«ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» παρουσιάζει

Οι σκοτεινές πλευρές της Ιστορίας.

Από το λαμπερό Χόλιγουντ μέχρι τους βασιλείς της Ευρώπης και από το Βατικανό μέχρι τους αμερικανούς Προέδρους.

Δολοφονίες, διαφθορά και σκάνδαλα αποκαλύπτονται σε μία συλλεκτική σειρά.

Αυτή την εβδομάδα:

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ TOY BATIKANOY

Από τους πάπες που δηλητηριάστηκαν από αντιπάλους τους στις αρχές του Μεσαίωνα, μέχρι την αμφιλεγόμενη σχέση με τους Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα ερωτικά σκάνδαλα και τις συνωμοσίες που συγκλόνισαν το Βατικανό.

Από τους πάπες που δηλητηριάστηκαν, καθαιρέθηκαν και ακρωτηριάστηκαν από αντιπάλους τους στις αρχές του Μεσαίωνα, μέχρι την αμφιλεγόμενη ουδετερότητα του Πάπα Πίου ΙΒ΄κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Σκοτεινή ιστορία του Βατικανού αποκαλύπτει πολλά από τα σκάνδαλα και τα μυστικά των Ποντίφικων, όπως:

Φορμόζος (891-896)

Η θαμμένη σορός του Φορμόζου ξεθάφτηκε, δικάστηκε από τον διάδοχό του και ρίχτηκε στον ποταμό Τίβερη δύο φορές.

Ιωάννης ΙΒ΄ (955-964)

Μη ικανοποιημένος με τον τρόπο λειτουργίας ενός οίκου ανοχής στο Βατικανό, ο Ιωάννης ΙΒ΄ τύφλωσε έναν καρδινάλιο και ευνούχισε έναν άλλον, ενώ ακόμη λέγεται ότι είχε κάνει πρόποση στον Διάβολο σε ένα επεισόδιο μέθης.

Ιννοκέντιος Γ΄ (1198-1216)

Υποκινητής της Σταυροφορίας των Αλβιγηνών εναντίον των αιρετικών Καθαρών, ο Ιννοκέντιος Γ΄ ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο έως και ενός εκατομμυρίου ανθρώπων σε μια περίοδο είκοσι ετών.

Αλέξανδρος ΣΤ΄ (1492-1503)

Ο Αλέξανδρος ΣΤ΄ απέκτησε οκτώ παιδιά από τρεις ή τέσσερις ερωμένες. Ανήλθε στο αξίωμα του Πάπα με δωροδοκίες, διόρισε τους συγγενείς του καρδινάλιους και συγκέντρωσε τεράστια περιουσία.

Ακόμα

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

Τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε κόμικς για όλη την οικογένεια.

Αυτή την εβδομάδα: ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ

To αγαπημένο έργο του Κάρολου Ντίκενς.

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή συντροφιά για τα παιδιά και όλη την οικογένεια!

Η σειρά που συνόδευσε τα παιδικά χρόνια για γενιές αναγνωστών σε νέα συλλεκτική έκδοση.

Το «Βήμα» παρουσιάζει μια σειρά που σημάδεψε γενιές αναγνωστών για τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Μεταφορά της αμερικανικής σειράς «Classics Illustrated», κυκλοφόρησε με αμείωτη δημοτικότητα για δέκα περίπου χρόνια, ενώ αναγνωρίστηκε από το κοινό ως λαϊκό είδος που αντιπροσώπευε ποιοτική παιδική ψυχαγωγία. Εισαγωγή στην ανάγνωση των μεγάλων κλασικών και ταυτόχρονη μύηση στον κόσμο του κόμικ, αποτέλεσαν αγαπημένα περιοδικά.

Τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσουν, μεταξύ άλλων: «Ο Κόμης Μοντεκρίστο», «Τζέιν Εϊρ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και άλλοι αγαπημένοι τίτλοι.

Και

ΒHMAgazino

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ»: €1,70 & «ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ»: €0,55 )