Γιατί να εντάξετε το αχλάδι στη δίαιτα σας; Τα αχλάδια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, γεγονός που σας βοηθά να αισθάνεστε περισσότερο χορτάτοι.

Παράλληλα, χάρη στη γλυκιά τους γεύση μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για επιδόρπιο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Παρόλο που τα αχλάδια έχουν σάκχαρα, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες διασφαλίζει ότι η γλυκόζη στο αίμα σας δεν θα αυξηθεί μετά την κατανάλωσή του (κάτι που τα καθιστά εξαιρετικό σνακ για άτομα με διαβήτη).

Διαβάστε επίσης: Χυμός ρόδι: Για γερό μυαλό και ενισχυμένο ανοσοποιητικό

Επιπλέον, ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης τους σημαίνει ότι δεν θα πεινάσετε λίγα λεπτά μετά το σνακ.

Μελέτη που διερεύνησε τη δράση των μήλων και των αχλαδιών σε σύγκριση με τη βρώμη, διαπίστωσε ότι τα φρούτα βοήθησαν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του σωματικού βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Αχλάδι για υγιές έντερο και καλύτερη πέψη

Τα αχλάδια αποτελούν καλή πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων φυτικών ινών.

Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι φυτικές ίνες κάνουν καλό στο μικροβίωμα του εντέρου μας (κοινότητα των βακτηρίων που ζουν στο έντερό μας) και βοηθούν πρόληψη της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2.

Μία δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες συμβάλλει, επίσης, στην υγιή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.

Ταυτόχρονα, τα αχλάδια συμβάλλουν στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου, ανακουφίζοντάς σας από τη δυσκοιλιότητα. Για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος, φροντίστε να τρώτε ένα αχλάδι την ημέρα ή να πίνετε ένα ποτήρι από το χυμό του.

Αξιοποιήστε με διάφορους τρόπους τα αχλάδια και ενσωματώστε τα σε συνταγές προκειμένου να λάβετε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους.

Μια καλή ιδέα για σνακ είναι να φτιάξετε αχλάδια με κατσικίσιο τυρί.

Ξεκινάμε λιώνοντας σε ένα μεγάλο μπολ κατσικίσιο τυρί με πιρούνι. Προσθέτουμε γιαούρτι, σέλερι, ελαιόλαδο, μηλόξιδο, λίγο μέλι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά τουλάχιστον. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε αποβραδίς.

Στο μεταξύ, πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα αχλάδια.

Τα κόβουμε στη μέση, με φορά από το κοτσάνι προς τη βάση, και «ξαπλώνουμε» τα κομμάτια σε επίπεδη επιφάνεια.

Ραντίζουμε αμέσως με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Μ’ ένα μαχαιράκι βγάζουμε και πετάμε τους πυρήνες με τα κουκούτσια και αφαιρούμε επίσης μια μικρή ποσότητα από τη σάρκα κάθε αχλαδιού, όση χωράει σε 1 κουταλάκι του γλυκού.

Ψιλοκόβουμε αυτήν τη σάρκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα του τυριού.

Γεμίζουμε τις κοιλότητες των αχλαδιών με το μείγμα τυριού, σκορπίζουμε από πάνω τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη μείγμα πιπεριών.

Αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.