Ο ήλιος ειδικά αυτές τις ημέρες του καύσωνα μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας ξηρά, εύθραυστα και σκληρά. Ο ιδρώτας και η σκόνη μπορούν δε να εντείνουν προβλήματα όπως πιτυρίδα, φριζάρισμα και αυξημένη τριχόπτωση. Η έντονη ζέστη μπορεί να είναι επίσης «σκληρή» και για το τριχωτό της κεφαλής, βλάπτοντας τις ρίζες των μαλλιών.

Τι τελικά μπορούμε να κάνουμε για να τα διατηρήσουμε υγιή;

Διαβάστε επίσης: Καλοκαίρι: Οι φετινές τάσεις στο μακιγιάζ από τον Αχιλλέα Χαρίτο

Πώς να προστατεύσετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Χρησιμοποιήστε conditioner και ειδικό σαμπουάν

Ενώ ο ήλιος τα στεγνώνει, βεβαιωθείτε ότι βοηθάτε στην αποκατάσταση της υγρασίας των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας conditioner και φροντίστε να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει στον τύπο τους.

Αν λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, τότε τα ταλαιπωρείτε διπλά, επομένως αποφύγετέ το όσο μπορείτε.

Εάν τείνετε να ιδρώνετε στο τριχωτό της κεφαλής και αν τα μαλλιά σας γίνονται λιπαρά, προτιμήστε ήπια σαμπουάν που είναι πιο κατάλληλα για το καλοκαίρι. Κάντε μασάζ μόνο στο τριχωτό της κεφαλής, όχι στα μαλλιά σας κατά το λούσιμο! Έτσι κι αλλιώς θα πλυθούν και εκείνα όταν ξεβγαλθείτε.

Προσπαθήστε επίσης να λούζεστε με σαμπουάν αφού κολυμπάτε, ειδικά αν είστε σε πισίνα.

Γενικά, φροντίστε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε να είναι ενυδατικά και αναζωογονητικά- προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν για παράδειγμα συστατικά όπως λάδι αβοκάντο, λάδι καρύδας και βιταμίνη Ε.

Αποφύγετε τα θερμικά προϊόντα- Κόψτε τις άκρες

Λούστε τα μαλλιά σας και αφήστε τα να στεγνώσουν χωρίς πιστολάκι. Αποφύγετε επίσης άλλα θερμικά προϊόντα styling και χαρείτε τα στην πιο φυσική τους μορφή αυτές τις πολύ ζεστές ημέρες.

Σπασμένες και στεγνές άκρες; Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσετε το κούρεμά σας ή έστω να πάρετε λίγο τις κατεστραμμένες άκρες για να τα αναζωογονήσετε.

Επιπλέον περιποίηση αν είναι βαμμένα

Εάν έχετε βαμμένα μαλλιά, χρειάζεται να τα φροντίζετε περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κατά την επιλογή προϊόντων περιποίησης μαλλιών, προτιμήστε αυτά που είναι ειδικά για βαμμένα μαλλιά.

Επιπλέον, αν τα έχετε βάψει πρόσφατα, βγείτε λιγότερο συχνά στον ήλιο, ειδικά το μεσημέρι που καίει. Αν δεν έχετε άλλη επιλογή παρά να εκτεθείτε στον ήλιο, καλύψτε τα με ένα καπέλο ή ένα φουλάρι.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε κάθε μέρα αντηλιακό μαλλιών με υψηλό δείκτη προστασίας εφόσον εκτίθεστε πολύ στον ήλιο. Καλό είναι βέβαια τη νύχτα προτού ξαπλώσετε να το ξεπλένετε.

Φριζάρισμα υπό… έλεγχο

Προσπαθήστε να ελέγξετε το φριζάρισμα πιάνοντας απαλά τα μαλλιά σας. Αυτό όχι μόνο τα προστατεύει, αλλά μπορεί να μειώσει και την εφίδρωση.

Πίνετε πολλά υγρά

Αν κάνετε τα πάντα για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο αλλά δεν πίνετε αρκετό νερό, δεν θα έχετε αποτελέσματα. Εκτός από το νερό, συμπεριλάβετε επίσης όσα περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά μπορείτε στη διατροφή σας.

Μην ξεχνάτε τις θεραπείες

Οι θεραπείες βαθιάς περιποίησης μπορούν να κρατήσουν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ρωτήστε τον κομμωτή σας και εκείνος θα σας προτείνει την κατάλληλη για εσάς.

Προσοχή με την πετσέτα

Όταν τα στεγνώνετε με πετσέτα, αντί να τρίβετε και να σπάτε τα μαλλιά σας, απλά βγάλτε την πετσέτα αφού την τυλίξετε στο κεφάλι σας μετά το μπάνιο και αφήστε τα όπως είπαμε να στεγνώσουν φυσικά.

Το ίδιο ισχύει και όταν τα βουρτσίζετε. Θα πρέπει να τους συμπεριφέρεστε όσο πιο ήρεμα και ευγενικά γίνεται χειμώνα- καλοκαίρι…