Οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως Μαρίνα από τον ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Η Γη της Ελιάς». Εμείς όμως θα γνωρίσουμε την Αντιγόνη που ζει στην Κύπρο, ονειρεύεται, χορεύει, εξελίσσεται. Πηγή ευεξίας της ο χορός. Μεγάλη της αγάπη η υποκριτική. Αυτό ήθελε να κάνει και το ήξερε από μικρή. Τη χαρακτηρίζει άλλωστε η επιμονή στον στόχο και η προσήλωση σε αυτά που αγαπά. Αφήνει όμως και το ένστικτο να την οδηγεί. Κλείνει τα μάτια και φαντάζεται αυτό που θέλει να συμβεί. Η αγαπημένη ηθοποιός, μας αποκαλύπτεται!

Σύστησέ μας τον εαυτό σου;

«Είμαι η Αντιγόνη, γεννήθηκα στη Λεμεσό, είμαι 25 ετών. Εχω δύο μεγαλύτερα αδέρφια. Θυμάμαι να παίζουμε ατελείωτα με τα αδέρφια μου, αλλά και να τσακωνόμαστε, ποια αδέρφια άλλωστε δεν τσακώνονται!

Με θυμάμαι επίσης στη βεράντα να κάνω performance μόνη μου. Φαινόταν από τότε ότι θα πάρω καλλιτεχνικό δρόμο. Η μαμά μου με είχε γράψει στο μπαλέτο από πολύ μικρή, μπήκα σε αυτόν τον χώρο και τον λάτρεψα.

Ηξερα από τότε ότι αυτό ήθελα, αυτό μου ταίριαζε, αυτό μου άρεσε και σε αυτό έδινα όλη μου την προσοχή. Ασχολήθηκα λοιπόν με τον χορό έκανα μπαλέτο και σύγχρονο χορό, σπούδασα στο Βέλγιο στην Αμβέρσα».

Φόρεμα Ganni, Attica City Link

Αντιγόνη, υπάρχει κάποιο παιδικό σου όνειρο που εκπληρώθηκε ήδη;

«Νιώθω πάρα πολύ καλά για το πού έχω φτάσει μέχρι σήμερα. Είμαι περήφανη για μένα. Και νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα μου έχουν συμβεί. Εχουν εκπληρωθεί διάφορα πράγματα που επιθυμούσα διαφορετικά μεταξύ τους, άλλα μικρά και άλλα μεγαλύτερα.

Για το μονοπάτι λοιπόν που διανύω είμαι ευχαριστημένη. Ξέρεις, καμιά φορά όταν είσαι στο μονοπάτι μπορεί να μην το βλέπεις, αλλά όταν κοιτάς πίσω αναγνωρίζεις τη διαδρομή που έχεις διανύσει και βλέπεις αυτά που έχουν επιτευχθεί, οπότε σε ό,τι με αφορά μέχρι τώρα όλα είναι καλά».

Πιστεύεις σε αυτή τη δουλειά που επέλεξες;

«Ναι, πιστεύω πολύ. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, και από τον χώρο του χορού και από αυτόν της υποκριτικής και κυρίως από τη “Γη της ελιάς”. Είμαι μέλος μιας φοβερής ομάδας. Πιστεύω πολύ λοιπόν στην επιλογή μου και τη στηρίζω. Θέλω να εξελιχθώ και να προχωρήσω. Θέλω να παίξω και στο θέατρο».

Ζώντας όμως στην Κύπρο δεν θα είναι πιο δύσκολο;

«Ναι, και για αυτό σκέφτομαι να έρθω στην Αθήνα. Είναι στα πλάνα μου να μετακομίσω πολύ σύντομα. Ηδη ψάχνω για σπίτι».

Ταυτίζεσαι με την ηρωίδα που υποδύεσαι στην πετυχημένη σειρά του MEGA;

«Ταυτίζομαι μαζί της σε ορισμένα σημεία. Η “Μαρίνα” βγαίνει από την Αντιγόνη. Σε πολλά πράγματα της μοιάζω, αλλά σε κάποια άλλα τη βρίσκω ξεροκέφαλη».

Φόρεμα Alice+Olivia, Attica City Link, Μπαλαρίνες Zarahome.com

Και την επόμενη σεζόν θα σε βλέπουμε στη «Γη της ελιάς». Τι να περιμένουμε;

«Θα δούμε μεγάλες ανατροπές. Η “Μαρίνα” γίνεται dark, απομονώνεται… Δεν θα αποκαλύψω όμως τίποτε άλλo».

Εσύ πώς συμμετείχες σε αυτή τη δουλειά;

«Ετοιμαζόμουν να πάω σε ένα Φεστιβάλ στη Βενετία όταν χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Αντρέας Γεωργίου όπου μου είπε ότι με θέλει για αυτόν τον ρόλο. Του λέω “θα φύγω, θα πάω Βενετία” και τότε μου απάντησε αστειευόμενος “δεν θα πας”.

Το σκέφτηκα για λίγο. Εκλεισα τα μάτια, φαντάστηκα πώς θα είναι τα πράγματα και είπα αυτό θα το κάνω. Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στην εν λόγω σειρά».

«Η γη της ελιάς» είναι μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία. Τι σημαίνει για εσένα;

«“Η γη της ελιάς” μού άνοιξε μια μεγάλη πόρτα, που θα θυμάμαι πιστεύω σε όλη μου την πορεία. Με έκανε επίσης να αναθεωρήσω πολλά. Μεγαλώνω και μέσα από αυτή τη δουλειά. Πιστεύω ότι επαγγελματικά ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό ξεκίνημα για εμένα».

Τα γυρίσματα τελειώνουν σε λίγες μέρες για φέτος. Μετά;

«Μετά φύγαμε για διακοπές».

Για πού;

«Δεν έχω ακόμα επιλέξει προορισμό. Σε ό,τι αφορά τις διακοπές είμαι της τελευταίας στιγμής, χωρίς πρόγραμμα. Ωστόσο σκέφτομαι να είμαι στην Ελλάδα και στα πανέμορφα νησιά της».

Με ποιους;

«Με φίλους».

Πουκάμισο, παντελόνι ANTHERIS, ANTHERIS.GR, Πέδιλα IRIDEDEPORTU.COM

Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Οταν προλαβαίνω προσπαθώ να ξυπνάω νωρίς και να κάνω πιλάτες reformer που είναι μια άσκηση που με γεμίζει ευεξία και είναι ιδανική για να ξεκινήσω τη μέρα μου. Μου αρέσει επίσης να περνάω χρόνο μόνη μου βλέποντας ταινίες. Τώρα τελευταία δοκιμάζω και κάτι άλλο που με ευχαριστεί και με ηρεμεί, πήρα ένα μπλοκ και ζωγραφίζω».

Εχεις ταλέντο;

«Δεν είμαι και ο Πικάσο. Αλλά κάτι παιδικό σε σχέδιο το καταφέρνω… Θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε κάτι μόνο αν είμαστε καλοί σε αυτό. Μπορούμε να δοκιμάζουμε ή να ασχολούμαστε με πράγματα επειδή απλά μας ηρεμούν χωρίς να προσδοκούμε το τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι καλός σε όλα».

Τον χορό τον συνεχίζεις;

«Τον συνεχίζω περισσότερο για να κρατιέμαι σε φόρμα. Αλλά όταν προκύπτει μια παράσταση και μου το επιτρέπει ο χρόνος μου λαμβάνω μέρος και ασχολούμαι και επαγγελματικά».

Περιποιείσαι τον εαυτό σου;

«Ναι, φροντίζω τον εαυτό μου, κάνω beaute, βάζω τις μάσκες μου όταν το χρειάζεται η επιδερμίδα μου, κάνω καθαρισμό τακτικά. Εχοντας όμως μεγαλώσει σε ένα σπίτι με τρία αγόρια και τη μητέρα μου, είμαι και λίγο αγοροκόριτσο, θα τύχει δηλαδή κάποιες φορές να μην είμαι τόσο σχολαστική με τη beauty ρουτίνα μου, μπορεί δηλαδή απλά να πλύνω το πρόσωπό μου με νερό».

Τι άλλο σου δίνει ευεξία;

«Η μουσική. Ακούω διάφορα είδη μουσικής ανάλογα κάθε φορά με τη διάθεσή μου».

Προσέχεις τη διατροφή σου; Ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πλάνο διατροφής;

«Θα φάω ό,τι νιώθω πως έχει ανάγκη το σώμα μου. Απλά έμαθα να τρώω μικρά και συχνά γεύματα και αυτό νομίζω ότι βοηθάει».

Μπορείς να μας περιγράψεις μια ιδανική καλοκαιρινή μέρα;

«Στη θάλασσα, με ένα βιβλίο, καλή παρέα και κουβέντα».

Ποια είναι τα πρότυπά σου, προσωπικά και επαγγελματικά;

«Ανά καιρούς άλλαζαν τα πρότυπά μου και ακόμη αλλάζουν. Σε κάποια περίοδο της ζωής μου πρότυπό μου ήταν η δασκάλα του μπαλέτου μου, η Ναδίνα. Πρότυπά μου είναι οι επιτυχημένες γυναίκες που έχουν πάθος γι’ αυτό που κάνουν».

Τι σε εμπνέει;

«Η αγάπη και να βλέπω ανθρώπους να έχουν πάθος για τη ζωή».

Παραμελείς;

«Ναι, παραμελώ. Οπως καμιά φορά παραμελώ και εμένα».

Δεν ξεχνάς;

«Ξεχνάω πού και πού και προσπαθώ να βάζω και πρόγραμμα. Αλλά όταν κάτι με πληγώσει δεν θα το ξεχάσω εύκολα. Προσπαθώ ωστόσο να το αφήσω πίσω μου».

Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου στο μέλλον;

«Οταν με σκέφτομαι, βλέπω τον εαυτό μου σε ένα σπίτι με σκυλιά Δαλματίας που θα τρέχουν. Καλλιτεχνικά θέλω να κάνω πολλά πράγματα. Δεν μπορώ ωστόσο να σου πω κάτι συγκεκριμένο, γιατί προχωρώ με το ένστικτο και εκείνο με οδηγεί κάθε φορά. Free spirit».

Γιατί Δαλματίας;

«Ξεχώρισα αυτόν τον σκύλο λόγω της γνωστής ταινίας κινουμένων σχεδίων. Βέβαια όλα τα ζώα τα αγαπάω».

Είσαι ενεργή στα social, υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί;

«Κάποιες φορές με ενοχλούν ορισμένα σχόλια. Στηρίζω τις γυναίκες στα media που είναι άνετες με το σώμα τους. Αλλη μπορεί να είναι πιο εύσωμη, άλλη πιο αδύνατη, η κάθε γυναίκα έχει το δικό της στυλ, δεν υπάρχει το τέλειο. Γιατί πρέπει να σχολιάζεται το σώμα μιας γυναίκας όπως κι αν είναι;».

Είσαι χαρακτήρας αισιόδοξος, Αντιγόνη, μένεις στη χαρά ή κολλάς στη στενοχώρια;

«Είμαι αισιόδοξη, αλλά καμιά φορά μπορεί κάτι να με στενοχωρήσει ή να με προβληματίσει και να μου πάρει μέρες για να το προσπεράσω. Προσπαθώ όμως να αντλώ αισιοδοξία από όπου μπορώ. Θέλω οι άνθρωποι γύρω μου να βλέπουν σε εμένα την αισιόδοξη πλευρά μου και να τους μεταδίδω τη θετική μου ενέργεια και τη χαρά μου».

Τι άλλο θέλεις;

«Θέλω να έχω την υγειά μου και ας ακούγεται κλισέ. Και εύχομαι επίσης αυτά που θέλει η Αντιγόνη να τα καταφέρει».

Ενα ευχαριστώ πού θα το έδινες;

«Στους γονείς μου, που όταν ήμουν μικρή έτρεχαν για εμένα. Επίσης και σε εμένα και στα τραύματα. Ολοι μας έχουμε τραύματα και μπορούμε να ωφεληθούμε από αυτά αν τα δουλέψουμε. Αυτά είναι που έφτιαξαν την Αντιγόνη και όσα έχει μέσα της».

Πες μας κάτι ακόμα για εσένα…

«Οταν θέλω κάτι πειθαρχώ πάρα πολύ για να το καταφέρω και επιμένω με αμείωτη προσπάθεια και προσήλωση στον στόχο μου. Και κάτι ακόμα: Δίνω. Δίνω τα πάντα στους ανθρώπους που αγαπώ».

Φωτογραφίες: Studio Vrettos
Επιμέλεια φωτογράφισης: Αθηνά Αϊδίνη
Styling: Ηρώ Τσούρτου
Make up:
Μαλλιά: Ζωή Κουιμιτζή