Τον περασμένο Μάιο η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε ότι έδωσε μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, οποίος ήταν στο στάδιο 2.

Η δημοσιογράφος υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί αφαίρεσαν έναν όγκο 3,9 εκατοστών.

Μαρία Μενούνος: «Όταν μου είπαν ότι έχω πάλι καρκίνο σκέφτηκα ότι θα έχω μωρό και δεν θα είμαι εδώ»
Λίγο καιρό μετά, η ίδια θέλησε να δείξει τα σημάδια από την εγχείρηση που έκανε, τα οποία της υπενθυμίζουν πόση δύναμη έχει.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου ανάρτησε μία φωτογραφία της στο Instagram, στην οποία πόζαρε μπροστά σε έναν καθρέφτη φορώντας το μαγιό της.

Στην κοιλιά της φαίνονται οι ουλές, τις οποίες «αγκαλιάζει για να τις προστατέψει», όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

Ανέφερε συγκεκριμένα στη λεζάντα της: «Κοιτάζω πίσω στη χειρουργική επέμβαση νωρίτερα φέτος και είμαι ευγνώμων για τη δύναμη με την οποία με ευλόγησε ο Θεός για να τα καταφέρω και φυσικά για όλους τους όμορφους ανθρώπους που έστειλε για να με βοηθήσουν! Τώρα βλέπω τις ουλές που προστατεύω από τον ήλιο και χαμογελάω».

Η ανάρτησή της

Η συγκλονιστική εξομολόγηση

Όσο ο καιρός περνάει, η Μαρία Μενούνος νιώθει πιο έτοιμη να μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας της, θέλοντας να αφυπνίσει όλο και περισσότερους ανθρώπους, να μην αγνοούν τα συμπτώματα τους και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η δημοσιογράφος τον Ιανουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και όπως εξήγησε τον Μάιο στο podcast «Νot Skinny But Not Fat», ο όγκος μεγάλωσε αισθητά από την πρώτη εξέταση που είχε κάνει τον Νοέμβριο.

«Όταν βρήκαν τον όγκο στη μαγνητική τομογραφία, είπαν «μπορούμε να επιστρέψουμε και να πάρουμε τα αρχεία και να δούμε την εξέταση του Νοεμβρίου; Βάζω στοίχημα ότι ήταν εκεί”», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν όντως εκεί. Σε εκείνο το σημείο ήταν μόλις δύο εκατοστά, ενώ αργότερα ήταν σχεδόν τέσσερα εκατοστά. Είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος σε δύο μήνες» συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς κάτι τέτοιο ξέφυγε από τους γιατρούς.

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι διαφορετικές εξετάσεις σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις διάφορα πράγματα καλύτερα. Για αυτό, μια μαγνητική μπορεί όντως να δείξει κάτι, όμως σε κάποιες περιπτώσεις οι αξονικές είναι καλύτερες. Άλλοι λένε ότι είναι ο υπέρηχος. Είναι όμως, μια πολύ περίπλοκη διαδικασία», εξήγησε.

«Έτσι, ο ακτινολόγος ξανακοίταξε τις παλιές εξετάσεις και μου είπε ότι ήταν όντως εκεί. Ενώ όταν είχα πάει για αξονική τομογραφία, μου είπαν ‘είσαι καλά’», ανέφερε σε άλλο σημείο η Μαρία Μενούνος.

Κάθε φορά που έλεγε στον γιατρό της ότι είχε μεγάλους πόνους, εκείνος την καθησύχαζε, λέγοντάς της πως δεν τρέχει τίποτα. «Του έλεγα πόσο πολύ πονούσα κι εκείνος μου απαντούσε ότι έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις», αποκάλυψε κλείνοντας.