Όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, μπορεί να δυσκολευτούμε να κρατήσουμε το μακιγιάζ μας σταθερό όλη την διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, υπάρχουν πιο σταθερά make up looks που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως τα ματ καλοκαιρινά χείλη, που μπορείτε να τα πετύχετε «θαμπώνοντάς» τα.

Γνωστό και ως «lip blurring», πρόκειται για μία από τις τάσεις του φετινού καλοκαιριού, που θα χαρίσει στα χείλη σας χρώμα με διάρκεια, χωρίς να χρειάζεται να διατηρήσετε ένα ακριβές, υπερβολικά καθορισμένο και πιο δομημένο περίγραμμα.

Είναι ιδανική επιλογή για τις ημέρες των διακοπών, που οι συνεχείς μετακινήσεις και η υπερβολική ζέστη μπορεί να χαλάσουν το σχήμα και την δομή των χειλιών μας.

Πώς θα αποκτήσετε ματ χείλη με διάρκεια

Τα τέσσερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, περιλαμβάνουν:

#1 Βάλτε χρώμα

Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το look χρησιμοποιώντας μολύβι χειλιών, κραγιόν ή και τα δύο. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια ματ επένδυση για να δώσετε χρώμα στα χείλη και να κάνετε ένα ελαφρύ περίγραμμα, χωρίς να δίνετε ιδιαίτερα σημασία στην δομή του.

Μπορείτε να κάνετε το περίγραμμα με το μολύβι ή το κραγιόν και στην συνέχεια να το «σβήσετε» απαλά με τα χέρια σας για να αποκτήσετε το ματ αποτέλεσμα, χωρίς να φοβάστε ότι θα φύγει ή ότι θα χαλάσει. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κραγιόν, αναζητήστε βελούδινες έως και ενυδατικές συνθέσεις αλλά αποφύγετε τις πιο glossy, που έχουν την τάση να φεύγουν.

#2 «Θαμπώστε» το χρώμα

Για να δημιουργήσετε το θολό εφέ μπορείτε να ταμπονάρετε το χρώμα στα χείλη ή γύρω από το χείλος για να δημιουργήσετε το σχήμα που θέλετε και, στη συνέχεια, μπορείτε να το σβήσετε είτε με τα δάχτυλά σας είτε με ένα πινέλο, διαχέοντας το χρώμα καθ’ολη την επιφάνεια των χειλιών σας.

#3 Αφαιρέστε τα περιττά

Αφαιρέστε τυχόν περιττό προϊόν σκουπίζοντας τα χείλη σας απαλά με ένα χαρτομάντιλο για να μην το αφαιρέσετε πλήρως.

#4 Σετάρουμε

Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πούδρα σας για να σετάρετε το χρώμα στα χείλη. Θα χρειαστείτε μια ημιδιαφανή πούδρα Απλώστε μια πολύ ελαφριά στρώση και ταμπονάρετε απαλά χρησιμοποιώντας και πάλι τα δάχτυλά σας ή ένα πινέλο.