Δεν είναι μυστικό ότι οι Δευτέρες μπορεί να είναι αγχωτικές. Πόσες Κυριακές περάσατε σκεπτόμενες τις ευθύνες που σας περιμένουν τη Δευτέρα, βάζοντας ένα εμπόδιο στα Σαββατοκύριακα που περνάτε χρόνο με φίλους και οικογένεια;

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να το αποτρέψετε αυτό και να κάνετε το πρωί της Δευτέρας πιο ευχάριστο. Το κόλπο;

Όλα εξαρτώνται από το πώς περνάτε την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης: Κυριακή: 6 τρόποι να κάνετε reset την εβδομάδα

Δείτε τέσσερα πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένες γυναίκες (τώρα κι εσείς) τις Παρασκευές, ώστε η Δευτέρα να μη μοιάζει με εφιάλτη.

1. Monday prep

Οι επιτυχημένες γυναίκες γνωρίζουν ότι το να παραμένουν ένα βήμα μπροστά στη δουλειά και να κάνουν το κάτι παραπάνω είναι αυτό που θα τις κάνει να ξεχωρίσουν. Αλλά καθώς η εβδομάδα πλησιάζει στο τέλος της, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν εργασίες που δεν προλαβαίνετε.

Προτού αποσυνδεθείτε την Παρασκευή, αφιερώστε χρόνο για να οργανώσετε τη Δευτέρα σας (και την υπόλοιπη εβδομάδα). Ελέγξτε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, τα μηνύματα, το ημερολόγιό σας, τυχόν σημαντικές συναντήσεις της εβδομάδας και τη συνολική λίστα με τις εργασίες σας κάθε Παρασκευή πριν φύγετε από το γραφείο.

Από εκεί και πέρα, σχεδιάστε την επόμενη εβδομάδα και βάλτε χρόνο για την προετοιμασία των συναντήσεων, τις επακόλουθες ενέργειες που πρέπει να χειριστείτε, τις υπενθυμίσεις που έχετε στο ημερολόγιό σας, τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και τα πράγματα που θέλετε να κάνετε.

Όταν το κάνετε αυτό, φροντίστε να προσθέσετε πράγματα όπως βόλτες για καφέ στα μέσα της εβδομάδας, όταν ξέρετε ότι το μυαλό σας θα χρειαστεί ένα πνευματικό διάλειμμα. Με αυτόν τον τρόπο, φεύγετε για το Σαββατοκύριακο με την πεποίθηση ότι έχετε τη διαχείριση και τον έλεγχο της επόμενης εβδομάδας.

2. Καθαρίστε τον φυσικό σας χώρο

Πριν βγείτε έξω για να τα πείτε με τους φίλους σας την Παρασκευή, βεβαιωθείτε ότι το γραφείο ή ο χώρος εργασίας σας είναι τακτοποιημένος. Μπαίνοντας σε έναν τακτοποιημένο και ήρεμο χώρο το πρωί της Δευτέρας θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Pro tip: Ετοιμάστε ένα ωραίο κερί, ένα χαριτωμένο σημειωματάριο και την αγαπημένη σας κούπα καφέ για το πρωί της Δευτέρας.

3. Καθαρίστε τον ψηφιακό σας χώρο

Ίσως πιο σημαντικός από τον φυσικό σας χώρο εργασίας είναι ο ψηφιακός σας χώρος. Προσπαθήστε να οργανώσετε τα εισερχόμενα email, την επιφάνεια εργασίας, τις λήψεις και άλλους φακέλους που μπορεί να έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται. Αρχειοθετήστε τα στοιχεία κατάλληλα και ξεφορτωθείτε ό,τι δεν χρειάζεστε.

4. Αναλογιστείτε την εβδομάδα

Στο τέλος της ημέρας, όλη αυτή η προετοιμασία θα αποδώσει πραγματικά μόνο αν πάρετε ό,τι συνέβη κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας σας και το εφαρμόσετε στην επόμενη. Κάντε μια βόλτα για 5-10 λεπτά το απόγευμα της Παρασκευής.

Σκεφτείτε τι λειτούργησε, τι δεν λειτούργησε, πού θέλετε να στρέψετε την προσοχή σας την επόμενη εβδομάδα και ποιες πρόσθετες δεξιότητες θέλετε να μάθετε. Προσθέστε τους βασικούς στόχους που έχετε θέσει για τον εαυτό σας ή τους τομείς που θα θέλατε να βελτιώσετε στο εβδομαδιαίο σχέδιό σας.

Κολλήστε σημειώσεις με τα πράγματα που πρέπει να θυμάστε στο χώρο εργασίας σας, ώστε όταν πάτε τη Δευτέρα, να μην υπάρχει σύγχυση για τι πρόκειται να κάνετε ή περίπτωση να ξεχάσετε κάτι βασικό.