Από τις πιο ωραίες συμβουλές που έχω ακούσει: Μπροστά στην αγάπη, τη ζωή και την υγεία όλα τα άλλα είναι άμμος» και μου την είπε η Ανθή Βούλγαρη. Γιατί η Ανθή ξέρει. Ξέρει ότι η ζωή είναι πολύτιμη. Η αγαπημένη δημοσιογράφος που βλέπουμε καθημερινά στο MEGA μιλά στο Vita για αυτά που αγαπά, για τα καθημερινά και για όσα την ανανεώνουν.

Ανθή, είσαι δικό μας κορίτσι, κορίτσι… Vita πολύ fit. Και οπαδός του ευ ζην…

«Είναι τρόπος ζωής για εμένα αυτό. Το κάνω πολλά χρόνια τώρα, από τότε που πήγαινα σχολείο. Πάντα ασχολούμουν με τον αθλητισμό, πάντα πρόσεχα τη διατροφή μου. Είναι συνήθεια πια. Αλλά πρέπει να σου πω ότι υπήρξα παχύσαρκο παιδί.

Οπότε κάπου εκεί στο Γυμνάσιο πήρα μόνη μου την απόφαση να αλλάξω τη ζωή μου και από τότε το έχω τηρήσει. Χωρίς να κάνω υπερβολές, είμαι άλλωστε κατά των υπερβολών, και με το πέρασμα των χρόνων κατάφερα να ακούω το σώμα μου και την ψυχή μου».

Τι είδους γυμναστική κάνεις

«Εκτός από την ιππασία που κάνω και έχω περάσει πια στο αθλητικό κομμάτι, κάνω ενδυνάμωση και πιλάτες. Και βέβαια τώρα το καλοκαίρι κολυμπάω και πολύ».

Λατρεύεις τα άλογα. Η σχέση σου μαζί τους;

«Το άλογο είναι ένα μαγικό ζώο και δεν το λέω έτσι απλά. Αν δεν το ζήσεις, δεν θα το καταλάβεις. Είναι μαγικό γιατί είναι ο καθρέφτης του εαυτού σου. Οταν ανεβαίνεις πάνω στο άλογο και όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που σε φοβίζει, τι είναι αυτό που σε φρενάρει, τι είναι αυτό που σε εξιτάρει.

Οπότε αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι 100% τον εαυτό σου. Επίσης τα άλογα έχουν φοβερή ενσυναίσθηση, παίρνουν αμέσως τα συναισθήματά σου.

Η ώρα που κάνω ιππασία είναι η μόνη ώρα που είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη στο άλογο, χωρίς να σκέφτομαι τίποτα άλλο. Είναι αυτό που λένε “δυο καρδιές σε μία” στην ώρα της προπόνησης. Πρέπει να έρθεις στην απόλυτη αρμονία μαζί του και αυτό μαζί σου, οπότε έτσι γεννιέται ένας μοναδικός δεσμός».

Η «Κοινωνία ώρα MEGA» πώς έχει διαμορφώσει τη ρουτίνα σου;

«Τρεις η ώρα το πρωί ξυπνάω. Και ξεκινάει η μέρα μου με την εκπομπή. Επιστρέφω στο σπίτι περίπου δώδεκα με μία και κάνω τα γνωστά, δουλειές και μαγείρεμα. Το απόγευμα έχω προπόνηση και κοιμάμαι νωρίς το βράδυ. Αυτή είναι η καθημερινότητά μου γενικότερα».

Το απαιτητικό πρόγραμμα που απαιτεί η δουλειά σου επηρεάζει την προσωπική σου ζωή;

«Δεν θα το έλεγα γιατί ανέκαθεν ήμουν πρωινός τύπος. Ημουν και αθλήτρια, οπότε είχα σπαρτιάτικο ωράριο. Επίσης αργότερα, ως φοιτήτρια, έχω ξενυχτήσει πολύ και έτσι δεν μου λείπει ούτε αυτό.

Οι κοινωνικές συναναστροφές γίνονται το Σαββατοκύριακο. Και εν τέλει πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν με ένα πρόγραμμα και με προτεραιότητες που βάζεις στη ζωή σου.

Αυτό που μου λείπει είναι να κάτσω λίγο παραπάνω με τον άνδρα μου, να δούμε τηλεόραση, να πούμε τα νέα μας, γιατί, ξέρεις, υπάρχει ωράριο, 21.30 πρέπει να είμαι στο κρεβάτι για να μπορώ να ξυπνήσω, αλλά είναι κάτι που αναπληρώνεται στις διακοπές που τις περιμένω πώς και πώς».

Και του χρόνου δυνατά με «Kοινωνία ώρα MEGA»; Πού οφείλεται η επιτυχία σας τόσα χρόνια;

«Πάμε για 4η σεζόν με την “Κοινωνία ώρα MEGA” . Υπάρχει μια χημεία με τον Ιορδάνη, είμαστε άλλωστε πια φίλοι. Ο τηλεθεατής έχει καταλάβει ότι δεν λέμε την είδηση για να τον μαυρίσουμε, αλλά για να τον ενημερώσουμε, χωρίς πολλές φανφάρες.

Προσπαθούμε να του δίνουμε την είδηση όπως είναι και αν υπάρχει θετική πλευρά, ένα φως στο τούνελ, να την τονίσουμε. Και από την άλλη, επειδή και εγώ και ο Ιορδάνης είμαστε θετικοί άνθρωποι, αυτός είναι ένας βασικός λόγος που πιστεύω ότι μας έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης οι τηλεθεατές».

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πάντα στενόχωρες ειδήσεις. Το δικό σου δίχτυ ασφαλείας απέναντί τους;

«Οταν είχα πρωτοξεκινήσει, στενοχωριόμουν πάρα πολύ, τα έπαιρνα όλα μέσα μου. Το δούλεψα όμως αρκετά αυτό μέχρι να καταλάβω ότι θα πρέπει να μένω εκτός και να βλέπω τα στενόχωρα γεγονότα ως παρατηρητής.

Με τον καιρό μαθαίνεις να θωρακίζεσαι. Βέβαια, δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχουν θέματα που μας επηρεάζουν βαθιά, όπως ήταν η τραγωδία στο Μάτι ή η τραγωδία στα Τέμπη. Δεν μπορείς με όλα να μένεις εκτός».

Στον χώρο σου έχουν γεννηθεί στενοί δεσμοί φιλίας;

«Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν γεννιούνται φιλίες και ότι υπάρχει μόνο ανταγωνισμός στη δημοσιογραφία. Από το 2004 είμαι ακόμα πολύ φίλη με ανθρώπους που ξεκινήσαμε μαζί».

Τι έχει αλλάξει μετά την περιπέτεια υγείας σου;

«Κοίτα, όταν ένας άνθρωπος περνάει κάτι τόσο σοβαρό, αλλάζει όλη η κοσμοθεωρία του. Εμαθα να ακούω το σώμα μου. Εμαθα να θέτω τα όριά μου και να μην ξεφεύγω πέρα από αυτά. Εμαθα ότι πολλές φορές είναι πιο σημαντικό να διαθέτεις ώρα για να μένεις και σιωπηλός, να παρατηρείς τι συμβαίνει γύρω σου και να κόβεις ταχύτητα.

Είναι ένας άλλος τρόπος να δεις τη ζωή. Δεν είμαι πλέον φαν του πάμε με τρελή σπίντα και όπου μας βγάλει. Πηγαίνω ακούγοντας το σώμα μου και δεν κάνω τίποτα που να ζορίζει την ψυχή μου και κατά συνέπεια και το σώμα μου».

«Πάμε να το κάνουμε και ό,τι γίνει» είπες όταν ήσουν αντιμέτωπη με το πρόβλημα υγείας που είχες. Η φράση αυτή πόση δύναμη κρύβει;

«Οταν σου λένε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να σκάσει αυτός ο καλοήθης όγκος που υπάρχει στο κεφάλι σου και πρέπει ή να τον αφαιρέσεις ή να ζεις πάντα με φάρμακα, δεν έχεις και πολλές επιλογές.

Ο άνθρωπος έχει πολύ περισσότερη δύναμη απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί και το καταλαβαίνεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με δυσκολίες. Για να το αντιμετωπίσω ωστόσο όλο αυτό, άντλησα δύναμη από τους πολύ δικούς μου ανθρώπους και από την προσευχή.

Ηταν η πρώτη φορά που πήγα διακοπές. Μέχρι τότε δεν πήγαινα, ήμουν πολύ εργασιομανής. Οπότε και ο εσωτερικός διαλογισμός βοήθησε πάρα πολύ στο να αντλήσω δύναμη».

Τι μήνυμα λοιπόν ζωής στέλνεις στους αναγνώστες μας;

«Εάν μπορώ να στείλω ένα μήνυμα, αυτό είναι να ακούνε τα όρια του σώματος και της ψυχής τους. Εκεί νομίζω ότι κρύβεται όλο το μυστικό. Και επειδή ακούω όλο και πιο πολύ για ασθένειες και ψυχοσωματικά. Για εμένα η ψυχολογία είναι το Α και το Ω».

Βράχος στη ζωή σου;

«Για να μη σου πω ο εαυτός μου, που ίσως ακουστεί πολύ εγωκεντρικό. Βράχος στη ζωή μου είναι ο σύζυγός μου και η μαμά μου».

Δήλωσες πρόσφατα θεία και μάλιστα cool. Για πες μας περισσότερα;

«Εντάξει, είναι ο νέος μου έρωτας ο Βαγγέλης. Τώρα είναι 7 μηνών και επειδή είναι και το πρώτο ανίψι υπάρχει μια προσήλωση σε αυτόν».

Πώς έγινε το «κλικ» με τον σύζυγό σου τον Κώστα;

«Είναι αυτό που λένε ότι όταν έρθει θα το καταλάβεις, αλλά δεν μπορείς να το εξηγήσεις κιόλας. Ηρθε εκεί που δεν το περιμένεις, που δεν επιμένεις, ήρθε πολύ φυσιολογικά, αβίαστα και τελικά ό,τι έρχεται αβίαστα στη ζωή μας είναι για να μείνει».

Η οικογένεια αυτοσκοπός;

«Εδώ ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Εγώ και ο Κώστας είμαστε οικογένεια. Τώρα αν είναι να έρθει ένα παιδί, καλώς να ορίσει, από την άλλη υπάρχουν και πολλοί παράγοντες που μπορεί να είναι ανασταλτικοί για ένα ζευγάρι.

Υπάρχει και μια πίεση από την κοινωνία συνεχόμενη ότι όταν παντρεύεσαι η φυσική συνέχεια είναι να κάνεις παιδί. Υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν να μην κάνουν παιδί και δεν πρέπει να τις βάζουμε στον τοίχο.

Υπάρχουν γυναίκες που προσπαθούν και δεν μπορούν να κάνουν παιδί, οπότε και εκεί υπάρχει μια δυσκολία. Εγώ θέλω να πω ότι όταν επιλέγεις να είσαι με έναν άνθρωπο, είσαι οικογένεια με αυτόν τον άνθρωπο, οπότε από εκεί και πέρα το αν θα έρθει ένα παιδί με φυσιολογικό τοκετό, αν θα έρθει ένα παιδί με υιοθεσία, αν θα έρθει ένα παιδί με παρένθετη μητέρα ή αν δεν θα έρθει καθόλου είναι επιλογή του ζευγαριού».

Ανθή, αν μπούμε στο σπίτι σου, ποια είναι τα δωμάτια ευεξίας που θα μας δείξεις; Αυτά που σε χαλαρώνουν, που σου φτιάχνουν τη διάθεση;

«Η κουζίνα είναι νούμερο ένα. Μετά το μπαλκόνι με τα μυρωδικά μου νούμερο 2 και νούμερο 3 είναι η κρεβατοκάμαρά μου, το κρεβατάκι μου».

Αν γίνουμε ακόμα πιο αδιάκριτοι και ανοίξουμε το ψυγείο σου, τι θα βρούμε μέσα;

«Θα βρείτε σίγουρα αβγά, γάλα αμυγδάλου, λαχανικά, φρούτα εποχής, κατσικίσιο τυρί λευκό. Αυτά είναι τα βασικά. Υγιεινά όλα. Βέβαια σε κάποια σημεία υπάρχουν κρυμμένες και σοκολάτες».

Στο νεσεσέρ σου τι βάζεις;

«Στο νεσεσέρ μου θα βρείτε σίγουρα αντηλιακό, ενυδατική κρέμα, ενυδατικό ορό και ένα lip balm αντηλιακό για τα χείλη μου, άντε να βρείτε και μια μάσκαρα. Δεν το έχω πολύ με αυτό».

Αυτοφροντίδα;

«Κάνω μασάζ δύο φορές τον μήνα. Το χρειάζομαι γιατί αθλούμαιε πολύ. Κάνω και πολλές μάσκες για τα μαλλιά μου στο κομμωτήριο».

Πες μου ένα όνομα, ένα κίνητρο, έναν λόγο, κάτι που να λέει χαλάλι στη ζωή που ζω…

«Η αναπνοή μου το πρωί. Κοίτα, είναι απλά τα πράγματα. Κάθε μέρα που ξυπνάμε και ανοίγουμε τα ματάκια μας και παίρνουμε την πρώτη μας ανάσα ζούμε ένα θαύμα. Για να έρθει ένας άνθρωπος στη ζωή είναι δύσκολο.

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο το θεωρούμε, το ότι είμαστε στη ζωή είναι ένα θαύμα από μόνο του. Αυτό λοιπόν το θαύμα πρέπει κάθε μέρα να χαιρόμαστε να το ζούμε, να νιώθουμε τον πλούτο του. Εχουμε μπει σε έναν αυτόματο πιλότο και απλά πάμε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, αλλάζουν όλα από τη μια στιγμή στην άλλη».

Αν είχες τη δυνατότητα να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, θα έκανες κάτι διαφορετικό;

«Ναι, δεν θα έτρεχα σαν τρελή όπως έτρεχα. Θα προσπαθούσα να απολαύσω περισσότερο τις στιγμές μου. Από το 2017 και πριν ζούσα μια τρέλα. Μετά την περιπέτεια της υγείας μου άλλαξαν τα πράγματα. Αλλά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις».

Η φράση που λες συχνά και σου δίνει δύναμη;

«“Think big”. Και επίσης αυτό που λέω συχνά είναι ότι όλα είναι άμμος. Μπροστά στα βασικά πράγματα που είναι η αγάπη, η ζωή, η οικογένεια, η υγεία όλα τα άλλα είναι ψιλολόγια».

Φωτογραφίες: Studio Vrettos

Styling: Χαρά Μποτσιβάλη

Make up: Χρυσούλα Ρουφογάλη

Μαλλιά: Ζωή Κουιμιτζή