Έχει μπει ήδη το καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πλέον σταθερά παρόλα τα τερτίπια του καιρού. Το ζητούμενο όλων των νοικοκυριών παραμένει ένα σωστό περιβάλλον, όπου όλη η οικογένεια θα απολαμβάνει μία ιδανική ατμόσφαιρα, με καθαρό αέρα και σωστή θερμοκρασία, όλο τον χρόνο. Είναι αναγκαίο λοιπόν να μπορούμε να έχουμε συσκευές για ψύξη και θέρμανση, που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας χειμώνα-καλοκαίρι ενώ παράλληλα θα είναι σχεδιασμένα για εξοικονόμηση ενέργειας όλο τον χρόνο.

Spoiler Alert: Με αυτά τα βασικά κριτήρια ξεχωρίσαμε τα κλιματιστικά Inventor που συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση και μάλιστα συμμετέχουν στα προγράμματα Εξοικονομώ 2021 και Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή για να βρούμε αυτό που πραγματικά μας ταιριάζει ακόμη πιο οικονομικά!

Ωστόσο, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε σε ποια 4 βασικά ερωτήματα έπρεπε να απαντήσουμε πριν καταλήξουμε στο ιδανικό κλιματιστικό:

1. Είναι πράγματι ενεργειακής κλάσης Α+++;

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που όλοι ελέγχουμε πριν την αγορά ενός κλιματιστικού είναι η ενεργειακή κλάση που σχετίζεται με την ενέργεια που καταναλώνει και την απόδοσή του, γι’ αυτό φροντίζουμε φυσικά να είναι Α+++. Το ακούμε συχνά αλλά ισχύει και στην ψύξη και στη θέρμανση; Ισχύει για τα μεγαλύτερα μεγέθη, όπως τα 24.000 btu; Δυστυχώς, πολλές φορές δεν ισχύει, για αυτό όταν θα έρθει η ώρα της αγοράς, φρόνιμο είναι να επιλέξουμε ένα κλιματιστικό με ενεργειακή κλάση Α+++ σε ψύξη και θέρμανση ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όλο τον χρόνο, χωρίς να σκεφτόμαστε τους λογαριασμούς.

Τα κλιματιστικά Inventor χάρη στην υψηλότερη ενεργειακή κλάση Α+++ εγγυώνται άριστη λειτουργία με το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Συγκεκριμένα, τα κλιματιστικά Leon και Legend έχουν ενεργειακή κλάση Α+++ σε ψύξη και θέρμανση, αλλά και σε όλες τις αποδόσεις, ακόμη και στα 24.000 btu, χαρακτηριστικό αρκετά σπάνιο παρ’ όλη τη σημασία του για την οικονομία που χρειαζόμαστε όταν επιλέγουμε μια μεγάλη ηλεκτρική συσκευή.  Έτσι, μπορούμε να εξοικονομούμε χρήματα, νιώθοντας σίγουροι για την ανταπόκρισή τους ανεξάρτητα των καιρικών συνθηκών και μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα!

2. Διαθέτει τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά χαρακτηριστικά;

Από τη στιγμή που θα επιλέξουμε να επενδύσουμε σε ένα νέο κλιματιστικό, μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας λειτουργίες στην αιχμή της τεχνολογίας που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Τα κλιματιστικά Legend της Inventor διαθέτουν αισθητήρα Eco Senso που αντιλαμβάνεται την παρουσία μας στον χώρο και ελαττώνει τη λειτουργία του αν δεν ανιχνεύσει κίνηση για 30 λεπτά, ώστε να εξοικονομεί ενέργεια. Με το κλιματιστικό Neo και την υπηρεσία Hotel Menu μπορούμε να προγραμματίσουμε τη θερμοκρασία σε συγκεκριμένα όρια και να εξοικονομήσουμε έως και το 70% του κόστους λειτουργίας.

Και υπάρχει και συνέχεια. Όλα τα κλιματιστικά Inventor διαθέτουν λειτουργία Wi-Fi μέσω της εφαρμογής Inventor Control, με την οποία ρυθμίζουμε το κλιματιστικό μας απ’ όπου κι αν βρισκόμαστε. Πόσες φορές όλοι μας, ειδικά εν μέσω καύσωνα, δεν έχουμε ονειρευτεί να μπαίνουμε στο σπίτι μας και να είναι ήδη δροσερό, μία δική μας προσωπική όαση; Αυτό τώρα μπορεί να γίνει πραγματικότητα με μερικά κλικ από το τηλέφωνό μας! Όνειρο θερινής νυκτός; Καθόλου. Με τη Wi-Fi λειτουργία μπορούμε να εξασφαλίσουμε την τέλεια θερμοκρασία με λιγότερη κατανάλωση, αφού το κλιματιστικό δεν θα “ζοριστεί” για να πιάσει χαμηλή θερμοκρασία γρήγορα και να καταναλώσει έτσι περισσότερη ενέργεια.

Εκτός όμως από αυτό, με την εφαρμογή Inventor Control μπορούμε να δημιουργήσουμε έξυπνα σενάρια και να τα χρησιμοποιήσουμε ακόμη και με τη βοήθεια της Siri. Δηλαδή, ανάλογα με την εποχή και το πρόγραμμά μας, ορίζουμε  συγκεκριμένες λειτουργίες του κλιματιστικού όπως μας εξυπηρετούν: έχει φτάσει έξω ο υδράργυρος τους 35⁰C; Τότε θα ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και με συγκεκριμένες λειτουργίες. Επιπλέον, μπορούμε να ορίσουμε και φράσεις που η Siri θα αναγνωρίζει και λέγοντας τη φράση, το κλιματιστικό μας θα κάνει αυτό που θέλουμε. Τέλειο;

.3. Προσφέρει τέλειες συνθήκες τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα;

Τα κλιματιστικά Inventor διαθέτουν όλες εκείνες τις λειτουργίες που θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες στο σπίτι μας όλο τον χρόνο. Η λειτουργία Breeze Away φροντίζει ώστε ο αέρας να μην κατευθύνεται επάνω μας για να απολαμβάνουμε τέλεια αίσθηση δροσιάς, χωρίς την ενοχλητική αίσθηση του αέρα. Αντίθετα, η λειτουργία Follow Me μας προσφέρει την ιδανική ζεστασιά εκεί ακριβώς που τη θέλουμε. Πώς; Ένας έξυπνος αισθητήρας βρίσκεται στο τηλεχειριστήριο και ενεργοποιώντας τη λειτουργία, η ζέστη το ακολουθεί παντού. Τις κρύες νύχτες του χειμώνα, βάζουμε το τηλεχειριστήριο στην τσέπη και μένουμε απλά με το κοντομάνικο!

Με τον Αισθητήρα Κίνησης μπορούμε να ρυθμίσουμε την κατεύθυνση του αέρα προς εμάς ή αντίθετα από εμάς. Παράλληλα, αντιλαμβάνεται και την παρουσία μας στον χώρο προσαρμόζοντας την λειτουργία του για να εξοικονομεί ενέργεια. Επιπλέον, η 4D Ροή Αέρα φροντίζει για την ομοιόμορφη κατανομή αέρα προς πιο δύσκολα σημεία, όπως ιδιαίτερες γωνίες ή σημεία κάτω από σκάλες.

Τέλεια θερμοκρασία μπορούμε να απολαμβάνουμε και στο εξοχικό μας, με τα φορητά κλιματιστικά Inventor όπου παίρνουμε τη δροσιά μαζί μας για να χαιρόμαστε τις τέλειες διακοπές!

4. Πόσο καθαρός είναι ο αέρας που αναπνέουμε;

Αν έχουμε κλιματιστικό Inventor μπορούμε να είμαστε σίγουροι τουλάχιστον για τον αέρα του σπιτιού μας! Η τεχνολογία Ultraviolet Τύπου C εξουδετερώνει ιούς και βακτήρια,  ενώ ο Ιονιστής εξαφανίζει μικρόβια, σκόνη, γύρη, καπνό, οσμές προσφέροντας καθαρή ατμόσφαιρα και αίσθηση φρεσκάδας. Το Φίλτρο Αποστείρωσης HEPA απομακρύνει και τα πιο μικρά αιωρούμενα σωματίδια για να σου χαρίζει υγιεινό περιβάλλον και να προλαμβάνει αλλεργίες και ασθένειες.

.

Οπότε τι επιλέγουμε;

Με ενεργειακή κλάση Α+++ σε ψύξη και θέρμανση και με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, με ένα κλιματιστικό Inventor μπορούμε πράγματι να προσφέρουμε στην οικογένειά μας ένα Smart living. Μία πολυτέλεια που δεν χρειάζεται να είναι πολυτέλεια. Σε αυτό να προσθέσουμε ότι μπορούμε να τα ρυθμίζουμε απομακρυσμένα, δημιουργώντας ένα τέλειο περιβάλλον ιδανικής ατμόσφαιρας στο σπίτι όποτε θέλουμε, κάνοντας παράλληλα οικονομία με προγράμματα όπως το Hotel Menu.

Για όλα τα παραπάνω, τα κλιματιστικά Inventor αποτελούν την απόλυτη επιλογή. Το καλύτερο δώρο για φέτος το καλοκαίρι, αλλά και για όλο τον χρόνο, είναι μία ιδανική ατμόσφαιρα που μπορούμε καθημερινά να απολαμβάνουμε, επιλέγοντας το σωστό κλιματιστικό χωρίς δεύτερες σκέψεις!