την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή και απαλή; Μπορείτε να τα καταφέρετε εφόσον γνωρίζετε τις κατάλληλες ρουτίνες ομορφιάς που αξίζει να ακολουθείτε.

Τα μυστικά για πιο καθαρή επιδερμίδα

#1 Κάντε μασάζ προσώπου

Εχετε πρησμένα μάτια; Τότε τα χέρια σας είναι το πιο ισχυρό «όπλο».

Πιέστε απαλά το οστό της κόγχης από τις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας προς τις εξωτερικές και επαναλάβετε δύο με τρεις φορές. Αυτή η κίνηση όχι μόνο θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, αλλά θα συμβάλει και στην ελαχιστοποίηση των λεπτών γραμμών και στη μείωση της φλεγμονής.

Πολλοί σύμβουλοι περιποίησης του δέρματος ανά τον κόσμο συνιστούν το μασάζ σε όλο το πρόσωπο για τόνωση του κολλαγόνου, ενεργοποίηση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας που χρησιμοποιούμε και ενίσχυση των μυών του προσώπου.

#2 Ξεβγάλετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό

Δοκιμάστε να πλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό, αν δεν αντέχετε το κρύο, νερό για ανανέωση της επιδερμίδας.

Το κρύο νερό, εκτός του ότι είναι αναζωογονητικό, μπορεί να μειώσει γρήγορα το πρήξιμο, να συσφίξει την επιδερμίδα και να καταπραΰνει τη φλεγμονή.

Αντίθετα, το ζεστό νερό όχι μόνο αφήνει το πρόσωπο αφυδατωμένο, αλλά μπορεί και να επιδεινώσει φλεγμονώδεις διεργασίες, όπως η ακμή.

#3 Αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκη

Δεν μας αρέσει να προσθέτουμε επιπλέον «πλυντήρια» στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας, αλλά το να διατηρείτε τα μαξιλάρια σας καθαρά είναι ένα από τα κορυφαία μυστικά ομορφιάς.

Οι μαξιλαροθήκες μπορούν να αποτελέσουν γόνιμο έδαφος για ποικίλα δερματικά προβλήματα. Αλλάξτε τες λοιπόν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να μειώσετε τον οποιοδήποτε κίνδυνο.

Προτιμήστε μεταξωτές μαξιλαροθήκες αφού μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα σας διεισδύουν στο δέρμα και όχι στο… μαξιλάρι. Ενα επιπλέον «συν»; Μπορούν να προστατεύσουν τα μαλλιά σας από το σπάσιμο, τη λιπαρότητα και την πιτυρίδα.

#4 Κοιμηθείτε ανάσκελα

Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε να κοιμάστε οκτώ ώρες κάθε βράδυ που είναι ίσως η παλαιότερη και πιο αποτελεσματική συμβουλή για την περιποίηση της επιδερμίδας. Το γνωρίζετε ήδη. Οσο σημαντική βέβαια είναι η διάρκεια ύπνου, άλλο τόσο σημαντική είναι και η στάση.

Μετά την έκθεση στον ήλιο, η δεύτερη πιο κοινή αιτία ρυτίδων είναι η «πίεση» του προσώπου στο μαξιλάρι τη νύχτα. Ο ύπνος ανάσκελα είναι επομένως η ιδανική λύση.

#5 Ξεκινήστε την ημέρα σας χωρίς μακιγιάζ

Καλό είναι να παραλείπετε το μακιγιάζ τις περισσότερες ημέρες. Οι γυναίκες που επιλέγουν ελάχιστο ή καθόλου μακιγιάζ καθημερινά έχουν κατά κανόνα πιο καθαρό και πιο υγιές δέρμα. Μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα και ένα κραγιόν είναι αρκετά για να είστε λαμπερή μα πάνω απ’ όλα προστατευμένη.

#6 Πλένετε τακτικά τα χέρια σας

Πόμολα πόρτας, πληκτρολόγια και τόσες άλλες αιτίες συσσώρευσης βακτηρίων απειλούν την υγεία της επιδερμίδας μας καθημερινά. Είναι φυσικό να ξεχνιόμαστε, να πιάνουμε το πρόσωπό μας και τελικά όλοι αυτοί οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί να εξαπλώνονται, προκαλώντας εξάρσεις και δερματικά προβλήματα.

Το τακτικό πλύσιμο και το να κάνετε μια προσπάθεια να κρατάτε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας είναι ακόμα δύο μυστικά ομορφιάς που δεν πρέπει να ξεχνάτε.

#7 Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ

Αν και φαίνεται τελευταίο κατά σειρά προτεραιότητας, είναι μια διαδικασία που δεν χωρά αναβολή. Τα πινέλα μακιγιάζ φιλοξενούν βακτήρια, υπολείμματα και λάδια και μπορούν συχνά να προκαλέσουν ακμή ή φλεγμονή στο δέρμα όταν χρησιμοποιούνται επανειλημμένα χωρίς καθαρισμό.

#8 Χρησιμοποιείτε τη δική σας πετσέτα προσώπου

Ακριβώς όπως το μαξιλάρι, η πετσέτα μπορεί να είναι μια… ύπουλη αιτία μολύνσεων και χρειάζεται τακτική αλλαγή. Φροντίστε να έχετε τη δική σας για το πρόσωπο και να είναι πάντοτε καθαρή.

Αν παλεύετε με τα σπυράκια, συνιστάται να χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτα αντί για πετσέτα για να στεγνώσετε το πρόσωπό σας μετά τον καθαρισμό.

#9 Πλένετε πάντα το πρόσωπό σας μετά την προπόνηση.

Η σωματική άσκηση είναι πολύτιμη για το δέρμα, το σώμα, το μυαλό, την ψυχική μας υγεία. Ο παρατεταμένος ιδρώτας από την άλλη, όχι.

Το πλύσιμο του προσώπου αμέσως μετά τη γυμναστική αφαιρεί το λίπος, τον ιδρώτα και τα βακτήρια και δεν «εγκαθίστανται» στο δέρμα, όπου μπορούν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν σπυράκια.

#10 Καταπολεμήστε το στρες

Εύκολο να το λέμε, δύσκολο να το κάνουμε. Η μείωση του άγχους ωστόσο είναι ένα καίριο βήμα για τη συνολική καλή μας υγεία.

Το άγχος ανεβάζει τα επίπεδα κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες), η οποία «ενεργοποιεί» το δέρμα ώστε να παράγει περισσότερο σμήγμα ή λάδι. Αυτή η αύξηση μπορεί στη συνέχεια να φράξει τους πόρους και τότε είναι που τα δερματικά προβλήματα ξεκινούν.

Αφιερώστε χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να χαλαρώσετε και να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί, ακόμα κι αν είναι μόνο για λίγα λεπτά. Μπορεί να είναι η γυμναστική, η ανάγνωση ενός βιβλίου, ο διαλογισμός ή οτιδήποτε άλλο σας βοηθά να διώξετε μακριά την πίεση και τις αρνητικές σκέψεις.

Ο νούμερο ένα σύμμαχος για μια υγιή και φωτεινή επιδερμίδα είναι το νερό. Δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό ώστε να την κρατάμε ενυδατωμένη