Πώς θα είναι το δέρμα μας πιο υγιές; Τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης είναι μια μόνο πτυχή της σωστής απάντησης σε αυτό το ερώτημα. Στην πραγματικότητα, πολλοί παράγοντες, από το άγχος μέχρι τη διατροφή μας μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.

Ας δούμε σήμερα 5 απλές κινήσεις που μπορούν να συνεισφέρουν στην επαναφορά της ισορροπίας, κάποια από αυτά όχι μόνο της επιδερμίδας μας, αλλά και της συνολικής υγείας και ευεξίας μας.

5 συμβουλές ομορφιάς για πιο υγιή επιδερμίδα

#1 «Χορτάστε» ύπνο

Το άγχος είναι, όπως είπαμε, ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και της επιδερμίδας. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε αρκετά, τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ για να το καταπολεμήσετε και να αποφύγετε, μεταξύ άλλων, την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα ανακάμπτει από το καθημερινό στρες, αναπλάθεται και αναζωογονείται. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πόσο πιο φρέσκοι και γεμάτοι ενέργεια ξυπνάτε ύστερα από έναν καλό βραδινό επαρκή και ποιοτικό ύπνο.

#2 Ενυδατωθείτε από μέσα προς τα έξω

Πιείτε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι όμως πολύ πριν κοιμηθείτε για να μην διαταραχθεί ο ύπνος σας. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να καταναλώνετε καθημερινά φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

#3 Αντηλιακό: Το νούμερο 1 προϊόν που πρέπει να έχετε πάντα στην τσάντα σας

Είναι ευρέως γνωστό ότι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο θα μπορούσε να αποβεί ολέθρια για το δέρμα μας.

Εφαρμόστε αντηλιακό χειμώνα- καλοκαίρι που να ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας. Προτιμήστε ιδανικά συνθέσεις με δείκτη προστασίας SPF 30 και άνω και τις ηλιόλουστες μέρες ανανεώνετε τακτικά εφόσον εκτίθεστε συχνά στο ηλιακό φως.

#4 Διατηρήστε το κινητό σας καθαρό

Ναι, σωστά διαβάσατε! Το τηλέφωνό σας «κρύβει» έναν μεγάλο αριθμό βακτηρίων. Όταν λοιπόν το φέρνετε σε επαφή με το πρόσωπό σας, αυτά τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστες εξάρσεις.

Χρησιμοποιείστε ένα πανί με μικροίνες για να αφαιρέσετε δακτυλιές, σκόνη και λεκέδες. Βρέξτε ελάχιστα την άκρη του πανιού με λίγο καθαρό οινόπνευμα ή αντισηπτικό και με κάθετες κι οριζόντιες κινήσεις καθαρίστε καλά την οθόνη και το πίσω μέρος.

#5 Προσέξτε τη θερμοκρασία στο μπάνιο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το ζεστό νερό στο σώμα μας. Επίσης, είναι αρκετά δελεαστικό να καθόμαστε με τις ώρες στο ντους. Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο που χρειάζεστε είναι 5-10 λεπτά μπάνιο με χλιαρό νερό.

Προσπαθήστε να αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό στο δέρμα σας γιατί αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερβολική ξηρότητα, ακόμη και εξανθήματα.