Μπορεί να πλένετε τα χέρια σας τακτικά και να φροντίζετε με καθημερινά ντους τη σωματική σας καθαριότητα. Μπορεί ακόμα να βγάζετε αμέσως τα ρούχα σας με το που επιστρέφετε στο σπίτι και γενικά να είστε άτομο που τηρεί κατά γράμμα τους κανόνες υγιεινής. Αλλά, υπάρχουν κι εκείνες οι «κρυφές» εστίες μικροβίων που μάλλον αγνοείτε με αποτέλεσμα αντί να σταματάτε, να επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά συνήθειες που δεν θα έπρεπε.

Ποια είναι εκείνα τα πράγματα που οι περισσότεροι εν αγνοία μας κάνουμε ή αποφεύγουμε να κάνουμε ενώ θα έπρεπε σε τακτική βάση;

Διαβάστε επίσης: Ύπνος: Τι ώρα πρέπει ιδανικά να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε;

Οι ανθυγιεινές συνήθειες που ήρθε η ώρα να «κόψετε»

«Δαγκώνετε» το στυλό

Θα σας έχει τύχει όταν γράφετε ή διαβάζετε κάτι. Αντί να κρατάτε το στυλό, ασυναίσθητα τον βάζετε στο στόμα σας. Αυτή είναι η νούμερο 1 ανθυγιεινή συνήθεια και αφορά πολλούς από εμάς.

Το στυλό αποτελεί εστία μικροβίων και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τον δαγκώνουμε, πόσο μάλλον αν δουλεύουμε σε γραφείο και τον μοιραζόμαστε με άλλους.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χρησιμοποιήσετε ένα στυλό, περιοριστείτε μονάχα στο να… γράψετε!

Δεν αλλάζετε συχνά τα σεντόνια

Μπορεί να μπαίνετε στην κρεβατοκάμαρά σας και να φαίνεται καθαρή και τακτοποιημένη, έτοιμη για αυτό ακριβώς που θέλετε μετά από μια κουραστική μέρα που δεν είναι άλλο από το να ξαπλώσετε.

Όσο όμως κι αν σας αρέσει το χαλαρωτικό αυτό περιβάλλον και τα όμορφα σεντόνια σας, πότε ήταν η τελευταία φορά που τα αλλάξετε;

Tο τακτικό πλύσιμο και άλλαγμα των κλινοσκεπασμάτων μπορεί να είναι κουραστικό και χρονοβόρο, αλλά είναι απαραίτητο σε εβδομαδιαία βάση. Σκεφτείτε: Γυρνάτε σπίτι «κουβαλώντας» σκόνη, ρύπους και μικρόβια στα ρούχα, στο δέρμα, στα μαλλιά σας. Όλα αυτά μπορεί τελικά να καταλήξουν στο κρεβάτι σας.

Μην αφήσετε λοιπόν σήμερα το πλυντήριο να πάει άλλη μια βδομάδα πίσω…

Δεν καθαρίζετε (ποτέ) το τηλέφωνό σας

Καθαρίζετε τα ρούχα σας, καθαρίζετε το σώμα σας, καθαρίζετε το σπίτι σας, αλλά σίγουρα ξεχνάτε πάντα να καθαρίσετε το κινητό.

Στα κινητά μας κατοικούν μικρόβια και βακτήρια. Για την ακρίβεια, έρευνα αποκάλυψε ότι στο τηλέφωνο ζουν 500 φορές περισσότερα μικρόβια από ότι στην… τουαλέτα.

Αν αυτό δεν σας κάνει να απολυμάνετε το τηλέφωνό σας αυτή τη στιγμή, τι άλλο μπορεί;

… Ούτε το πληκτρολόγιο

Όπως το τηλέφωνό μας είναι όπως είπαμε αρκετά βρώμικο, το ίδιο είναι και το πληκτρολόγιό μας. Αν διαβάζετε αυτή τη στιγμή καθισμένοι μπροστά στο λάπτοπ ή τον υπολογιστή, κάντε ένα μικρό διάλειμμα και καθαρίστε το.

Και βέβαια ούτε το καρότσι με τα ψώνια!

Γιατί να το καθαρίσουμε άλλωστε; Μήπως επειδή το αγγίζουν δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα; Μήπως επειδή είναι πιθανό να μην έχει καθαριστεί ποτέ;

Tην επόμενη φορά που θα πάτε λοιπόν για ψώνια, κάντε τον μικρό αυτό κόπο και χρησιμοποιήστε ένα μαντηλάκι για να καθαρίσετε τουλάχιστον τη λαβή του.