Αν έχετε σγουρά μαλλιά, σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να τα «τιθασεύσετε» το καλοκαίρι με τα μπάνια στη θάλασσα και την υγρασία. Όμως οι επιστήμονες λένε ότι έχετε ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα.

Οι μπούκλες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πρώιμη ανθρώπινη επιβίωση. Ερευνητές του Penn State λένε ότι τα σγουρά μαλλιά προστάτευαν τα κεφάλια μας από τον ήλιο κι αυτό επέτρεψε στον εγκέφαλό μας να αναπτυχθεί στο σημερινό του μέγεθος.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PNAS, τα σγουρά μαλλιά παρέχουν καλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία σε σχέση με τα ίσια, ενώ ελαχιστοποιούν την ανάγκη να ιδρώνουμε υπερβολικά για να παραμείνουμε δροσεροί.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: Μπορεί ο ήλιος να τα κάνει να ασπρίσουν;

Kι ενώ το καλοκαίρι συνήθως δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τον ήλιο, παραμελούμε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μας που κάνουν τόσο σπουδαία δουλειά για εμάς.

3 tips για υγιείς μπούκλες και το καλοκαίρι

Τριμάρουμε τις άκρες πριν φύγουμε για διακοπές

Απομακρύνοντας την ψαλίδα και τις ταλαιπωρημένες άκρες, προστατεύουμε την υπόλοιπη τρίχα από κόμπους και της δίνουμε τη χαμένη φόρμα της.

Δεν χτενιζόμαστε στη θάλασσα

Το αλατόνερο κάνει τα μαλλιά λιγότερο ελαστικά. Έχει την ιδιότητα να ανασηκώνει τα λέπια της, τα οποία λειτουργούν ως ασπίδα για την υγεία της.

Όταν τα λέπια ανοίγουν, τότε εξατμίζεται όλη η υγρασία που βρίσκεται στην καρδιά της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά αφενός να χάνουν τη λάμψη τους και αφετέρου να γίνονται άγρια και δυσκολοχτένιστα.

Φυσικά, εκτός από τη λάμψη τους χάνουν και το έντονο χρώμα τους.

Αποφεύγουμε το πιστολάκι και άλλα εργαλεία θερμότητας

Η θερμότητα από τα εργαλεία styling είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τρίχας μας.

Καλό είναι να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά, τουλάχιστον το καλοκαίρι και πολύ περισσότερο στις διακοπές. Έτσι δεν τα αφυδατώνουμε παραπάνω και δεν ταλαιπωρούμε το τριχωτό της κεφαλής. Εκτός αυτού, θα απολαύσουμε περισσότερο τις διακοπές μας.

Αν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το πιστολάκι, προτιμάμε να το χρησιμοποιούμε στη λειτουργία του κρύου αέρα.